hits

november 2017

Gled deg til denne TV-serien

2 BROTHERS PICTURES
For Itv
LIAR
EPISODE 1
Pictured: JOANNE FROGGATT as Laura Nielson AND IOAN GRUFFUDD as Andrew Earlham.
Photographer JOSS BARRATT
This photograph is (C) iTV and can only be reproduced for editorial purposes directly in connection with the programme or event mentioned above. Once made available by ITV plc Picture Desk, this photograph can be reproduced once only up until the transmission [TX] date and no reproduction fee will be charged. Any subsequent usage may incur a fee. This photograph must not be manipulated [excluding basic cropping] in a manner which alters the visual appearance of the person photographed deemed detrimental or inappropriate by ITV plc Picture Desk. This photograph must not be syndicated to any other company, publication or website, or permanently archived, without the express written permission of ITV Plc Picture Desk. Full Terms and conditions are available on the website www.itvpictures.com
For further information please contact:
Patrick.smith@itv.com 0207 1573044

På HBO ligger det en juvel av en TV-serie 

MEDVIRKENDE
Joanne Froggatt, Zoe Tapper, Ioan Gruffudd, Warren Brown

HBO, 2017

I TV-serien Liar får vi historien om en kveld som forandrer livet til Laura Nielson(spilt av Joanne Froggatt/Downtown Abbey) og Andrew Earlham for alltid. Laura er en dyktig og engasjert lærer som nylig har blitt singel, og som er usikker på om hun skal begynne å date igjen. Andrew er en kjent kirurg og faren til en av Lauras elever. En gryende tiltrekning fører til en date, men ingen av dem forstår fullt ut konsekvensene det skal få for dem selv og familiene deres at de møttes. Sannhet og konsekvens går hånd i hånd i en spennende og fengslende thriller som utforsker begge sidene ved et forhold og begges side av sannheten. Men hvem av de snakker sant?

Les også: James Bond stoppet Norsk storfilm

Det spesielle med Liar er at man får en forkjærlighet med begge parter vedrørende en mulig voldtektssak. Hvilken part som ljuger eller snakker sant vet vi ikke før mot slutten. Underveis tar vi seere part i saken, men skifter mening om hvem som faktisk snakker sant oftere enn man hadde trodd.

Dramaturgien er stigende og holder seg gjennom hele serien. Og vi får overraskelser underveis. Vi snakker altså om en TV-serie i ypperste klasse der alt er på plass, både på manussiden og ikke minst, briljant og troverdig skuespill. Gled deg til denne.

Les siste nytt:

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

TNT-fansen er skuffet, legg ned bandet og gå til psykolog

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#TV #film #TV-serier #kultur #terningkast #HBO #serie #UK #norge #skuespill #underholdning #liar #kulturdrops

 
 

Siste, ulvejakten stoppes

Foto: René Zografos/kulturdrops.no

Ulvejakten stoppes. Her er den gledelige meldingen fra WWF:

Ulvejakten i regionen som dekker Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark må stanses umiddelbart. WWF har fått medhold av Oslo tingrett i begjæring om midlertidig forføyning. 

Oslo tingrett har i dag gitt WWF Verdens naturfond medhold i begjæringen om at lisensfellingen av ulv utenfor ulvesonene i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark (region 4 og 5) må stanse. WWF har saksøkt staten og ber om at domstolene gjennomgår hele den norske ulveforvaltningen.

Viktig beslutning
- Oslo tingrett har fattet en viktig beslutning når den pågående ulvejakten nå er stanset. Nå ser vi fram til at saken vår kommer opp for retten, der domstolene må vurdere om norsk ulveforvaltning er i strid med norsk lov og internasjonale forpliktelser, sier miljøpolitisk leder Ingrid Lomelde i WWF.
WWF har saksøkt staten fordi vi mener at norsk ulveforvaltning er i strid med både Grunnloven, naturmangfoldloven og Bernkonvensjonen. Det er ikke berammet ennå når denne saken kommer opp for Oslo tingrett.

Ingen annen utvei
- Det er krevende å gå til sak mot staten, men vi føler at vi ikke har noen annen utvei slik den norske ulveforvaltningen er nå. Vi må få en bærekraftig ulveforvaltning som sikrer bestanden på lang sikt, og som samtidig iverksetter bedre tiltak for å redusere konfliktene med beitedyr, sier Lomelde.

Les også Kvinner er også overgripere

Personling synes jeg det er horibelt å nesten utrydde ulvestammen i Norge. Ulven er helt klart viktig for både fauna og andre dyrearter, men jeg skal dedikere er helt eget blogginnelgg om hvor viktig det er å ha ulv i skogene våre på et senere tidspunkt. 

Vi får uansett glede oss over denne foreløpige seieren til de få ulvene vi har i Norge. 

Les siste nytt: TNT-fansen er skuffet, legg ned bandet og gå til psykolog

Les også:

 

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#miljø #ulv #mdg #skog #norge #politikk #samfunn #dyrevern #ulven #venstre #stortinget #wwf #noah #peta #kulturdrops

 

 

TNT-fansen er skuffet -legg ned bandet og gå til psykolog

Vokalisten Tony Harnell er igjen ute av TNT og fansen er både rasende, sjokkert og skuffet

Til onsdag skal jeg på konsert med rockebandet Scorpions i Oslo Spektrum. Gleden var stor da jeg også så at Norske TNT skulle være oppvarmingsband, alle som har fulgt bandet TNT gjennom årene har lagt sin elsk på vokalist Tony Harnells stemmeprakt etter at de slo gjennom med hiten 10.000 lovers på 80-tallet. Derfor var gleden stor ikke bare i Norge, men rundt om i hele verden da Tony Harnell var tilbake i fjor som vokalist. Men det ble en kortvarig glede.

