hits

mai 2017

MDG vil gi folk mer forurensing

Foto: Julie Ness

 

MDG vil ha et bilfritt sentrum og bruker miljøgrunner som unnskyldning

På MDGs hjemmeside kan vi lese at Oslos klimagassutslipp skal halveres innen 2020. Det nye rødgrønne byrådet sammensatt av representanter fra MDG, Ap og SV, ønsker derfor å gjøre Oslo sentrum bilfritt. Planen til det rødgrønne byrådet er å starte med seks forsøksområder, men i løpet av 2019 skal all gateparkering innenfor Ring 1 være fjernet. De hevder at erfaringer fra andre europeiske storbyer viser at dette er gjennomførbart, og at et slikt klimatiltak ofte også har positive ringvirkninger for lokalmiljøet.

Samtidig hevder de at et bilfritt sentrum er et klimatiltak. Men det er her det virkelig skurrer. Hvis klimatiltak er grunnen til å nekte biler i sentrum, så burde den klimavennlige elbilen være tillat i sentrum, men disse skal også nektes parkering i byen.

Det pussige her er at både MDG og SV har kjempet for at folk skal bytte til et mer miljøvennlige alternativ i form av elbil, men de som har fulgt dette rådet blir likevel straffet selv om de nå bruker en nullutslipps-bil. Det er tydeligvis vanlige folk som skal tas, mens bedrifter, cruiseskip, tankbåter, vogntog, lastebiler osv skal slippe unna, og det er jo fra disse den virkelige store forurensingen skjer.

Så da er det påfallende å tenke hvorfor? Hvorfor skal de ha et bilfritt sentrum med hovedgrunn som forurensing, når de også nekter nullutslipps-elbilene samt miljøvennlige mopeder og motorsykler?

Jeg kan faktisk ikke se at dette vedtaket om et bilfritt Oslo sentrum har noe med miljø å gjøre, for da hadde de tillat elbilen. Det virker rett og slett som de vil ha veien for seg selv så de kan sykle fritt i gatene. På MDGs nettside så ser vi også at støy er et argument for å nekte bilen i sentrum, men som alle vet er elbiler fri for støy. De glemmer at den virkelig støyen kommer fra tyngre kjøretøy, gressklippere, motorsager, løvblåsere osv. Men disse skal det være lov å bruke i sentrum, og det betyr støy. Det er liten tvil om hva MDG tenker om bil, og alle former for bil. De vil ha den bort. De vil helst tilbake til hest- og kjerre tiden, det virker som de har lagt sin hat på bilen for godt, også om du velger den miljøvennlige varianten. Faktum er at parkeringsplassene i Oslo sentrum nå burde blitt omgjort til elbil- og motorsykkel parkeringsplasser. Da hadde flere byttet til miljøvennligere transportmiddel.

Les også: Er dette Norges dårligste nettbutikk?

MDG forurenser for flere

Og hva blir så konsekvensen av et bilfritt sentrum? Jo det innebærer at transporten flyttes i økende grad ut fra bykjernen og forurensingen for de som ikke bor i sentrum vil øke ytterligere. Disse beboerne som bor på Ulven, Smestad, Ryen, Nydalen, Grorud, Bjerke, Storo, Furuset, Nordstrand, Teisen, Manglerud osv, som allerede har den tyngste trafikken i sitt boligområde fra før av, de skal få enda mer forurensing fordi MDG stenger sentrum og trafikken flyttes ut. Er det virkelig greit? Folk vil altså kjøre mer rundt i drabantbyene samt i områdene rett utenfor sentrumskjernen fordi det er der de kan parkere og handle med bil. De fleste av oss bor ikke i sentrum, tvert i mot, så bor de fleste av oss utenfor bykjernen, derfor vil de fleste beboerne i Oslo få økt forurensing og støy slik at byrådet for miljø og samferdsel Lan Marie kan sykle i fred inne i sentrumskjernen. Miljøpartiet De Grønnes politikk vil altså flytte trafikken fra sentrum der det bor få folk, til sterkt belastede områder rundt bykjernen der det bor mange.

