hits

august 2017

Johaug-saken: De styggeste av de stygge

Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

 

I dag var vi vitne til en ny pressekonferanse der Johaug gråtende beskrev hvordan straffen hun nå har fått på 18 måneder gjør at hun går glipp av sin store drøm, å gå på ski i Olympiske Leker denne vinteren.

Sekunder og minutter senere bobler det over med kommentarer i media av verste slag, mange ønsker henne livstid utestengelse, noen vil ha henne i fengsel, og svært mange godter seg fordi jenta som har brukt det meste av livet sitt på å trene på ski går glipp hennes store drøm., å delta i OL.

Les også: Derfor bommer værmelderne

Først litt info om saken:

- Hun får en ikke-prestasjonsfremmende leppekrem fra sin lege

- Hun forhører seg om legemiddelet er trygt å ta, og får ja

- Hun trenger åpenbart kremen til å medisinere den vonde leppa

 

Det hun altså er skyldig i, er å ikke undersøke om det ikke-prestasjonsfremmende legemiddelet står på dopinglista. Det mener FIS og CAS fortjener en utestengelse på 18 måneder.

Les også: Johaug-saken: Kjære sutrende svensker

Det som er ytterst merkelig er at presedens for bruk og innkjøp av kremen ligger mellom 12-17mnd. CAS mener Johaug fortjener 18 måneder  - altså strengere enn den strengeste straffen som er vanlig.

Det man bør spørre seg da er hvordan man eventuelt skulle fått 12 mnd for bruk av kremen. Strafferammen ligger mellom mellom 12 og 24 måneder. Skulle man smurt seg på leppene i søvne for å oppnå den mildeste straffen? At Johaug dømmes hardere enn de som selv kjøper og bruker kremen bevisst, går jo bare ikke an. Her ødelegger man en utøvers liv for å statuere et eksempel. Er det virkelig noen som skjønner noe av dette?

Og på toppen av det hele har vi mange av de der ute som godter seg over at drømmen til denne jenta faller i tusen biter. Mange ønsker henne det verste av det verste og jeg gidder ikke en gang å gjenta de stygge kommentarene som teppelegges i sosiale medier. Også svenskene nyter dette i fulle drag. Kommentatorene over kjølen(de fula gubberna) sier det var en rettferdig dom. De styggeste av de stygge koser seg over en idrettsutøvers fall - på grunn av leppekrem påført utenfor sesong og godkjent av landslagslegen. Hadde vi hatt gapestokker den dag i dag, så hadde nok mange gjerne sett Johaug også i denne, så kunne de spyttet og trampet ytterlige på denne jenta. Men så er også dere grunnen til at Aksel Sandemose skrev Janteloven en gang i tiden, der han beskrev de styggeste av de stygge som alltid var misunnelige og aldri ønsket noen andre noe godt her i livet. Janteloven lever som aldri før i Norge, det er det ingen tvil om - og det er det altså all grunn til å skamme seg over. 

Les også:

Johaug-saken: Bødlene står klare

Amerika er et sykt land - God bless America

James Bond stoppet norsk storfilm

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#johaug #fisher #sponsor #samfunn #norge #kulturdrops #langrenn #ski #vm