hits

februar 2017

Nordmenn bør boikotte Fischer

Fischer har bestemt seg for å kutte samarbeidet med Therese Johaug fordi hun fikk en 13 måneders dopingdom i forbindelse med leppekrem-saken. Fischer har en slik dopingklausul med alle utøverne de har i stallen sin, men klarer tydeligvis ikke se forskjell på en bevisst dopinghandling og et uhell.

Jeg mener Johaug allerede har fått straff nok, både gjennom heksejakt i media samt den nevnte 13 måneders utestengelsen. At Fischer som samarbeidspartner, velger å bryte avtalen de har med Johaug, vitner om svært dårlig bedømmelseskraft. For de fleste begriper nå at Johaug langt i fra har dopet seg bevisst og at det hele var en uheldig hendelse, som dessuten skjedde utenfor sesongen med landslagslegens velsignelse. Fisher hadde nå altså en unik mulighet til å stå frem og å støtte sin skiløper med å fortsette kontrakten, og etter min mening burde de kommet med et klart standpunkt om at dette er en fillesak som har lite med bevisst doping å gjøre. I stedet velger de å forholde seg illojale og snur heller ryggen til sin egen utøver. Jeg kan ikke tenke meg en hesligere oppførsel. Fisher er gjerne med å soler seg i glansen når Johaug vinner gull på skiarenaen, men ved det minste problem, ja leppekremsaken er en bagatellmessig hendelse, så svikter de sin utøver i ren Quisling-stil.

Les også: Johaug-saken: Kjære sutrende svensker

Man kvitter seg da ikke med et familiemedlem fordi hun eller han har vært utsatt for et uhell? Nei, da trår man støtende til. Men det er det Fischer gjør nå, de bryter kontrakten. Samtidig åpner de for å samarbeide med Johaug på nytt når de 13 månedene har gått, og det er jo direkte frekt fordi det er ikke sånn en real sponsor oppfører seg. Enten er man en støttende sponsor eller ei. Hadde Johaug drevet med bevisst doping hadde det vært en helt annen sak, men å bare være medgangsponsor virker både useriøst og fordummende og folk vil gjennomskue det.

Samtidig synes jeg Johaug har fått nok motstand i denne saken, så hvis Fischer kan boikotte Johaug, så mener jeg det er legitimt at vi nordmenn boikotter Fischers produkter. Jeg synes altså ikke noe om at vi skal tråkke på folk som ligger nede, men at vi heller støtter dem. Jeg kommer altså til å velge alle andre produkter foran Fischer sine hvis denne avgjørelsen står seg. Og jeg håper dere andre gjør det samme, så kan kanskje den illojale sponsoren forstå at man ikke skal trampe på folk som er nede for telling og slik at de får svir der det gjør mest vondt; i lommebøkene deres.

PS. Untied Bakeries har forstått det. Det er de som står bak produktet Isklar og de har ikke valgt å trekke seg som sponsor. Les saken på Nettavisen: Nå trenger hun vår støtte mest.

Les også:

Johaug-saken: Bødlene står klare

Amerika er et sykt land - God bless America

James Bond stoppet norsk storfilm

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#johaug #fisher #sponsor #samfunn #norge #kulturdrops #langrenn #ski #vm