På deres nettside kan vi lese slagordet: -Bilfritt sentrum: realiserbart og riktig-. Her stusser jeg på riktigheten. Hva er riktig? Kan det være bedre klima? Nei, for da hadde de tillat elbilen. Kan det være støy? Nei, Elbiler er stillegående. Så da står vi igjen med et fordomsfullt hat mot bilen, et personlig hat som gjør at de vil ha bilen bort fra sentrum slik at MGPere kan slippe biltrafikk mens folk flest som bor utenfor bykjernen vil oppleve både mer støy og økt forurensing. Mer egoistisk enn det går det faktisk ikke an å bli.

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#forbuker #media #vei #samfunn #norge #kulturdrops #mdg #norge #maktmisbruk #infrastruktur #sykkel #bil #mc

Norges dårligste nettbutikk

Jeg har handlet i diverse nettbutikker i årenes løp. Mange butikker har en profesjonell holdning til kundene og behandler oss med god service og respekt, men så har du de få andre som overkjører kundene, og som rett og slett blåser i om kunden er fornøyd. En slik nettbutikk er NetonNet. Jeg vil påstå at de ikke bare muligens har Norges, men kanskje verdens dårligste nettbutikk når det kommer til kundeservice, der de vil beskylde deg for både løgn og annen faenskap.

Jeg har vært fast kunde hos NetonNet i flere år, og har vært fornøyd med priser, produker og levering. Sånn sett var nettbutikken ok. Men det er helt til et produkt ikke virker. Da vil du bli møtt med avsky, stillhet og med påstand om bedrageri.

Jeg kjøpte en Canon printer 24.november 2016. Printeren jeg hadde fra før fungerte ikke som den skulle, og jeg hadde holdt på i månedsvis med å forsøke å få den til å virke, men måtte gi opp. Derfor gikk jeg til innkjøp av en ny printer, men så fungerte heller ikke den. Derfor sendte jeg dette følgeskrivet sammen med returen av printeren:

Til NetonNet - Bytting av printer

Hei, denne Canon-printeren har nærmest  gitt meg hjerteinfarkt. Den har virket litt, så stoppet opp. Den har skrevet ut halve sider, og hele sider. Den har stoppet opp i 10 minutter så for skrive ut 1/8 dels side så for å streike igjen. Jeg har installert   programvare, drivere flere ganger, men ingenting hjelper.

Jeg ønsker aldri å se denne skriveren igjen og ønsker å bytte. Det som er merkelig med denne skriveren er at man til tider tror den virker, mens ved neste forsøk, så streiker den igjen og igjen. Hvis dere skal ha en sjanse til å reparere den så må den derfor prøves ut i flere uker. For den kan plutselig virke en stund, men riktignok bare en kort stund. Det klokeste er nok å kassere denne på nærmeste søpleplass. Jeg ønsker som nevnt å bytte til en annen skriver. Regner med at dere I så tilfelle avregner og trekker fra lidelser samt transportutgifter I forbindelse med dette horrible produktet.

 

Jeg sa altså klart i fra at jeg ikke ønsket denne skriveren tilbake. Men så ble det helt stille fra NetonNet.

Jeg sendte en mail til de etter å ha venter noen uker. Men fikk fortsatt ikke svar fra dem. Jeg sendte på nytt en epost, men de svarte fortsatt ikke på henvendelsen min. Jeg lot det gå ytterligere litt tid, så tok jeg telefonkontakt og spurte hva som skjedde med printeren og hvorfor de ikke svarte meg. Her er svaret fra en svært uforskammet kundebehandler på svensk.

  • Jeg vet ikke hur det går med din printer, du får kanskje svar  i morgen, eller om en vecka eller en annan gång.
  • En annen gang, spurte jeg, jeg trenger skriveren nå, og det har gått mange uker allerede. Damen på kundeservice ble mektig irritert og ville legge på, men hun svarte.
  • Det kan ta tid, jeg vet ikke hvordan det går med din skriver! Hun kunne altså ikke engang yte servicen med å gi meg svar på hvordan det gikk, og hvor lang tid dette ville ta.

På grunn av dette svaret som ikke ga meg noen svar, og etter nå å ha ventet i måneder uten en oppegående skriver, så jeg meg nødt til å kjøpe meg enda en ny printer.

