hits

Spår masseflukt fra Hegnar Online

13.11.2017 - 16:16 3 kommentarer

På forumet Hegnar Online er folk nå så lei av alle nettrollene at de varsler flukt fra forumet, men trollene får fortsette mens admin sitter og ser på

Alle som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg tar oppgjør mot nettroll. I den forbindelse har jeg fulgt med på diverse nettaviser og forum for å kartlegge steder der man kan finne de mest graverende forhold. Jeg kan nå kåre en uoffisiell vinner av det jeg kategoriserer som det aller verste forumet i Norge - der trollene florerer med administrators samtykke, vinneren er Hegnar Online.

Hegnar Online(HO) er et nettsted der investorer og aksjespekulanter skulle kunne diskutere sine aksjekjøp- og salg og sånn sett skulle man tro dette var et ganske greit forum å holde et øye med. En administrator (admin) er ansatt for å slå ned på ulovligheter og passe på at ikke nettrollene ødelegger forumet. På Hegnar virker det mot sin hensikt, altså trollene får fritt spillerom mens de seriøse blir straffet.

Nå har også Hegnar Online åpnet et nytt forum der brukerne selv skal være administratorer. Der skal man kunne sperre brukere man ikke liker selv om man er seriøs. Jeg tok en kikk på det nyåpnede brukerforumet og jeg må si at resultatet er oppsiktsvekkende. Det er faktisk slik at nettrollene har fått helt fritt spillerom på det nye forumet,  jeg kjenner igjen flere nettroll som bruker mange nick med et mål i sikte, å spre usannheter slik at investorer skal bli usikre på sine egne investeringer. Kanskje det verste jeg har opplevd er at brukere informerer bevisst at det hadde skjedd innsidesalg/kjøp i spesifikt selskap, mange meldte et slikt innlegg som dette til admin men ingenting skjedde. Jeg tok så selv grep og meldte i fra, dette resulterte i at min bruker ble utestengt. Jeg har lest at det er flere brukere som ikke tør å melde fra til admin om nettroll og usannheter på forumet av den grunn av at de som melder i fra blir utestengt mens nettrollene får fortsette.

Hadde admin på det gamle HO-forumet fungert så hadde det i utgangspunktet ikke vært nødvendig å åpne et nytt forum. Det er altså helt åpenbart at admin er partisk overfor en del brukere som de stenger ute, men som stenger ute de seriøse brukernavnene som forsøker å holde en seriøs og ren linje på forumet.

Jeg skrev et krast innlegg til admin på HO i helgen der jeg beskrev disse nettrollene og ba de ta affære overfor nettrollene. Admin svarte da med å utestenge også meg. Så spurte jeg om kontaktinformasjon til administrators sjef og redaktør for HO fordi jeg ønsket å komme til bunns i dette, men fikk ikke svar. Jeg sendte også en purring litt senere og nevnte at jeg skulle skrive en sak om dette, men de har til nå nonchalant gitt blaffen i henvendelsen, og derfor har jeg ingen svar fra de ansvarlige om hvorfor forumet har utviklet seg så drastisk i negativ retning.

Jeg mener ledelsen i HO må reagere umiddelbart og jeg skal tipse denne artikkelen til ledelsen slik de fortsatt har en mulighet til å redde den spådde masseflukten fra HO over til andre forum, men det betyr at ledelsen må ta affære nå før det er for sent,  det innebærer friskt blod i admin-redaksjonen, nye personer med integritet er det eneste som kan redde HO. Det er gjengs enighet om at det gamle forumet fungerer bedre, men at en admin må begynne å gjøre jobben sin. Det er også klager på brukervenlighet på det nye forumet, så det er nå to faktorerer som gjør at dette kan bli en reel masseflukt til andre forum.

Hegnars Kodak moment

Det gamle forumet er estimert til å stenge helt ved nyttår. De seriøse brukerne som er på HO i dag varsler at de vil ta andre forum i bruk fordi de rett og slett føler seg overkjørt på nåværende forum. Mange har allerede flyttet til andre forum. Det er ikke så vanskelig å forstå disse brukerne i og med at det er nettrollene som helt og holdent har tatt over det nye forumet, mens de seriøses ord blir dysset ned og blir utestengt. 

Man kan lett lese misnøyen på både det nye og det gamle forumet, og mange spår masseflukt fra forumet om ikke en ny admin tar grep.

 

Les også:  Kvinner er også overgripere

 

Se eksempler nedenfor og tro det eller ei, dette er bare toppen av isfjellet:

- Man får med seg alle nickene over på det nye forumet. Jeg har med 8 brukere.

- Men den jobben er det admin som må ta. Det blir bare tøv om den enkelte av oss skal bruke tid på å blokkere dem vi ikke ønsker å ta del i diskusjonen. Det er ihvertfall ikke noe jeg kommer til å gidde bruke tid på.​

- R.I.P. Sees på det gamle igjen om kort stund etter at trafikken på det nye uteble. Det nye forumet er bare tragisk, ikke mer å si om det!

- Dersom man går inn på det nye forumet i dag og forsøker å finne noe fornuftig, så bare glem det. Og jeg tviler på at seriøse skribenter gidder å bidra på et forum som så til de grader kan overtas av troll. Jeg blir med så lenge det gamle forumet funker og når det blir stengt da takker jeg for meg. Det finnes andre fora man kan diskutere aksjer på og jeg har aldri trodd eller ment at vi kan påvirke kursen gjennom våre skriblerier her på HO. Så slik sett gjør det meg null niks å forlate forumet. Men Hegnar, som faktisk har hatt det mest besøkte diskusjonsforumet, vil nok merke en fundamental nedgang i besøk på HO etter denne fatale omleggingen. Skjønner ikke hvilke nolduser som har klart å koke i sammen noe slikt møl. Sorry admin, men jeg mener det av hele mitt hjerte!