 

Her er den triste pressemeldingen fra bandet:

FOR IMMEDIATE RELEASE

Oslo, Norway / New York, New York

The News Today

After a 35-year career...with a few scattered breaks and temporary line-up changes in that time, it is with a heavy heart that the remaining original members of Norwegian rockers TNT have made the decision to move on in separate musical directions. The bands management team expressed how extremely difficult this decision was for the band... ?There is no easy way to break up a family?

Being together for so long...even though separated by an ocean, they became brothers. Ronni, Tony and Diesel wish nothing but the best for each other and will always be there for each other...although not musically.

TNT will continue with a new vocalist and new release through Frontiers Records to be announced very soon. The band will then commence international touring in early 2018 in support of the new release.

Tony will immediately start work on a new Starbreaker album, its third, also through Frontiers Records. A solo release is also in the works. Tony will start touring worldwide early in the new year, with Starbreaker shows planned after a solo tour.

You will all be hearing great music from them again very soon!!

Takk og god natt!!

Thank you and good night!!

Anata to yoi yoru o origato!!

Ronni Le Tekro

Tony Harnell

Diesel Dahl

LES OGSÅ : IKKE RART FOLK RASER MOT MDG

 

Vi kan altså lese at Tony Harnell er igjen ute av bandet, og mange spør seg hva TNT driver med. Kan ikke voksne folk finne ut av uoverensstemmelsene så fansen ikke blir lidende? Flere spør seg også om bandets medlemmer bør gå til terapeut i stedet for å oppløse bandet gang etter gang. TNT som også hadde planlagt en ny plate med Harnell som vokalist blir altså skrinlagt. TNT informerer at de satser videre med ny vokalist og at de skal turnere i Europa i 2018. Men fansen raser og er lei vinglingen i bandet.

Jeg selv hadde gledet meg veldig til å se TNT med Harnell på  vokalen, og om bare tre dager da konserten skal spilles vet vi fortsatt ikke hvem som skal synge for TNT.

 

Her kan du lese noen facebook-kommentarer fra veldig skuffede fans i inn- og utland, samt kommentarer fra den tidligere vokalisten Tony Harnell der han synes alt er trist:

- Nei dette aksepterer jeg og fansen ikke lenger, det er ikke TNT selv som er sine arbeidsgivere, ikke plateselskapet, div. bransjefolk, det er fansen som er arbeidsgiverne gjennom en lang karriere så de får alle tre værsågod å oppsøke psykolog enten av fri vilje eller ikke og finne ut av ting!!!! Thomas Arnesen-Høines

- Her må Publikum gå og kreve pengene igjen, så blir nok konserten avlyst. For et TNT uten Harnell blir som og selge kun deler av en vare. Scorpions i seg selv er nok verd pengene, men maange hadde nok kommet for og høre det orginale TNT, og de som vil må boikotte dette ved og kreve pengene igjen noe man kan få problemer med, men har rett på utfra at en av artistene ikke stiller som det bandet folk forventet...Geir Drummer Scheide

- Nå har toget gått for min del.....nå har jeg faen meg venta på den nye skiva med Harnell på vokal,så skjer dette her atter en gang. Tony Andre Berger

- Når de går ut med at de skal på turné, syns jeg godt de og kunne godt ut med hvem som er ny vokalist!!!, Henning Aasen Fosse

Kjempetrist... TNT er ikke det samme uten Harnell, Hilde Torill Nøstberg Hevnskjel

 

Les også: Alle opplever overgrep, menn og kvinner, youtoo

 

- Goodnight and farewell Former TNT band. You are just a bunch of musicians now without the glue that held TNT together. Stop using the name and grow a pair and start anew! If Ronnie is so great why can?t he sign a solo deal or if he has why hasn?t he been successful at a solo career? TNT is Tony, Ronnie, Diesel, and Morty. Anything else is a lie to their fans!, Jeff Stephens

- TNT without Tony Harnell? Haha.., Ingrid Brenden

- Losing Tony Harnel one more time, they might as well reform under another name. It really doesn't matter who takes over the vocal duties, everyone's still wanna hear TH on vox. That's not even an opinion, Jesse Lindskog

- I'm done with following them, Robert Grugel

- Fuck you for letting us down, grumpy old men! Anita Angelin Oset

- SMFH! Y all are nothing without Tony Harnell!! As a matter fact I do believe its time to unlike this page, Brian Rauscher

- Without Tony its just another cover band, Wayne Brzoska

- The problem is, its  not the same without Tony, not even near, it's like Judas Priest without Rob Halford, it's sucks...., Henning Aasen Fosse

- I love TNT, I love Tonys work, but this fights and ego battles are really turning the band into a joke, Nik Søren

- I think it's time to say FUCK TNT!!!, Howard Tate

- It's sad that you guys couldn't keep it together long enough to make a new record. I know that shit happens, but it's still damn sad. You guys know that the new album your fans want, the album that we deserve, has Harnell singing on it. Anything less just won't be as well-received. If you know this and still can't manage to make it happen, then it's clear that we as fans just aren't worth the effort. We're not worth you guys settling your differences and compromising. We invariably take a backseat to the drama, and the music inevitably suffers. Everyone loses. The three of you are at your absolute best when making music together. It's ultimately a question of whether or not the brilliant product that comes from that is worth scrapping due to personal issues. At the end of the day, is it really worth it? Resolve your conflict and make the album that we all, you included, deserve to hear. Phillip Andrew Taylor

