hits

juni 2017

- Michael Schumacher er snart blant oss igjenIfølge avisen Express, kan Michael Schumacher snart være tilbake

Den tidligere Ferrarisjefen, Luca di Montezemolo, sa ganske nylig til avisen Express at Schumacher er på bedringens vei, at han kjenner til Formel 1-heltens styrke - og at han derfor snart kan komme seg fra hjerneskaden han pådro seg i desember 2013 etter å ha falt i en alpinbakke i Meribel i de franske Alpene.

Spesielt Montezemolos kommentar om at -Michael Schumacher er snart blant oss igjen- ble kjært velkommen for bekymrede Schumacher-fans, og det gir håp om at mesteren snart kan være tilbake.

Montezemolos sier forøvrig også at han alltid bærer klokka som Schumacher har gitt ham, og det gjør at han minnes den gode vennen hans hver eneste dag.

 

Samtidig er det ikke like godt nytt fra Sabine Kehm, Schumachers manager:

- Dessverre ble vi nylig tvunget til å gi ut en pressemelding for å klargjøre at påstanden om at Michael kunne bevege seg igjen, ikke er sant. Hun fortsetter:

- Slike spekulasjoner er uansvarlig. Dessverre gir de også falske forhåpninger til mange involverte mennesker.

I et annet intervju med Daily Star, sier manageren Kehm at de konsekvent har tegnet en klar linje mellom offentligheten og den private når det vedgår Michael Schumacher, og dette har alltid har blitt akseptert av både fans og media. Så beslutningen om å beskytte hans privatliv fra offentligheten er tatt i Michaels interesse.

Michael Schumacher er en legende i Formel1-sammenheng med sine syv VM-seireSchumacher er hjemme

Schumacher var en ivrig skiløper, og eide også en hytte på Norske Trysilfjellet før det fatale fallet skjedde.

Skaden pådro han seg da han slo hodet mot en stein mens han var på ski i Meribel, Frankrike i 2013.

Etter det så har legene fjernet blodpropper fra hjernen, og han ble plassert i et medikamentindusert koma. Han kom senere ut av koma og ble overført fra sykehuset til sitt hjem i Genève. Schumacher er nå hjemme der han mottar 24-timers omsorg fra et team av spesialister.

Les også: Rockelegendene avlyser i Norge på grunn av terrorfare

Det er med andre ord uklart hvordan Schumacher har det i dag, men samtidig gir det håp på grunn av uttalelsen fra den tidligere Formel 1- sjefen om at han kan komme seg snart. Samtidig har teamet bak Schumacher bestemt seg for total taushet, noe jeg ikke er sikker på er så klokt, og da får man heller klamre seg til de gode nyhetene vi får. Jeg heier uansett på Schumacher og håper virkelig han blir frisk igjen en dag!

 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#schumacher #formel1 #sport #samfunn #motorsport #kulturdrops #monaco #fare #bil #bil #bilsport #koma #trysil #ferrari

Vær(bløffmakerne)melderne

Værvarselet og bildet er tatt på nøyaktig samme tid i Oslo i august i fjor

 

Jeg har lenge undret på hvorfor værmeldingen bommer så ofte

De fleste jeg har snakket med stoler ikke på værmeldingen lengre. Værmelding blir rett og slett oppfattet som bingo og at det er tilfeldig om de treffer riktig eller ikke.

Telemarksavisa hevder at det hver sommer hagler inn klager på værtjenesten YR.

På sosiale medier så er folk så arge på feilvarslingen at de kaller værmelderne for bløffmakere. Mange legger også ut eksempler på dette i form av bildebevis.

Sist nyttårsaften er et eksempel på totalt feil værmelding. For det jeg fikk vite fra værmeldingen på TV, var at det skulle bli stjerneklart nydelig vær i hele Oslo, så det var altså bare å handle inn rakettene og gjøre seg klar. Fasiten derimot var at jeg aldri har sett tjukkere tåke i Oslo noensinne. Taxien fra Frogner hjem samme kveld, måtte kjøre i under 30 kilometer i timen, rett og slett fordi det var så dårlig sikt. Dette var den første gangen som jeg ikke kunne se en eneste rakett på himmelen på nyttårsaften i Oslo, men i følge værmeldingen var det altså stjerneklart.

Se videoen: Strandet hvithai utenfor stuevinduet

Jeg gikk inn på YR sin facebookside og det aller første innlegget som møtte meg var dette (se bildet nedenfor) med denne teksten:

Gratulerer med vel gjennomført værvarsel nok en gang....😒 


 

Her er et par tilfeldige kommentarer til: (det finnes mange flere der ute)

- Hei YR. Har dere problemer med å spå været i Stavanger den siste måneden? I dag har det regnet i hele dag, men ifølge YR skal det være opphold uten regn. Daglig har ikke YR stemt med det som er realiteten.

- Hvordan er det mulig å spå to helt forskjellige værvarsler til samme tid på PC/nettleser og i YR-appen ? Dette skjer alt for ofte. 

 

Til Telemarksavisa har statsmeteorolog Espen Biseth Granan forklart litt om hvorfor de bommer så kraftig:

- Værsymbolene og temperaturene er nemlig et rent dataprodukt som automatisk legges inn på hvert enkelt sted på yr.no. Ingen meteorologer rører dataene før de blir synlige for brukerne. Når det da kommer byger, noe som er typisk for sommeren, er det vanskelig å si nøyaktig hvor disse vil treffe. Det betyr at en kraftig byge kan gi masse nedbør i en del av byen, mens en annen del ikke får noe nedbør i det hele tatt. Statsmeteorologen forteller at de begynner å få brukbare verktøy, men at de aldri vil kunne fortelle nøyaktig hvor en byge treffer. 