Les også: Verdens beste by

Men så litt senere får jeg en mail fra NetonNet om printeren plutselig var reparert og at de sender den tilbake. Jeg skrev da tilbake at de ikke trengte dette i og med at jeg hadde kjøpt meg ny skriver, og at når jeg kontaktet de så kunne faktisk de ikke si noe om retur av den ødelagte skriveren eller hvor lang tid dette ville ta.

Men da mente de at det var jeg selv som hadde skyld i denne forsinkelsen, men uten å begrunne hvorfor. Jeg ventet altså i måneder på svar uten å høre noe, og når jeg først fikk kontakt så var svaret fra kundeservice: 

- Du får kanskje svar om en dag, om en uke eller kanskje en annen gang!

Siden den gang har jeg gjentatte ganger hatt kontakt med kundeservice der de hevder at de ikke har gjort noe galt, de vil heller ikke refundere pengene for den returnerte printeren som de fortsatt har i sin varetekt.

Printeren i seg selv var ikke så dyr, under en tusenlapp, men jeg merker jeg blir mektig irritert og faktisk litt maktesløs fordi de utøver en overkjøring av meg og kundene sine som jeg aldri har opplevd tidligere. Jeg ba derfor om en prat med daglig leder, så kanskje hun ville gi et mer seriøst svar.

De lovte da å sette meg i kontakt med sjefen for kundeservice, men jeg har fortsatt ikke hørt noe, og nå er dette flere måneder siden. De har ikke refundert beløpet, de har oversett mine henvendelser, de har kommet med påstander om fusk i form av mailer som ikke skal ha vært sendt, men som jeg har dokumentert for dem har vært sendt. På toppen av det hele skriver de i en e.post at jeg hadde et ansvar med å si i fra om at printeren ikke virket som den skal. At jeg har skrevet to purringer og mailer samt fulgt opp på telefon, det er noe de velger å overkjøre og helt overse. De avslutter med å fortelle at jeg må gjerne sende saken inn til forbrukerombudet, men at da tar saken minst seks måneder. Dette gjør de med all viten om at jeg trenger printer omgående.

Kort summert, så kan jeg ikke huske å bli møtt med dårligere kundeservice enn det jeg har opplevd i denne saken, og jeg oppfordrer alle til å droppe denne nettbutikken en gang for alle, for om du har kjøpt noe fra denne butikken som ikke virker, så kan det bli en svært dyr affære samt et rent helvete å følge opp saken med de nevnte uforskammede personer. Kundeservicen til NetonNet befinner seg også i et land utenfor Norge, og de svarer deg altså ikke på norsk. Det er rett og slett i verdt pengene å handle hos en så useriøs aktør som NetonNet er. Jeg tør påstå at de har Norges, om ikke verdens dårligste kundeservice, med null forståelse og respekt for kundene sine. Derfor kommer jeg til å anbefale mine venner og kjente til droppe denne butikken til fordel for andre, jeg ønsker også leserne mine det aller beste, så da kan være meget klokt å anbefale dere å styre unna en nettbutikk som NetonNet, som faktisk gjør sitt ytterste for å overkjøre og plage kundene sine. Og dette for mindre enn en skarve tusenlapp. De burde faktisk skamme seg. NetonNet omsetter for 6 milliarder svenske kroner i året.

Jeg kommer til å forfølge saken videre, så kom gjerne tilbake hit ved en senere anledning for å følge utviklingen i saken. 

Les også: Hjelp, faren min har hjerteinfarkt! - Fastlegen, beklager vi har lunsj

Man skulle tro og håpet at slik elendig kundebehandling var et engansforseelse, men ut fra NetonNets egen facebookside kan det tyde på en systematisk dårlig kundebehandling. Her er noen eksempler, og tro det eller ei, men dette er de siste tilbakemeldingene på deres facebookside og ikke et utdrag av de verste.