- Couldnt agree more! Nobody wins:( Tony Harnell, former singer in TNT

- I'm pretty sure that for all the conclusions some are drawing here of which most are false, even those that claim to be in the know, I would say no one on this thread would want to indulge to the public why their last marriage didnt work out to name just one thing but I do agree its really sad for the fans and regardless of what?s being said I?m extremely sad about it. Tony Harnell, former singer in TNT

 

Les siste oppdatering i saken: SPÅR MASSEFLUKT FRA HEGNAR ONLINE 

Les også:

Bob har fått dødstraff

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

 

 
 
 
 

Ikke rart folk raser mot MDG

Vi kan med sikkerhet konstatere at det minst populære partiet i Norge for tiden er Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Både SV og Rødt er vippet ned fra den lite attraktive tronen som det minst populære partiet i Norge. MDG har på meningsmålinger nesten halvert populariteten siden forrige måling, det betyr at svært mange som stemte på MDGs politikk ved forrige valg, har i dag forlatt det eksentriske partiet. Man kan også lett se at aggresjonen mot MDG er økende der ute blant folk flest. Generelt synes jeg MDG skaper økt konflikter mellom folkegrupper i deres samferdselspolitikk der de står steile på en side av saken med lite forståelse for den andre sidens synspunkter. Jeg har sett litt på årsakene til dette drastiske fallet i popularitet.

 

  1. MDG fjerner parkeringsplasser i byene til fordel for solstoler i skyggeområder og brakker med ute-kontorplass som svært få vil bruke. Jeg var selv i sentrum her om dagen for å parkere nær rådhuset uten å lykkes. Etter cirka en halvtimes kjøring måtte jeg gi opp med uforent ærende. Hva oppnådde MDG med det? Jo økt forurensing fordi jeg måtte kjøre rundt å lete etter plass. Og at butikken jeg hadde planer om å handle i mistet salg. Altså dobbelt negativ ufall av den påståtte miljøpolitikken.
  2. MDG har ansvaret for ekstremøkning i bompenger og har lite forståelse for at noen faktisk må bruke bil for å få dagene til å gå i hop.
  3. Overkjøring. Man kan diskutere saklig og legitimt mot MDGs politikk, men likevel overkjører MDG flertallet av folk der de med miljøet som unnskylding fortsetter sin kampanje mot bilen.
  4. De snakker med to tunger. De kritiserer fly- og bilbruk mens leder Rasmus Hanson kjører SUV og samferdsels- og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg tar fly til miljøkonferanser. Mens vanlige folk skal velge miljøvennlig transport så er tydeligvis deres bruk av bil og fly mer legitimt enn for oss andre.
  5. Alle vet at forurensing kommer av mye mer enn bare bilbruk. Faktisk synes jeg nordmenn er flinke til å velge miljøalternativene. Likevel er det menigmann som skal tas mens store bedrifter og politikere synes å kunne holde på som de vil.
  6. Som nevnt lenger opp, så bruker MDG miljøargument for at byene skal bli bedre å bo i. Men de glemmer at folk flest bor utenfor sentrum. Mindre bilbruk i Oslo sentrum vil altså bety mer forurensing og bilbruk der folk bor på steder som Sagene, Nordstrand, Røa, Stovner, Bøler, Grünerløkka, Frogner osv. Det er virkelig trist at barn i bydelene i Oslo vil oppleve økt forurensing slik at Lan Marie Nguyen Berg skal kunne spasere og sykle i sentrum uten å se en bil.
  7. De skaper konflikter mellom billister og syklister. Det har vært en ekstrem økning av ulykker mellom bil og sykkel de siste årene, og det er flere årsaker til det med blant annet økt bruk av sykkel og e-sykkel. Men da MDG i valgkampen lovet økt bygging av sykkelveier så trodde vel de fleste at de faktisk skulle bygge veier og ikke ta plass fra bilveiene med den økte trafikken det vil medføre. Det hjelper altså ikke å fargelegge eksisterende veier med rødfarge og så skryte av at man har bygget sykkelveier. Med så mange eksisterende fortauer og gangveier rundt om i Norge så kunne man med fordel bygget sykkelveier isolert fra bilveier slik at de som sykler ikke må bruket livet som innsats for å komme frem.
  8. Et annet bevis på at MDG snakker med to tunger er at med den nye bomringen i Oslo så skal billistene belastes med bompenger begge veier, ja altså om du også kjører ut av sentrum. Hvordan blir det bedre miljø i sentrum ut av det?
  9. De fjerner parkering for de miljøvennlige alternativene som motorsykler og scootere. Alle som er litt bereiste vet at scootere og motorsykler er en miljøvennlig og praktisk måte å transporter én til to personer på. I tett befolkede Asiatiske storbyer er det flere tohjulinger enn fire.  En utbredt utbygging og lemping på parkeringsregler for tohjulinger ville blitt et miljøtiltak som umiddelbart ville virket i Norske storbyer.
  10.  MDG vil bare ha dieseldreven tungtransport i sentrum. De fjerner parkeringsplasser i Oslo for elbil, mopeder og vanlig bil, men samtidig åpner de ikke for flere miljøvennlige elbilplasser i byen. Hadde de gjort det motsatte, altså gjort det lettere å bruke elbil i byene med betydelig flere parkeringsplasser så hadde man kanskje forstått noe av politikken deres. Det er ganske så paradoksalt at elbilen som er en typisk bybil med kort rekkevidde ikke skal ha tilgjengelig parkeringsplasser i sentrum, samtidig som de har omgjort de gamle parkeringsplassene om til alt mulig annet. Og tro det eller ei, flere av de gamle bil-parkeringsplassene er nå gjort om til laste- og varebil parkeringsplasser. Altså for kjøretøy som forurenser mer enn noen andre. 

