hits

Helse og Trening

104-årig japansk lege, slik lever du lenge og godt

Foto: Wikipedia

 

 

 

Her får du 14 livstilsråd av en som lever et langt lykkelig og godt liv

 

Jeg har alltid hatt en facsinasjon for mennekser som er tilfreds med livet, også når de blir gamle. En person jeg beundrer mye er den Japanske legen Shigeaki Hinohara som er hele 104 år gammel, og som fortsatt er sulten på hva livet har å by på. Her er hans personlige råd for et langt og lykkelig liv.

 

1. Gå i trapper og bær dine egne saker. Dr. Hinohara tar fortsatt to trinn av gangen når han går opp trapper.

2. Ikke tro alt som anbefales av en spesialist eller legen. Lær deg selv og les mer, det er ingen som tvinger deg til å tro på legen din.

3. Del det du vet med andre. 

4. Det er ingen sier at du må pensjonere deg. Ikke gå av med pensjon hvis du elsker arbeidet ditt.

5. Planlegg fremover. Hvis du ikke vil at livet ditt skal være kjedelig, må du ha en opptatt timeplan fremover.

6. Ikke bli overvektig. Hinohara bruker å ta en spiseskje olivenolje, litt kaffe og appelsinjuice til frokost. Til lunsj tar han melk, kaker og ris. Som regel blir det fisk og grønnsaker til middag. Han spiser maks 100g kjøtt i uken.

Les også: Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

7. Hinohara mener energinivået ikke kommer fra om du spiser godt eller om du hviler lenge. Det kommer bare av å føle seg godt. Du vil bli lykkeligere og mer energisk hvis du slipper å gå rundt med regler i tankene hele tiden, oppfører deg som barn, tenk som barn - ha det gøy til du føler deg sulten eller trøtt.

Oppfører deg som barn, tenk som barn - ha det gøy til du føler deg sulten eller trøtt.

8. Det er vakkert å leve lenge. Hinohara er fortsatt en aktiv frivillig i samfunnet, han jobber 18 timer hver eneste dag og nyter hvert eneste øyeblikk.

9. Finn din egen rollemodell. Hvem vil du være?

10. Livet er fullt av hendelser, så bekymre deg ikke for mye. Hinohara ble kapret av Sovjet-hæren da han var 59 år gammel, han ble lagt i håndjern lenket til en stol i 4 år i 40 graders varme. Han var veldig overrasket over hvordan kroppen hans klarte å tilpasse seg fangenskapet.

11. Vitenskapen alene kan ikke hjelpe og kurere folk. Han mener at sykdom kan helbredes mentalt. Hinohara mener at hver person er unik og trenger ulik behandling.

12. Ikke bli opphengt av penger og rikdom. Han er veldig klar over at når han forlater denne verden, så vil han ikke kunne ta med seg noe.

13. Smerte er en mystisk ting. For å glemme smerten eller ikke å føle det, må du gjøre noe interessant og morsomt. Han fant ut at kjæledyr og musikk kan hjelpe deg med å glemme smerter.

14. Bli inspirert hele tiden. For å motivere deg selv må du bli inspirert, selv sier han at han fant inspirasjon i diktet "Abt Vogler" som er skrevet av Robert Browning.

Kilde: global living

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#samfunn #helse #vekt #sunn #gammel #barn #leve #kosthold #kvinner #norge #menn #vegan #japan #lege #kulturdrops

Derfor er økologisk mat sunnereMange undrer nok på hvorfor man skal spise økologisk mat kontra konvensjonell mat når økologisk er dyrere. Her er svarene
 
 • Mindre giftstoffer (mest åpenbart da det sprøytes mindre)
 • Mer antioksidanter, mineraler og vitaminer
 • Bedre dyrehold
 • Renere jord og vann
 • Flere i arbeid i distriktene
 • Høyere inntekter for bonden og ansatte
 • Bedre helse for bønder og produsenter
 • Mindre bruk av antibiotika
 • Mat med mer smak
 • Bedre vilkår for innsekter som humle og bier
 • Mat uten GMO
 • Mindre tilsetningsstoffer
 • Mindre innhold av tungmetaller, muggstoffer med mer

Mange er villige til å kjøpe dyrere ting som bil, klær og sportsutstyr fordi de tenker at pris og kvalitet har en sammenheng. Samtidig vet vi at økologisk mat generelt er omtrent 20 prosent dyrere enn den konvensjonelle. Til gjengjeld er konvensjonell mat ofte vannet ut, som f.eks kjøtt med tilsvarende cirka 20 prosent. Av den grunn, samt alle fordelene med økologisk mat, er det for meg forunderlig at noen velger å velge det billigste drivstoffet når det så apenbart finnes bedre næring i form av økologisk mat. Det kan også være en idé å spise mer vill mat som bær, sopp, fisk. altså naturlig mat som ikke er tuklet med.

! I en nyere undersøkelse, som er gjort på danske skolebarn så hadde 90 prosent gift i urinen pga høy konsentrasjon av sprøytemidler. Forskerene bak undersøkelsen slo fast at disse giftstoffene kan skade barns hjerner. Med tanke på at vi nordmenn er dårligst på økologisk mat i Norden, og Danmark er blant de beste, så kan det bety at disse tallene er betydelig verre her. Danmark har vedtatt at 60 prosent av all offentlig matinnkjøp skal være økologisk. I København er 95 prosent av offentlige innkjøp og serveringer økologiske. I Sverige er flere kommuner oppe i 25 prosent.

 

Kilder: Sunnheten på bordet, Helt Naturlig Mat og Trening, Oikos.