- Drittservice.. ingen skjønner hvordan et problem skal løses. Har vært frem og tilbake de siste 2 måneder men det er fortsatt problem. Yasir

-  Jeg bestilte en høytrykksspyler 20.april som aldri kom frem og etter mye om og men fikk jeg beskjed av deres kundebehandler  fredag 12.Mai at jeg skulle få pengene tilbake. Jeg kjøpte ny høytrrykkspyler i butikken dagen etterpå i og med at jeg antok at denne saken var løst. Men så feil kunne jeg ta, høytrykkspyleren fra dere dukket opp på postkontoret mandag 15  Dette resulterte i at jeg stod med 2 høytrykkspylere. Endte opp med å måtte returnere den til dere og 250kr fattigere. Hva er poenget med å gi dere kontonr dersom det bare er trenering av saken? Jeg har handlet mye hos dere, men etter denne utrolig dårlige kundeopplevelsen har jeg mistet tiltro til dere som ett seriøst selskap som setter kunden først. Tarjei

- Kanskje på tide folk kontakter forbrukerrådet, Hege

- Hei.. Har en refusjonsak fra NetonNet der alt er godkjent men sitter fortsatt å venter på 8000kr. Ser at mange andre har samme problemet.. Titt på siden deres.. De har helt sluttet å gi svar til kunder med problemer. Og på telefon kan man sitte på vent i opptil en halvtime. Er på tide at dere tar i et tak der nå..., Jørgen

- Synes den servicen dere leverer lukter veldig stygt. Fikk bekreftet heving av kjøp FØR PÅSKE, men har ennå ikke sett noe til pengene jeg har krav på. Snakket med dere for en uke siden, da skulle dere overføre pengene snarlig. Ringte dere igjen i dag, da jeg ikke har fått noen penger. Men da fikk jeg til svar at dere ikke har satt igang noen tilbakebetaling, og at dere måtte ha kontonummeret mitt. Nå er tålmodigheten slutt, tar saken til Forbrukerrådet. Drittfirma, siste gang jeg har handlet hos dere. Tina

- NetOnNet godtar ikke reklamasjon og ser ut til ikke refundere for returnert varer- til tross for 5 år reklasjonsfrist.


Har du dårlige eller gode erfaringer med en nettbutikk? Skriv gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet, så vi får vite hvilke nettbutikker som er både gode og dårlige. Vi må bruke vår forbrukermakt og styre unna de dårlige, så vi kan velge de seriøse aktørene.

Andre butikker jeg har erfaringer med er:

Gode:

Zalando: Ypperlig service, godt utvalg og gratis frakt og retur.

XXL: Rask levering, fri frakt ved bestilling over 1000 kroner. Minus: Kampanjevarene er ofte i begrenset antall.

 

Dårlige: 

Talkmore: Dårlig kundeservice, beskylder kundene for uærlighet og stoler ikke på dokumantasjon

Inc Club: Elendig retturordning, tok ca tre måneder for retur av blekkpatron, måtte purre mange ganger for feedback

 

Oppdatering i NetonNet-saken 24.04.2017

Etter at artikkelen om NetonNet ble publisert for litt siden, så fikk jeg en telefon fra kundeservicesjef Marie Amdam, der hun beklaget den dårlige kundeservicen hos NetonNet. Den gode nyheten til alle NetonNet-kundene er at de har nå startet en ny kundeservicetjeneste, som kom i gang 1.mai i år, og som vil være lokalisert i Norge. På grunn av den flyttingen så lover hun en betydelig bedre kundeservicetjeneste enn den de hadde i Sverige. I min spesifike sak, så la de seg flate og lovet erstatning for skriveren.

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#forbuker #media #nettbutikk #samfunn #norge #kulturdrops #service #norge #maktmisbruk #kundeservice #netonnet

KONGOSAKEN BLIR SPILLEFILM

Marius Holt skal regissere filmen Mordene i Kongo

Bare én dag etter at Joshua French er løslatt får vi vite at Kongohistorien blir spillefilm

Her er hva som kommer frem i den helt ferske pressemeldngen: Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden. Kjent som «Kongosaken» utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig. Nå blir historien spillefilm. 