Les også: 104-ÅRIG JAPANSK LEGE: SLIK LEVER DU LENGE OG GODT

Det er liten tvil om MDGs samferdselspolitikk er så langt unna folks forståelse som det går an å bli. Og at de bruker miljøargumentet synes jeg bare blir et tomt utsagn.

Jeg vil også gjerne ha bedre miljø i byene, men for å få det det så må trafikken spres utover til alle, og ikke bare til der folk bor. Samtidig ser jeg ikke at det blir miljøforbedringer av å ta bompenger når man kjører ut av sentrum, av å fjerne parkering for miljøkjøretøy som elbil og tohjulinger eller av at de fargelegger bilveier med rødfarge slik at køene blir enda lengre med konsekvens av økt forurensing og konflikter. Av den grunn er det derfor ikke så rart at de har halvert oppslutning i dag, folk er lei tullet deres. Jeg mistenker at dette bare er begynnelsen på slutten for MDG i både storting og i byråd om de ikke endrer praksis umiddelbart og drastisk. Litt synd egentlig, for denne miljøtenkingen kunne faktisk blitt bra for helsen til folk, men dessverre ble resultatet altså det motsatte. Det eneste de har fått til, er å gjøre det betydelig vanskeligere og dyrere for folk, samtidig har miljøet tapt, og Miljøpartiet De Grønne har så til de grader tapt sitt ansikt i miljøsaken.

Les også: Alle bruker bilen, og alle burde betale for den

Les også:

Kvinner er også overgripere

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#miljø #oslo #mdg #byrådet #parkering #politikk #samfunn #trafikk #utekontor #norge #stortinget #bil #samferdsel #vei #kulturdrops

 

104-årig japansk lege, slik lever du lenge og godt

Foto: Wikipedia

 

 

 

Her får du 14 livstilsråd av en som lever et langt lykkelig og godt liv

 

Jeg har alltid hatt en facsinasjon for mennekser som er tilfreds med livet, også når de blir gamle. En person jeg beundrer mye er den Japanske legen Shigeaki Hinohara som er hele 104 år gammel, og som fortsatt er sulten på hva livet har å by på. Her er hans personlige råd for et langt og lykkelig liv.

 

1. Gå i trapper og bær dine egne saker. Dr. Hinohara tar fortsatt to trinn av gangen når han går opp trapper.

2. Ikke tro alt som anbefales av en spesialist eller legen. Lær deg selv og les mer, det er ingen som tvinger deg til å tro på legen din.

3. Del det du vet med andre. 

4. Det er ingen sier at du må pensjonere deg. Ikke gå av med pensjon hvis du elsker arbeidet ditt.

5. Planlegg fremover. Hvis du ikke vil at livet ditt skal være kjedelig, må du ha en opptatt timeplan fremover.

6. Ikke bli overvektig. Hinohara bruker å ta en spiseskje olivenolje, litt kaffe og appelsinjuice til frokost. Til lunsj tar han melk, kaker og ris. Som regel blir det fisk og grønnsaker til middag. Han spiser maks 100g kjøtt i uken.

Les også: Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

7. Hinohara mener energinivået ikke kommer fra om du spiser godt eller om du hviler lenge. Det kommer bare av å føle seg godt. Du vil bli lykkeligere og mer energisk hvis du slipper å gå rundt med regler i tankene hele tiden, oppfører deg som barn, tenk som barn - ha det gøy til du føler deg sulten eller trøtt.

Oppfører deg som barn, tenk som barn - ha det gøy til du føler deg sulten eller trøtt.

8. Det er vakkert å leve lenge. Hinohara er fortsatt en aktiv frivillig i samfunnet, han jobber 18 timer hver eneste dag og nyter hvert eneste øyeblikk.

9. Finn din egen rollemodell. Hvem vil du være?

10. Livet er fullt av hendelser, så bekymre deg ikke for mye. Hinohara ble kapret av Sovjet-hæren da han var 59 år gammel, han ble lagt i håndjern lenket til en stol i 4 år i 40 graders varme. Han var veldig overrasket over hvordan kroppen hans klarte å tilpasse seg fangenskapet.

11. Vitenskapen alene kan ikke hjelpe og kurere folk. Han mener at sykdom kan helbredes mentalt. Hinohara mener at hver person er unik og trenger ulik behandling.

12. Ikke bli opphengt av penger og rikdom. Han er veldig klar over at når han forlater denne verden, så vil han ikke kunne ta med seg noe.

13. Smerte er en mystisk ting. For å glemme smerten eller ikke å føle det, må du gjøre noe interessant og morsomt. Han fant ut at kjæledyr og musikk kan hjelpe deg med å glemme smerter.

14. Bli inspirert hele tiden. For å motivere deg selv må du bli inspirert, selv sier han at han fant inspirasjon i diktet "Abt Vogler" som er skrevet av Robert Browning.

Kilde: global living

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#samfunn #helse #vekt #sunn #gammel #barn #leve #kosthold #kvinner #norge #menn #vegan #japan #lege #kulturdrops

Spår masseflukt fra Hegnar Online

På forumet Hegnar Online er folk nå så lei av alle nettrollene at de varsler flukt fra forumet, men trollene får fortsette mens admin sitter og ser på

Alle som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg tar oppgjør mot nettroll. I den forbindelse har jeg fulgt med på diverse nettaviser og forum for å kartlegge steder der man kan finne de mest graverende forhold. Jeg kan nå kåre en uoffisiell vinner av det jeg kategoriserer som det aller verste forumet i Norge - der trollene florerer med administrators samtykke, vinneren er Hegnar Online.

