hits

oktober 2017

Venn meide ned motorsyklist - Se videoen

Car crash collision accident
Illustrasjonsfoto


Licensed from: leungchopan / yayimages.com


 

For noen dager siden ble en motorsykist meid ned bakfra av en venn mens han stod helt stille.

Den uheldige motorsyklisten heter, Blake Comeaux. Han ble meid ned av en stor amerikansk SUV, men er utrolig nok kommet fra det med livet i behold.
- Jeg var på vei hjem, og det neste øyeblikk skjønte jeg ingenting, sa Comeaux til Katz.com fra sykesengen. Han sa at han våknet på sykehuset uten å huske noe særlig av hendelsen, men han vet nå at SUVen som kjørte på han, ble kjørt av en venn.
Comeaux forteller i samme intervju at kvinnen som han kjente bak rattet, skrev en tekstmelding mens hun kjørte da hun raste inn i motorsykkelen hans.
Motorsyklisten er nå veldig sterkt imot teksting og kjøring av bil, og vil helst ikke se noen andre lide på den måten han har gjort.
Du ville ikke gitt en blind person førerkort, når du tekster og kjører bil samtidig, er du i realiteten blind," sa Comeaux etter ulykken.
- Jeg sier bare at en telefon og en tekstmelding kan alltid vente, det er aldri så viktig. Jeg synes også det er unødvendig å ha en annen samtale bak rattet, så mange som vi allerede har til hverdags, sa Comeaux etter ulykken. 

Les også: Hunden Bob fikk dødsstraff


Den uheldig motorsyklisten fikk alvorlige skader, brøt bekkenet og skadet sin nedre ryggrad. Men alt i alt er det helt utrolig å komme levende fra en slik ulykke. Så oppfordringen til alle billister der ute, se fremover på veien. Ikke kjør i blinde...

 

Bob har fått dødsstraff

Foto: Noah

I en serie med artikler jeg har gjort, så har jeg en egen fane som heter Karma. Tanken rundt denne fanen er å ære de som gjør noe godt for folk, dyr, natur eller annet i samfunnet. Kort sagt, dette er mitt bidrag til å gi honnør til noen som gjør at vår lille klode blir til et bedre sted å være for alle levende vesener.

Men denne gangen skal jeg ikke gi ut en god dose med karma, tvert i mot skal jeg gi dårlig karma til de ansvarlige innen politiet og domstolene som har fått hunden Bob dømt til døden uten noen som helst rimelig grunn. Når jeg skriver uten rimelig grunn, så mener jeg at hunden agerte som en hund skal gjøre - uten tegn til aggresjon eller forsøk på å bite. Dette bekreftes også av spesialister som har sett på Bob.

 

Her er saken i korte drag:

I september 2015 var Bob involvert i en episode på Grønland i Oslo. Bob skal da ha hoppet på en kvinne i politiets nærvær. Det hevdes at hunden ikke gjorde dette i aggresjon, men av glede. En av politibetjentene mente likevel at hunden fremsto som farlig, og anmeldte forholdet uavhengig av fornærmedes mening. Det var heller ingen tegn til at Bob hadde bitt noen. For noen dager siden ble det kjent at hunden Bob ble dømt til døden av Borgarting lagmannsrett.

 

For to dager siden leverte jeg bilen til vask. Både hunden min og alle pledd og hundeleker ble tatt ut slik at bilen skulle bli klar til vaskingen. Mens jeg ventet så registrerte jeg en mann som også satt og ventet på at sin bil skulle bli klar. Man kunne se lang vei at han var en god mann, - smilende og interessert i både meg og hunden min.

Så sa han på dansk:

- Jeg ser du er flink med hunden din, så vakker den er. Jeg har også en hund, og har hatt flere tidligere. Men du vet, de blir nesten som våre barn, jeg blir helt sønderknust hver gang jeg mister en hund, det er faktisk verre enn å miste sitt eget barn, disse hundene har jo bare oss, og de er våre barn hele livet ut.

Disse ordene fikk meg til å tenke på hvor glad jeg virkelig er i min fantastiske hund som er blitt en stor og betydelig del av familien. Hun er med på nesten alle gjøremål. Så lenge hun får være med, så er hun fornøyd med livet sitt. Hele hennes vesen lyser godhet. Når jeg ser TV-klipp og bilder av Bob, så ser jeg samme type godhet som jeg gjør i min egen hund.