Det er for meg merkelig at store bedrifter som TV-selskaper og avishus, som bestiller værtjenester for millioner av kroner i året, ikke krever at de leverer mer riktige værmeldinger. Faktisk kan jeg ikke komme på en tilsvarende bedrift som kan overleve av å levere så dårlig service og med så stor feilmargin, men som samtidig fortsatt kan holde på. Jeg synes det er merkelig hvis ledelsen i disse betalende selskapene ikke krever bedre resultater enn det de faktisk får. Faktum er at TV-tittere, app- og avislesere får servert feilinformasjon altfor ofte. Noen ganger så skulle man ikke tro at værtjenester som Yr og Storm ikke engang har tatt seg bryet med å kikke ut av vinduet der de sitter.

Og det er altså ikke snakk om små forskjeller, det er virkelig dramatiske ulikheter på hva som blir spådd og det faktiske været vi har. Man kan også spørre seg om værmeldingstjenester har noen form for kvalitetssikring, jeg kan ikke forstå at de har det, da de åpenbart ikke engang gidder å titte ut av vinduet for å se om det de har spådd stemmer. For meg ser det ut som prioriteringen ligger i å oppdatere designet i TV-studioet, på å oppgradere garderoben til værmelderne og til finurlige lydvignetter i stedet for der fokuset egentlig bør ligge; å melde riktig vær. 

Jeg hevder bestemt at det slurves med værmeldingen når vi i samme øyeblikk som vi står der ute i striregnet uten tegn til lys på himmelen, så påstår likevel spåkonene på YR og Storm at vi har strålende sol. Ja som nevnt tidligere, de kunne i det minste kikket ut av vinduet. Såpass respekt burde de ha overfor både leserne og kundene som betaler for tjenestene deres.  

 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#forbuker #media #værvarsel #samfunn #norge #kulturdrops #service #værmeldingen#yr #storm #været

 

Plutselig en dag hadde han en enorm hvithai utenfor stuevinduet

Shark jaws

En fem meter lang hvithai har gått på grunn på strand i Mexico. Han trodde knapt sine egen øyne, mannen som har huset sitt ved denne fine sandstranden i Mexico.

Etter å ha sett Haisommer-filmene, så har jeg hatt et litt anstrengt forhold til å bade der disse beistene finnes. Men som det sies, å vinne i lotto, skal visstnok være lettere å oppnå enn å bli angrepet av en hai. Hvithaien er den største haien av dem alle, om man ser bort fra hvalhaien og brudge som er ufarlige, og derfor kan et bitt fra hvithai være fatalt. At hvithaien også kan gå på grunt vann, har jeg hørt tidligere, men det hører nok med til sjeldenhetene at den er så nære land som her.

 

Les også: MDG vil gi folk økt forurensing

Det var altså på en sandstrand et sted langs Mexicos kystlinje, Dale Pearson og kompisen Eric Mack plutselig fikk øye på noe stort som spreller i vannet. Dale bestemmer seg for å vasse ut mot dyret som de ikke helt vet hva er ennå. Da han kommer nær nok, så kan han konstatere at det er en cirka fem meter lang hvithai på omtrent 1100 kilo som er på besøk. Det var kameraten Eric som filmet det hele. Årsaken til at hvithaien svømte in til stranden der er fortsatt usikker, men dype propell-skader på ryggen kan visnok være grunnen, fordi at den da hadde muligheten til jakte etter enklere bytter i grunnere vann.


Les også: Rockelegendene avlyser i Norge på grunn av terrorfare


De aller største hvithaiene kan bli over 6 meter lange og veier opptil 2 tonn. (wikipedia)
NB: Haien kom seg etter hvert fri, og den har blitt observert svømmende i nærområdet.

 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#hai #haisommer #natur #samfunn #hav #kulturdrops #mexico #fare #sjø #rovdyr #hvithai #ferie #sommer #bading

Licensed from: Anna07 / yayimages.com

Rockelegendene avlyser i Norge på grunn av terrorfareDet legendariske rockbandet Kansas, som i fjor ga ut sitt første album på 16 år, skulle i dag spilt i Oslo, men har avlyst pga av terrorfare. 

KANSAS kunngjør at hele 2017 European Tour blir avlyst. Dette skyldes at sikkerhetsadvarsler er utstedt av USAs regjering og ulike amerikanske politimyndigheter som påstår at amerikanere som reiser i Europa i sommer ikke er trygge. Kansas, sier i en pressemelding, at det er ekstremt trist at bandet ikke vil kunne spille for sine europeiske fans i år.
Kansas har i over 40 år vært et av USAs mest ikoniske band, med et albumsalg på over 30 millioner. Hele åtte album har solgt til gull, tre til seksdobbelt platina, og til sammen har de vært over 200 uker på Billboard. Mest kjent er de kanskje for platene «Leftoverture» og «Point of Know Return», og hitsingler som «Carry On Wayward Son» og «Dust in the Wind».

I fjor kom Kansas med albumet «The Prelude Implicit», bandets 15. album og deres første på 16 år ? 40 år etter gjennombruddet med «Leftoverture».
«Listening to The Prelude Implicit, you hear echoes of everything that Kansas has been ? the heartland prog-rock group, the rowdy bar band, the group with the chart hits, the hardedged version from the late Eighties.»  Rolling Stone

Les også: MDG vil gi folk økt forurensing

Jeg tenker umiddelbart på at Norge og Europa er ganske trygt til tross de siste terrorhendelsene, men avgjørelsen er likevel forståelig. Vi får håpe vi ser Kansas tilbake på en Norsk scene i nær femtid. 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#forbuker #media #musikk #samfunn #norge #kulturdrops #terror #fare #rock #legende #kansas #turne #kultur