Hegnar Online(HO) er et nettsted der investorer og aksjespekulanter skulle kunne diskutere sine aksjekjøp- og salg og sånn sett skulle man tro dette var et ganske greit forum å holde et øye med. En administrator (admin) er ansatt for å slå ned på ulovligheter og passe på at ikke nettrollene ødelegger forumet. På Hegnar virker det mot sin hensikt, altså trollene får fritt spillerom mens de seriøse blir straffet.

Nå har også Hegnar Online åpnet et nytt forum der brukerne selv skal være administratorer. Der skal man kunne sperre brukere man ikke liker selv om man er seriøs. Jeg tok en kikk på det nyåpnede brukerforumet og jeg må si at resultatet er oppsiktsvekkende. Det er faktisk slik at nettrollene har fått helt fritt spillerom på det nye forumet,  jeg kjenner igjen flere nettroll som bruker mange nick med et mål i sikte, å spre usannheter slik at investorer skal bli usikre på sine egne investeringer. Kanskje det verste jeg har opplevd er at brukere informerer bevisst at det hadde skjedd innsidesalg/kjøp i spesifikt selskap, mange meldte et slikt innlegg som dette til admin men ingenting skjedde. Jeg tok så selv grep og meldte i fra, dette resulterte i at min bruker ble utestengt. Jeg har lest at det er flere brukere som ikke tør å melde fra til admin om nettroll og usannheter på forumet av den grunn av at de som melder i fra blir utestengt mens nettrollene får fortsette.

Hadde admin på det gamle HO-forumet fungert så hadde det i utgangspunktet ikke vært nødvendig å åpne et nytt forum. Det er altså helt åpenbart at admin er partisk overfor en del brukere som de stenger ute, men som stenger ute de seriøse brukernavnene som forsøker å holde en seriøs og ren linje på forumet.

Jeg skrev et krast innlegg til admin på HO i helgen der jeg beskrev disse nettrollene og ba de ta affære overfor nettrollene. Admin svarte da med å utestenge også meg. Så spurte jeg om kontaktinformasjon til administrators sjef og redaktør for HO fordi jeg ønsket å komme til bunns i dette, men fikk ikke svar. Jeg sendte også en purring litt senere og nevnte at jeg skulle skrive en sak om dette, men de har til nå nonchalant gitt blaffen i henvendelsen, og derfor har jeg ingen svar fra de ansvarlige om hvorfor forumet har utviklet seg så drastisk i negativ retning.

Jeg mener ledelsen i HO må reagere umiddelbart og jeg skal tipse denne artikkelen til ledelsen slik de fortsatt har en mulighet til å redde den spådde masseflukten fra HO over til andre forum, men det betyr at ledelsen må ta affære nå før det er for sent,  det innebærer friskt blod i admin-redaksjonen, nye personer med integritet er det eneste som kan redde HO. Det er gjengs enighet om at det gamle forumet fungerer bedre, men at en admin må begynne å gjøre jobben sin. Det er også klager på brukervenlighet på det nye forumet, så det er nå to faktorerer som gjør at dette kan bli en reel masseflukt til andre forum.

Hegnars Kodak moment

Det gamle forumet er estimert til å stenge helt ved nyttår. De seriøse brukerne som er på HO i dag varsler at de vil ta andre forum i bruk fordi de rett og slett føler seg overkjørt på nåværende forum. Mange har allerede flyttet til andre forum. Det er ikke så vanskelig å forstå disse brukerne i og med at det er nettrollene som helt og holdent har tatt over det nye forumet, mens de seriøses ord blir dysset ned og blir utestengt. 

Man kan lett lese misnøyen på både det nye og det gamle forumet, og mange spår masseflukt fra forumet om ikke en ny admin tar grep.

 

Les også:  Kvinner er også overgripere

 

Se eksempler nedenfor og tro det eller ei, dette er bare toppen av isfjellet:

- Man får med seg alle nickene over på det nye forumet. Jeg har med 8 brukere.

- Men den jobben er det admin som må ta. Det blir bare tøv om den enkelte av oss skal bruke tid på å blokkere dem vi ikke ønsker å ta del i diskusjonen. Det er ihvertfall ikke noe jeg kommer til å gidde bruke tid på.​

- R.I.P. Sees på det gamle igjen om kort stund etter at trafikken på det nye uteble. Det nye forumet er bare tragisk, ikke mer å si om det!

- Dersom man går inn på det nye forumet i dag og forsøker å finne noe fornuftig, så bare glem det. Og jeg tviler på at seriøse skribenter gidder å bidra på et forum som så til de grader kan overtas av troll. Jeg blir med så lenge det gamle forumet funker og når det blir stengt da takker jeg for meg. Det finnes andre fora man kan diskutere aksjer på og jeg har aldri trodd eller ment at vi kan påvirke kursen gjennom våre skriblerier her på HO. Så slik sett gjør det meg null niks å forlate forumet. Men Hegnar, som faktisk har hatt det mest besøkte diskusjonsforumet, vil nok merke en fundamental nedgang i besøk på HO etter denne fatale omleggingen. Skjønner ikke hvilke nolduser som har klart å koke i sammen noe slikt møl. Sorry admin, men jeg mener det av hele mitt hjerte!

- Alle med upopulære motforestillinger kan utestenges etter hva jeg skjønner. Dette må jo bli veldig givende når alle med lik mening om hvor flott en aksje er, kan møtes på samme tråd i fred og fordragelighet. Admin må jo være kjempefornøyd etter som han heretter vil få langt færre innlegg å slette.

- Hegnar.no sitt kodak moment.