- Blir nok mer Tekinvestor på meg heretter.

- Alle med upopulære motforestillinger kan utestenges etter hva jeg skjønner. Dette må jo bli veldig givende når alle med lik mening om hvor flott en aksje er, kan møtes på samme tråd i fred og fordragelighet. Admin må jo være kjempefornøyd etter som han heretter vil få langt færre innlegg å slette.

- Hegnar.no sitt kodak moment.

- Så lenge det forblir anonymt så kommer det fortsatt til å være en stor barnehage.

- Tusen takk for tipset om tekinvestor.no . Det er et fantastisk forum. Jeg kommer ikke kommer til å bruke Hegnar.no forumet så mye lenger.

- Er redaksjonen beredt på å ta ansvaret for sensur av innhold når brukerne ikke kan korrigere inntrykket som gis?

- Legg merke til at administrator, har ikke vært inne i en eneste av trådene han selv har startet, og argumentert. Altså: De har bestemt seg på forhånd, nytt forum skal innføres, totalt uavhengig av hva som skrives her inne.

- Seriøst HO, Dere graver deres egen grav med å innføre dette regimet her.

- Var inne på det nye forumet og det ble en kort visitt!

- På noen av rådene hadde en bruker med alle sine ulike nick tatt fullstendig over. Dersom det ikke blir mulig å sile ut folk med flere nick er dette forumet helt dødfødt.

- Dette blir en lekegrind for de useriøse og de som benytter forumet for å få nyansert input forsvinner ut. De ekstreme blir enerådene på det nye forumet og infoverdien blir lik null. Det er bare å se hva som ytres der pr idag så får man en pekepinn på hva som venter.

- Har aldri sett på makan til magaplask. HO kommer til å tape 50% av brukerene på dette stuntet

- Logger av for godt og finner et annet forum hvis det gamle forsvinner.

- Trodde det skulle bli et nytt forbedret forum, men for meg det stikk motsatte.

- Multinikk baissere florerer som tidligere. Nå diskuterer de med seg selv og blokkerer alle som kommer med motargumenter. Dette kommer til å bli håpløst.

- Ikke rart det florerer med multi-nikk her når administrator har 10 stykk

- Faktisk så lite gjennomtenkt at det gjør litt vondt. Når man ikke klarer å komme opp med noe som er bedre enn det gamle, hvorfor i det hele tatt prøve?

- Administrator. Takk for svaret, det første svaret du ga om løgn reagerte jeg på. Det fordi jeg kopierte brukernavnet ditt samme dag.
Det så slik ut:
Brukernavn administrator: 
Relaterte brukere 10
Forrige login 08.11.17 09:26

 

Leser man reaksjonene til folk så blir altså nye HO-forumet om mulig verre enn det gamle. Hadde admin opptrådd seriøst så hadde gamle HO fortsatt som det gjorde med en god administrator som passet på trollene, og som tok rapportertingen fra brukere seriøst. 

Jeg vil som nevnt sørge for at de ansvarlige i HO vil lese denne saken, så får vi bare håpe det gjøres tiltak. Kom gjerne tilbake til denne posten da jeg vil følge saken videre. 

Vi kan ikke ha det slik i dagens samfunn at ulike nettroll kan gjemme seg bak anonyme brukernavn uten en administrator som tar affære. Slik er det dessverre på Hegnar Online i dag, men nå kan det vise seg å bli begynnelsen på slutten på forumet som per i dag befinner seg i en suveren posisjonen i dagens forummarked innen økonomi. Vi får håpe de ansvarlige tar affære. Hvis ikke så er jeg redd dette gjentragene sitatet fra flere forumdeltakere blir virkelighet: - RIP.

Oppdatering av saken 15.11.2017. Fikk i dag informasjon om at Tekinvestor får ekstremt med nye medlemmer om dagen. Se chartet under. Jeg synes der flott at forbukermakten virker og sånn sett så er det bra det finnes alternativer til et nettforum som verken respekterereller setter pris på brukerene sine. Jeg synes det er på høy tide at folk bytter forum til et mer seriøst et enn det Hegnar er. Jeg har fortsatt ikke hørt noe verken fra admin eller ledelsen i Hegnar, og det understreker igjen hvor lite de setter pris på kundene sine.

 

 

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#samfunn #nettroll #overgrep #admin #hegnar #forum #finans #aksje #kvinner #norge #finansavisen #kapital #misbruk #troll #kulturdrops

3 kommentarer

Tom

13.11.2017 kl.20:34

Spot on! Bra at det er flere som reagerer på dette møkkaforumet.

Bombadil

13.11.2017 kl.21:02

Hegnar er et søppelforum hvor det er fritt fram for enhver å nærmest gjøre som en vil. Det er så mange ulike agendaer der; noen ytterst få er seriøse mens de aller fleste sprer usikkerhet og ofte direkte løgner om ulike selskaper. Folk med flere brukere diskuterer med seg selv, mens andre har funnet seg ett selskap som de angriper med innlegg hver dag. Alt dette foregår mens admin sitter med hendene i fanget.

Ola

19.11.2017 kl.15:16

Det er kommet opp et helt nytt alternativ, som har det meste av funksjonalitet brukere på HO har etterspurt, og som man gjerne bør gi en sjanse: www.aksjetips.no

Skriv en ny kommentar