Tittel: Mordene i Kongo
Regi: Marius Holst
Manus: Nikolaj Frobenius
Produsent: Friland Produksjon Distributør: Nordisk Film Distribusjon Genre: Drama

Premiere: 2018 

I rettssaken som fulgte hendelsene i Kongos jungel i mai 2009 dømmes French og Moland til døden for drapet på sin sjåfør, men også for spionasje på vegne av en fremmed makt. Staten Norge blir i rettssaken anklaget for å ha sendt Moland og French på spionoppdrag i Kongo, og det fremmes krav om 500 milliarder dollar i erstatning.

Mordene i Kongo blir en fortelling om både hovmod og sterke lojalitetsbånd. Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Det er en historie om to verdener som kolliderer, hvor distinksjonene mellom rett og galt settes på prøve.


Regissør Marius Holst gikk ut av International Film School i London i 1990. Han startet sin karriere med å lage kortfilmen Besøkstid, en film som vant priser både i Norge og Storbritannia. Hans første spillefilm, 10 kniver i hjertet, vant Blue Angel Prize på filmfestivalen i Berlin i 1995. 

Distributør blir Nordisk Film som er en del av Egmont. Nordisk Film har tidligere distribuert filmer som Kon-Tiki, Max Manus, og Hodejegerne.

Les også:

Hvor mange syklister skal dø før politikerne tar til vettet?​

Amerika er et sykt land - God bless America

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Derfor er vi utro

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

     kulturdrops.no

#kongo #french #norge #film #fri #kulturdrops #kultur #norskfilm #holst #kulturdrops

 

Respektløst med utenlandske flagg på 17.maiLa meg påpeke med en gang. 17.mai er Norges grunnlovsdag, og alles nasjonaldag. Helt siden frigjøringen 8.mai 1945 har 17. mai hatt en spesiell plass i nordmenns hjerter, det kan ingen andre endre på. Vi elsker vårt vakre land. Som ung infanterist har jeg også erfart hvor mye det norske flagget og nasjonaldagen betyr for Norge og nordmenn. Men i de senere år så har vi sett debatten om å bruke utenlandske flagg på 17.mai eskalere. Noen mener det er greit å bruke alle nasjoners flagg på Norges nasjonaldag. Jeg undrer hvorfor.

Jeg har feiret nasjonaldager i USA, Hellas, Sverige, Frankrike og andre land. Men har da aldri hatt behovet for å dra frem mitt eget lands flagg for å vifte med det når jeg befinner meg i et annet land på deres nasjonaldag. Det er da deres lands feiring. Det ville i så tilfelle være både utenkelig og respektløst av meg.

I det store og hele er det svært merkelig at noen utlendinger, integrerte nordmenn eller andre grupper, har et ønske om å bruke utenlandske flagg på 17.mai. I mine øyne er det faktisk litt tullete.

Les også: Toppfotballbløffen

Jeg er i mot forbud av ymse slag, også når det gjelder flaggbruk. Men vi har da flaggregler her i landet. Man blir ikke arrestert om man bryter flaggreglene, men det kan være en fin retningslinje for folk. Og hvorfor kan ikke en flaggregel også gjelde for 17.mai?

Jeg, som er halvt gresk kunne faktisk forsvart en bruk av både det norske og greske flagget, men også det blir jo helt feil. 17.mai er ikke nasjonaldagen til Hellas. Ser vi på et land som for eksempel USA, som mange nordmenn feirer, så har de sin egen nasjonaldag 4.juli, da har man alle muligheter til å vise sin respekt for denne nasjonen med å bruke deres flagg. Jeg forstår altså ikke motivet med å bruke et fremmed lands flagg på andre lands nasjonaldager - uansett hvilket land det er snakk om. Og det som kanskje merkverdigere er at de jeg kjenner, med utenlandsk opprinnelse, feirer ikke en gang sitt opprinnelige land på deres egen nasjonaldag.

Sannheten er at for svært mange, så ville det vært utenkelig å heise opprinnelseslandets flagg på et annet lands nasjonaldag. Så når noen tror at alle utlendinger og innvandrere har et kolossalt ønske om å bruke et utenlandsk flagg i 17.toget, så er det i beste fall kunnskapløst.