- Så lenge det forblir anonymt så kommer det fortsatt til å være en stor barnehage.

- Tusen takk for tipset om tekinvestor.no . Det er et fantastisk forum. Jeg kommer ikke kommer til å bruke Hegnar.no forumet så mye lenger.

- Er redaksjonen beredt på å ta ansvaret for sensur av innhold når brukerne ikke kan korrigere inntrykket som gis?

- Legg merke til at administrator, har ikke vært inne i en eneste av trådene han selv har startet, og argumentert. Altså: De har bestemt seg på forhånd, nytt forum skal innføres, totalt uavhengig av hva som skrives her inne.

- Seriøst HO, Dere graver deres egen grav med å innføre dette regimet her.

- Var inne på det nye forumet og det ble en kort visitt!

- På noen av rådene hadde en bruker med alle sine ulike nick tatt fullstendig over. Dersom det ikke blir mulig å sile ut folk med flere nick er dette forumet helt dødfødt.

- Dette blir en lekegrind for de useriøse og de som benytter forumet for å få nyansert input forsvinner ut. De ekstreme blir enerådene på det nye forumet og infoverdien blir lik null. Det er bare å se hva som ytres der pr idag så får man en pekepinn på hva som venter.

- Har aldri sett på makan til magaplask. HO kommer til å tape 50% av brukerene på dette stuntet

- Logger av for godt og finner et annet forum hvis det gamle forsvinner.

- Trodde det skulle bli et nytt forbedret forum, men for meg det stikk motsatte.

- Multinikk baissere florerer som tidligere. Nå diskuterer de med seg selv og blokkerer alle som kommer med motargumenter. Dette kommer til å bli håpløst.

- Ikke rart det florerer med multi-nikk her når administrator har 10 stykk

- Faktisk så lite gjennomtenkt at det gjør litt vondt. Når man ikke klarer å komme opp med noe som er bedre enn det gamle, hvorfor i det hele tatt prøve?

- Administrator. Takk for svaret, det første svaret du ga om løgn reagerte jeg på. Det fordi jeg kopierte brukernavnet ditt samme dag.
Det så slik ut:
Brukernavn administrator: 
Relaterte brukere 10
Forrige login 08.11.17 09:26

 

Leser man reaksjonene til folk så blir altså nye HO-forumet om mulig verre enn det gamle. Hadde admin opptrådd seriøst så hadde gamle HO fortsatt som det gjorde med en god administrator som passet på trollene, og som tok rapportertingen fra brukere seriøst. 

Jeg vil som nevnt sørge for at de ansvarlige i HO vil lese denne saken, så får vi bare håpe det gjøres tiltak. Kom gjerne tilbake til denne posten da jeg vil følge saken videre. 

Vi kan ikke ha det slik i dagens samfunn at ulike nettroll kan gjemme seg bak anonyme brukernavn uten en administrator som tar affære. Slik er det dessverre på Hegnar Online i dag, men nå kan det vise seg å bli begynnelsen på slutten på forumet som per i dag befinner seg i en suveren posisjonen i dagens forummarked innen økonomi. Vi får håpe de ansvarlige tar affære. Hvis ikke så er jeg redd dette gjentragene sitatet fra flere forumdeltakere blir virkelighet: 

 

Edit: Forumet Tekinvestor har vist seg å holde, ja tro det eller ei, et enda lavere nivå enn Hegnar, så det anbefales å ta informasjonen der med en klype salt. Admin er så og si fraværende og rydder sjeldent opp, gjør han det så gagner det ofte nettrollene. Jeg mener man skulle hatt et form for kurs, kunnskap om etikk og integritet for å kunne kalle seg admin på et forum det det diskuteres. Faktum er jo at det største nettrollet i verden kan starte sitt eget nettforum for så å tillate mobbing, usakligheter og personaangrep, dette har jeg dessverre sett hos Tekinvestor.

Min kamp mot nettrollene fortsetter, og jeg vil også følge andre forum med kommnede saker her inne. 

Ha en fin dag!

 

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#samfunn #nettroll #overgrep #admin #hegnar #forum #finans #aksje #kvinner #norge #finansavisen #kapital #misbruk #troll #kulturdrops

#youtoo

Abused
Illustrasjonsfoto: BDS / yayimages.com

 

Kvinner er også overgripere

 

I den siste tiden har vi vært vitne til en #metoo kampanje som diskriminerer mannen kraftig.

Ja, det er ikke måte på hvordan vi menn har blitt generalisert som overgripere på kvinner. Alt fra voldetekstanklager til overgrep på barn assosieres med det mannlig kjønnet. De fleste av oss menn beføler visstnok gjerne jentene i skrittet og på puppene uten at noen har gitt oss tillatelse til det. Sånn er vi bare, vi er griser.

Jeg har en mannlig bekjent som jobbet som dørvakt i flere år. Hvert år etter Grete Waitz- løpet(et løp i Oslo med bare kvinnelige deltakere) så var han gjennom et helvete, slik han beskrev det selv. Kvinnegjenger uten hemninger var publikummet han måtte hanskes med. Dette innebar blant mye annet beføling i skrittet, klyping i rompa, å bli kysset på og direktetilbud om sex i alle mulige varianter, ofte av fremmede gifte kvinner. Jeg husker jeg møtte han en kveld, da var han nesten på gråten av all trakasseringen. Selv har jeg opplevd mye av det samme, både av menn og kvinner, men oftest av kvinner. Så hvorfor skal #metoo kampanjen da diskrimeniere menn? Og når ble det grei å diskriminere folkegrupper i Norge?