 

Når jeg er ute å lufter min egen hund så kan det gå ivrig for seg. Og vi møter alltid mange andre hunder, felles for disse hundene er at de viser naturlig adferd i form av hopping opp på menneskene som er der, de løper rundt i glede, sleiker oss på hender og i fjeset med å vise at de bryr seg. Jeg kan med sikkerhet si at alle hunder jeg har brukt litt tid med har hoppet opp på meg i glede en eller annen gang. Hunder jeg nettopp har møtt, kan agere på samme måte, men ikke alle i og med at de ikke kjenner meg godt nok ennå, eller at de har en roligere personlighet. Ut av disse hoppene så har jeg fått kloremerker en haug av ganger, hunder har jo klør, så hva er unaturlig med det?

Jeg er også helt sikker på at hundene som politiet selv trener opp har bidratt med kloremerker uten at disse hundene er sendt til døden. Og skal vi bare tillate små veskehunder som knapt klarer å gå av seg selv? Og hva med katter, de er da meget uberegnelige og både klorer og biter så fort de vil, men man sender da ikke katter til galgen for det, gjør man?  Så hvorfor skal da Bob dø? Jo fordi en politimann sier hunden er farlig selv om det motsatte er bevist, så står man der maktesløs og mister sin beste venn i livet. Hvordan kan man være så nådesløs og kald?

Bob skulle selvfølgelig vært fri for denne torturen han opplever nå, og hvorfor skal han på død og liv drepes? Bob befinner seg nå på en kennel, han er livredd og har vært der i to år allerede. Er ikke det straff nok? Kan han ikke være der om de er så redde for konsekvensene utenfor kennelen. Kan han ikke få dressur som straff? Vi dreper da ikke mennesker i samfunnet som gjør noe galt. Nå har jo også flere veterinær og eksperter forklart i klare ordlag at Bob har oppført seg som en hund normalt skal gjøre, men likevel legges det mer vekt på politimannens forklaring enn på ekspertisen på området. Jeg kan faktisk ikke forstå at hunder og hundeeiere skal ha så dårlig rettsikkerhet.  Og hva om man møter de som ikke liker hunder en dag? De kan jo da hevde at ens egen hund er farlig og sende den til døden.

Skulle man sendt alle hunder som hoppet på mennesker av glede til døden, så hadde det ikke blitt en enste hund igjen i dette landet. Og da kan man begynne med å avlive alle politihundene, for de har garantert hoppet på en del mennesker gjennom sitt liv.

Les også: Hjelp, min far har hjerteinfark. Fastlegen: Beklager vi har lunsj

Hele saken er egentlig veldig fjollete, og at de har gått så langt som til retten med konsekvens at Bob dømmes til døden, er bevis på at alle hunder i Norges land potensialet kan rives ut av hendene våre og bli avlivet for den minste bagatell. Man skulle ikke tro man hadde med voksne folk å gjøre når man ser på denne saken i sin helhet. Riktignok sa 1 av de 3 dommere at Bob ikke skulle dømmes, så her er det også tilfeldig hva utfallet blir avhengig om hvem man møter som dommer i rettsalen. Kudos til dommeren som brukte sitt intellekt, logikk og medfølelse i saken.  

 

Hele hundeloven er noe som snarest bør gjennomgås noe denne saken beviser, loven er altfor dårlig  med tanke på våre kjære dyrs- og deres respektive eieres rettsikkerhet.

Nå håper jeg politikerne stiller opp for Bob, så vi kan få stoppet denne barbariske handlingen av et helt uskyldig dyr, fine Bob har fått straff nok, nå er det på tide å vise litt empati og ikke minst vise at man er klok nok til å gjøre det eneste riktige i denne saken, og det er å slipp Bob fri, han er savnet og savner selv sin familie - la hunden komme hjem til de som er glad i ham.

 

Jeg håper i det lengste at noen av våre folkevalgte politikere stopper denne henrettingen av et dyr som aldri før har bitt noen, ei forvoldet noen skade, men simpelthen vært en glad hund og vist det til sitt fulleste. Spesialister har konkludert med at det ikke dreier seg om en aggressiv hund. Bob er altså helt ufarlig.

Politikere, det er tid for å handle nå. La Bob leve sine siste år i trygge omgivelser. Vi kan ikke sende menneskets beste venn til henrettelse uten en eneste god grunn.

 

NOAH gjør det de kan i denne saken og inviterer til protest mot dommen. Du kan også være med å protestere mot dommen foran stortinget på tirsdag, jeg vil selv være tilstede. Meld deg på her på Facebook (eller bare kom kl 11:30)

 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#bob #samfunn #dyrevern #noah #dødsstraff #kulturdrops #politiet #fare #uskyldig #norge #hund #kjæledyr #henrettelse #straff #karma