Reielysten? Les reisetipsene på Kulturdrops

Norges Nasjonaldag er altså Norges dag, og da er det kun Norges flagg som gjelder for alle som bor her og for besøkende. Man har rett og slett ikke behov for utenlandske flagg på Norges nasjonaldag. Utlendinger, og tidligere beboere i andre land burde være stolte av å bære det norske flagget på Norges Nasjonaldag. Jeg har selv følt den samme stoltheten med flagget i hånden i Sverige, USA, Storbrittania og mange andre land. For meg ville det vært både respektløst og faktisk ganske flaut å vifte med et annet flagg på deres nasjonaldag, jeg forstår rett og slett ikke at det er noe behov for det.

Ønsker deg samtidig en riktig god 17.mai.

Les også:

Hvor mange syklister skal dø før politikerne tar til vettet?​

Amerika er et sykt land - God bless America

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Derfor er vi utro

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

     kulturdrops.no

#17.mai #media #norge #samfunn #grunnlovsdagen #kulturdrops #nasjonaldag #flagg #barnetog #norsk 

Foto: Barbraford / yayimages.com

Toppfotballbløffen

Soccer ball with Norway flag

I Norge finnes har vi ikke toppfotball, så hvorfor skal vi bruke penger på noe som ikke finnes?

I sesonginnspurten i fotball-Europa, er vi vitne til kvalitetsspillere og fotballag som er pasningssterke, teknisk gode og som har en offervilje for laget. I tilegg er de er svært godt trent.

Så har vi Norge da. Jeg må si på vegne av det norske fotballpublikummet at jeg lider med dere. Ikke er det bare sånn at norske fotballspillere heller gjerne ville sittet på pub for å drikke øl enn å gå på fotballtrening, men det er noe helt fundamentalt galt med hele innstilingen til norske toppfotballspillere og miljøet rundt dem.

Det virker som de fleste fotballspillere i Norges toppdivisjon synes det er greit å være en lokal fotballhelt i Haugesund, i Drammen eller et eller annet sted i Norge. De får sin betalte lønn, blir sponset både her og der, og kan leve et behagelig liv som B-fotballspillere der lojale supportere dyrker de som idoler, men det som kanskje enda snodigere er; er at noen av disse middelmådige spillerne opptrer som narsissistiske selvhøytidlige guder der de vandrer rundt i sine lokale tettsteder i sin mangel på selvinnsikt.

Men når de norske landslagsspillerne skal kjempe mot de beste lagene i verden, så ser vi hvor svake norske fotballspillere virkelig er. De har svært dårlig ballfølelse, og misser stor sett på mottak og pasninger. De har kondisjon som en storrøyker, og faktum er at i mange andre idretter, så kunne man ikke nådd høye nivåer internasjonalt om de hadde trent tilsvarende som en norsk (topp)-fotballspiller. Så hvorfor skal denne satsningen på toppfotballen fortsette? Siden glansdagene på 80- 90-tallet har vi sløst  bort hundretalls millioner for å avle fram talenter, trenerne og andre nøkkelfolk i ymse posisjoner til ingen nytte. Dette var og er personer som sitter med millionlønn, og som skulle ta norsk fotball til nye høyder med internasjonal suksess. Og forutsetningene for å lykkes burde så absolutt være til side. Norske fotballspillere blir matchet internasjonalt og er på treningsleire der de møter god motstand. Norske landslagsspillere har altså de beste forutsetningene for å lykkes, og penger til det norske landslaget er det i hver fall nok av.

Les også: MGP, flaut, flaut, flaut

I tilegg  har vi lederne i toppfotballen som hauser spillerne opp i skyene og sier at nå er laget på gang, og vi har som mål å nå VM-sluttspill. Ja du leste riktig, de har som mål at norske spillere skal lykkes internasjonalt uten en gang å kunne passe en ball til en annen medspiller.

Vi har et hovedproblem i Norge som ingen riktig våger å snakke om, og det er at vi syr puter under armene på norske fotballspillere. For det er helt alright å være en helt ok fotballspiller i Norge på et helt ok middelmådig fotballag der du kan trene sånn passe mye med en altfor god lønn. Men det blir bare middels gode resultater av.