Jeg tror det er på tide for oss menn å si stopp, nok er nok. For det første, menn er ikke generelt overgripere. En overgriper er ikke kjønnsbetinget. Det er kun en overgriper som er en overgriper, og det kan like gjerne være enn kvinne som en mann. Selv om det muligens er menn som overgriper seg mest på både kvinner og menn, så gjelder altså dette ikke alle. 

Og når det kommer til ofrene så er de også menn, det er svært mange gutter og menn som blir utsatt for overgrep og seksuell trakassering. Mindreårige gutter blir dessuten altfor ofte utsatt for overgrep av voksne kvinner i tilegg til menn, men jeg ser lite fokus på dette i samfunnsdebatten. På en eller annen måte, så virker det mer legitimt at mannen blir trakassert i samfunnet; hvorfor kan man undre seg på, men det har nok en sammenheng med at mannen er den som historisk sett skal jakte på kvinnen.

Les også: Reale menn voldtar ikke

Det er uten tvil om at all overgrep og trakassering burde tas alvorlig og straffes. Terskelen for å si i fra burde være lav, men samtidig så er ikke alt overgrep og trakassering. Vi må ikke overbeskytte oss selv slik at det nesten blir umulig for de ulike skjønnene å omgås uten å bli anklaget som en overgriper.

Jeg har kanskje en nyhet til dere kvinner som hater menn, ja de finnes visstnok de også i vårt samfunn. Komiker Sofie Frøysaa som har frontet #metoo kampanjen i Norge sier rett ute at hun hater menn til det motsatte er bevist. Jeg synes hun bommer totalt med det utsagnet og de hun burde hatet om man skal hate i det hele tatt, så var det overgriperne av begge kjønn. Hvorfor man kan tillate seg å hate en folkegruppe ut fra et kjønn er for meg helt uforståelig. Nyheten til dere mannehatere er at mange menn er både snille og reale og ville aldri funnet på å gjøre noe overfor en kvinne eller mann som kan assosieres med overgrep. Tvert i mot, mange av oss tar klart avstand fra det. Overgrep er aldri greit. Men man hater ikke en folkegruppe bare fordi noen få menn er noen svin.

Les også: Vikingane Flopp

Når det er sagt så er det svært viktig at alle som blir utsatt for overgrep tar affære, og at vi andre støtter opp om ofrene uansett hvilket kjønn de har. Seksuelle overgripere og særskilt voldtekter av begge kjønn bør straffes hardt, men å sette mannen i gapestokk som en generell overgriper i dagens samfunn er ikke den rette veien å gå.

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#vold #sex #overgrep #hollywood #trakassering #nrk #samfunn #menn #kvinner #norge #jenter #voldtekt #metoo #youtoo #kulturdrops

Vikingane Flopp

Fra venstre: Nils Jørgen Kaalstad, Kåre Conradi, Trond Fausa Aurvåg og Silje Torp. Foto: NRK/Via film

Sesong 2 av Vikingane har dessverre lite nytt å by på, men så var også fallhøyden stor etter den gode første sesongen

Regi: Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen.

Med: Nils Jørgen Kaalstad, Marian Saastad Ottesen, Jon Øigarden, Kåre Conradi, Silje Torp m.fl.

Sendes på NRK og NRK nett-TV


Vi er tilbake i hverdagen i Norheim der plyndring og voldtekter er dagligdags tema.

Jeg hadde virkelig gledet meg til den nye sesongen av Vikingane, men må innrømme at skuffelsen er stor.

Da jeg kom halvveis i sesong 2 av Vikingane og fortsatt ikke hadde trukket på smilebåndet, så lurte jeg på hvorfor denne sesongen i det hele tatt ble laget. Riktignok likte jeg sesong 1 så godt at jeg like godt ga serien nummer 6 på terningen. Hovedgrunnene til det var et briljant manus, nytenkende dialoger og absurde hendelser. I sesong 2 får vi fortsatt mye av det samme og det er nettopp det som er problemet. Vi ler ikke av de samme vitsene om igjen når de gjentas flere ganger. Vi har nå fått så mye sjending, så når dette igjen skal få i gang lattermusklene våre i denne nye sesongen så får det motsatt virkning, vi må kunne forvente nye grep som skal trigge oss, men de er det dessverre få av.

Sesong 2 er dessverre betydelig mer forutsigbart og kjedeligere enn sesong 1. Som for eksempel Dum og Dummere 2- anolgien er et bevis på, der Orm, Rufus og Liv går rundt i to måneder for å komme til Roma for så å innse at de ikke er langt fra hjemmet sitt i Norheim. Dette har vi sett før, og ledd av før, og det er altså ikke morsomt igjen. Og at dette blir brukt som anslag i serien kan tyde på idétørke.

Det ser ut som det er en påkostet produksjon denne sesongen med flere folk på castinglisten, samt mange viking props og vikinskip, men dyrere betyr altså ikke nødvendigvis bedre. Foto, kostyme, musikk og location er spot on og all honnør skal gis til de som har ansvaret for å skape den rette stemningen i serien, så det er ikke her det skorter.

Jeg roste også godt skuespill av de sentrale aktørene i forrige sesong, sånn sett leverer de fleste en god prestasjon også denne sesongen.  Igjen vil jeg trekke frem Kåre Conradi som Orm og Trond Fausa Aurvåg som Rufus samt den skumle Jon Øigarden som Jarl Varg, disse briljerer i sine roller, og sånn sett er det severdig. Men det er dessverre ikke alle som briljerer. Et eksempel på hvor varierende skuespillerprestasjonene er, ser vi tydelig i episode nummer 2 der Frøya(spilt av Silje Torp) på suveren og troverdig måte truer Liv (spilt av Kristine Riis) med kniv, mens Riis ikke behersker det helt essensielle med å befinne seg i en dialog og samtidig være tilstede i handlingen. Mulig dette skyldes at Silje Torp befinner seg i en helt annen skuespillerliga enn Riis der hun briljerer som tøffe Frøya, men likevel burde vi forvente at de som blir castet til en slik påkostet storsatsing kunne prestere og reagere ut i fra situasjonene de skal befinne seg i. Det er altså lett å se forskjellen på de som prøver å være morsomme i sitt skuespill, som Riis, og på de som faktisk kan skuespillerhåndverket  som Fausvåg, Torp med flere.

Les også: Lattergaranti for briljante Vikingane

Alt i alt ble dette en kjedelig affære med repeterende- vitser og situasjoner. Jeg hadde med glede ventet et ekstra år der manusforfatterene kunne brukt mer tid på å finne tilbake til de briljante dialogene og humoristiske innfallsvinklene. Dessverre ble det ikke sånn og da blir det som det blir. En svak treer på terningen denne gangen.

 

Les også:

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#TV #film #TV-serier #kultur #terningkast #nrk #serie #viking #vikingane #norge #norheim #skuespill #underholdning #3 #kulturdrops

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

Criminal handcuffed to bars in jail
Illustrasjonsfoto Licensed from: moodboard / yayimages.com

Det absurde i saken er at påstatt lovbryter får pengene

Her er saken:

Lagmannsretten avga i oktober i år en dom i en sivil erstatningssak til fire pelsvarslere fra Nettverk for dyrs frihet til å betale totalt 553.577 kroner til pelsdyrlederen som de mente hadde gjort lovbruddet. Søksmålet kom etter at pelsvarslerne i 2013 tok seg inn på pelsdyrlederens minkfarm og avdekket syke, døde og skadde dyr. Pelslederen som var ansvarlig for de avdekkede forholdene går imidlertid fri uten å få noen som helst reaksjon. Pelsvarsleren ble også dømt til 30 dagers fengsel.

I 2016 ble pelsvarslerne dømt  til 30 dagers betinget fengsel i Jæren tingsrett for inspeksjonen i lederens minkfarm, men her ble de frikjent for erstatningskravet. Pelsdyrnæringen anket deretter erstatningsdelen til Gulating lagmannsrett, og avga i retten sin oppsiktsvekkende dom.

- Til tross for at vi dokumenterte syke, skadde og døde dyr hos en av lederne i pelsdyrnæringen, gir rettsvesenet han nå erstatning fremfor straff. Dommen er absurd og et stort nederlag for dyrene, sier Rune Ellefsen som er en av de fire varslerne fra Nettverk for dyrs frihet.

- Først og fremst er dette en trist dag for dyrene. Dyrene som lider i det skjulte får nå et enda svakere vern, siden dommen kan gjøre det vanskeligere for oss å avdekke dyremishandlingen som skjer i norske pelsfarmer. Lagmannsretten har nå gitt pelsdyrnæringen et nytt verktøy for å kneble varslere. Gjennom store erstatningskrav kan de skremme folk vekk fra å si fra om de grusomme forholdene rev og mink lever under, sier Ellefsen.

Les også: Bob har fått dødsstraff

                          ----------------------------------------------------------------------------------

Jeg mener det som prinsipp bør være høy terskel til å melde fra om lovbrudd, spesielt med tanke på at her er det snakk om notorisk dyremishandling. De fleste av oss vet hvor kynisk denne bransjen er der pelsdyrene i hele sitt liv står i trange bur og som sjelden får satt potene sine på landejorda. At systematisk dyretortur er tillat i Norge er en skam. Og hvorfor? Jo fordi vi skal eksportere pels til rike kinesere der mesterparten av pelsen havner.

Det er to ting som bør endres umiddelbart i dagens samfunn, den ene er å forby pels omgående. Det andre er å styrke lovverket så mishandling av dyr aldri vil bli tillatt igjen.

Politikere som leser dette; Hvordan kan dere sove godt om natten når dere vet at rev og mink står natten gjennom i trange bur med avbitte bein, åpne sår, mens de sakte men sikkert mister livsgnisten og endrer adferd, skader seg, blir syke og muligens dør. Er det ikke på tide å tenke på  dyrenes beste og ikke på lommebøkene til noen fåtall med  pelsoppdrettere?  Ta tak nå, dyrene lider nå, de trenger mer vern NÅ.

Foto: Nettverk for dyrs frihet

Det fine i denne saken er mange støtter kampen mot pelsbruk. I en innsamlingskampanje så er det nå samlet inn 450.000 kroner til å hjelpe varslerne med boten. Det vurderes også å ta saken til høyesterett.

Vi alle kan bidra til saken med å Vippse til 91883 eller bruke bankkonto 1254.05.55069. Eller send SMS med kodeord varslerne BELØP til 2484. Eksempel: Ønsker du å gi kr 200: varslerne 200 til 2484. Du velger selv hvor mye du ønsker å gi.

Til tross for dommen kommer pelsdyrnæringen aldri til å vinne frem, pelsvarslerne sier de aldri vil gi seg før det siste buret er tomt.

Jeg anbefaler alle mine lesere å gå inn på forbypels.no slik at dere selv kan se hvor jævlig disse dyrene har det. Dette er vår tids konsetrasjonsleire for dyrene, og dette skjer med med bistand og tillatelse fra politikerne våre. 

Takk til alle som er med på å bidra til å kjempe mot pels.

Takk også til pelsvarslerne for den viktige jobben dere gjør. Dere er de virkelige heltene i samfunnet vårt!