Summerer vi alt dette så får publikum svært lite for pengene det blir investert på. År etter år får vi servert dårlige, og tidvis elendige fotballresultater med påfølgende dårlige unnskyldninger og bortforklaringer. Men fotballspillerne selv har det veldig greit med mye fritid og god økonomi. Altfor greit vil mange si i forhold til innsatsen og resultatene. I virkeligheten betaler vi for en Aston Martin, men får levert en Skoda uten ekstrautstyr.

Den norske (topp)fotballspilleren er altså fornøyd der han er, litt kjendis er han også, og det er akkurat nok for han til å ha gode dager. Den norske toppfotballspilleren er ikke sulten nok på suksess for da hadde han trent hardere, og i det minste hadde han holdt ut en kamp kondisjonsmessig. Også var det alle mispasningene da, har jeg nevnt de?

Les også: Slutt med gnåleriet, nordmenn er ikke rasister

Alle vi andre, som virkelig ønsker oss et norsk fotballag i verdenstoppen blir bedratt, vi håper og venter, heier og støtter, selger lodd og spiller lotto, men årene går og resultatene uteblir. Men vi klamrer oss fortsatt til et lite håp om at vi en gang skal lykkes. For nye spillere oppdages og da kommer troen snikende tilbake. Helt til kvalifiseringene starter. Da ser vi virkelig hvor keitete norsk fotballspillere virkelig er, og samtidig raser vi enda videre ned på verdensrankingen (om mulig) fordi våre bortskjente (topp)-fotballspillere ikke en gang gidder å ta i nok når han skal løpe etter ballen. Og nevnte jeg alle de irriterende feilpasningene?

Har norske fotballspiller gjort seg fortjent til å bære det norske flagget på brystet? Svaret er nei

Men så har vi jo de som unnskylder; som for eksempel at vi er et lite land og ikke kan forvente å være i verdenstoppen. Til det er har jeg ikke bare et svar, men to eller faktisk tre. Island og Wales, for ikke snakke om Danmark. Alle små nasjoner med stor suksess internasjonalt. Nei vi må slutte å sy puter under armen på den norske fotballspilleren, det får vi dårligere resultater av. Vi må kunne kreve noe tilbake av dem. At de trener mer og lenge nok til at de kan sende og motta en pasning bør være et minstekrav. At de oppnår kondisjon og kan spurte raskere enn andre da det trengs er også en forutsetning på fotballbanen. Norske fotballspiller må altså trene mye mer enn alle andre for å komme på samme nivå som de fleste andre lag i Europa. Og vil vi vinne de store trofeene, så må vi trene bedre enn alle andre i verden, da nytter det altså ikke være middelmådig fotballhelt fra den lokale bygda. Det koster blod, svette og tårer for å oppnå noe. Men det ser det ikke ut som norske fotballspillere vil ofre noe av. Av den grunn kan vi rett og slett gi opp. Vi kommer ikke til å bli noen toppnasjon i internasjonal fotball.  Samtidig kan vi stoppe de horribelt store utbetalingene som toppfotballen får. Fordel heller midlene til andre idrettsutøvere som har en mer profesjonell holdning til sin idrett, eller gi mer til breddeidretten eller andre kulturarrangementer. For først når de norske fotballspillerne begynner å vise seg frem som seriøse idrettsutøvere, ikke før, er det vits i å snakke om noe toppfotball i Norge. Vi er elendige i fotball og på et bunnivå, og ikke bare i Europa, men i hele verden og det skyldes verken mangel på midler, feil spillesystem, eller noe annet; vi har rett og slett for mange bortkjemte fotballspillere som ikke gidder å gjøre nok innsats til å komme seg på et anstendig nivå. Og det er det vi som publikum som får lide for. Man burde være stolt av å stille til start i en fotballkamp med flagget på brystet, de norske forballspillerne burde i stedet være flaue over hva de faktisk presterer.

 

Les også:

Hvor mange syklister skal dø før politikerne tar til vettet?​

Amerika er et sykt land - God bless America

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Derfor er vi utro

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

     kulturdrops.no

#fotball #media #sport #samfunn #norge #kulturdrops #tippeligaen #landslaget #toppfotball #norsk 

Foto: Barbraford / yayimages.com