hits

#youtoo

08.11.2017 - 10:05 16 kommentarer
Abused
Illustrasjonsfoto: BDS / yayimages.com

 

Kvinner er også overgripere

 

I den siste tiden har vi vært vitne til en #metoo kampanje som diskriminerer mannen kraftig.

Ja, det er ikke måte på hvordan vi menn har blitt generalisert som overgripere på kvinner. Alt fra voldetekstanklager til overgrep på barn assosieres med det mannlig kjønnet. De fleste av oss menn beføler visstnok gjerne jentene i skrittet og på puppene uten at noen har gitt oss tillatelse til det. Sånn er vi bare, vi er griser.

Jeg har en mannlig bekjent som jobbet som dørvakt i flere år. Hvert år etter Grete Waitz- løpet(et løp i Oslo med bare kvinnelige deltakere) så var han gjennom et helvete, slik han beskrev det selv. Kvinnegjenger uten hemninger var publikummet han måtte hanskes med. Dette innebar blant mye annet beføling i skrittet, klyping i rompa, å bli kysset på og direktetilbud om sex i alle mulige varianter, ofte av fremmede gifte kvinner. Jeg husker jeg møtte han en kveld, da var han nesten på gråten av all trakasseringen. Selv har jeg opplevd mye av det samme, både av menn og kvinner, men oftest av kvinner. Så hvorfor skal #metoo kampanjen da diskrimeniere menn? Og når ble det grei å diskriminere folkegrupper i Norge?

Jeg tror det er på tide for oss menn å si stopp, nok er nok. For det første, menn er ikke generelt overgripere. En overgriper er ikke kjønnsbetinget. Det er kun en overgriper som er en overgriper, og det kan like gjerne være enn kvinne som en mann. Selv om det muligens er menn som overgriper seg mest på både kvinner og menn, så gjelder altså dette ikke alle. 

Og når det kommer til ofrene så er de også menn, det er svært mange gutter og menn som blir utsatt for overgrep og seksuell trakassering. Mindreårige gutter blir dessuten altfor ofte utsatt for overgrep av voksne kvinner i tilegg til menn, men jeg ser lite fokus på dette i samfunnsdebatten. På en eller annen måte, så virker det mer legitimt at mannen blir trakassert i samfunnet; hvorfor kan man undre seg på, men det har nok en sammenheng med at mannen er den som historisk sett skal jakte på kvinnen.

Les også: Reale menn voldtar ikke

Det er uten tvil om at all overgrep og trakassering burde tas alvorlig og straffes. Terskelen for å si i fra burde være lav, men samtidig så er ikke alt overgrep og trakassering. Vi må ikke overbeskytte oss selv slik at det nesten blir umulig for de ulike skjønnene å omgås uten å bli anklaget som en overgriper.

Jeg har kanskje en nyhet til dere kvinner som hater menn, ja de finnes visstnok de også i vårt samfunn. Komiker Sofie Frøysaa som har frontet #metoo kampanjen i Norge sier rett ute at hun hater menn til det motsatte er bevist. Jeg synes hun bommer totalt med det utsagnet og de hun burde hatet om man skal hate i det hele tatt, så var det overgriperne av begge kjønn. Hvorfor man kan tillate seg å hate en folkegruppe ut fra et kjønn er for meg helt uforståelig. Nyheten til dere mannehatere er at mange menn er både snille og reale og ville aldri funnet på å gjøre noe overfor en kvinne eller mann som kan assosieres med overgrep. Tvert i mot, mange av oss tar klart avstand fra det. Overgrep er aldri greit. Men man hater ikke en folkegruppe bare fordi noen få menn er noen svin.

Les også: Vikingane Flopp

Når det er sagt så er det svært viktig at alle som blir utsatt for overgrep tar affære, og at vi andre støtter opp om ofrene uansett hvilket kjønn de har. Seksuelle overgripere og særskilt voldtekter av begge kjønn bør straffes hardt, men å sette mannen i gapestokk som en generell overgriper i dagens samfunn er ikke den rette veien å gå.

Les også:

3 Norske kvinner, derfor er vi utro

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

HOPPET UT AV FLY UTEN FALLSKJERM

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#vold #sex #overgrep #hollywood #trakassering #nrk #samfunn #menn #kvinner #norge #jenter #voldtekt #metoo #youtoo #kulturdrops

16 kommentarer

Thea

08.11.2017 kl.12:36

Så utrolig bra innlegg! Dette har jeg ventet lenge på å lese noe om. Kvinner kan overgripe også. Det er viktig å bringe oppmerksomhet om dette temaet, men det er desverre så få folk som gjör dette. Tusen takk for dette!

Jana

08.11.2017 kl.13:10

Jeg synns ikke overgrep mot menn av kvinner skal diskrimineres i #metoo. Jeg hadde ønskt menns historier også velkommen, og tror det er mange med meg. Jeg har heller ingen illusjoner om at kvinner er engler som aldri gjør feil. Har nok historier som beviser det motsatte uansett. Hvis det er kvinner som kritiserer menn for å bruker #metoo til å fortelle sin historie, så gjør de oss alle en bjørnetjeneste. Jeg håper og tror at de som ser på #metoo som kun for kvinner å bruke er en minoritet.

Og for menn som hater kvinner, og kvinner som hater menn. De to gruppene er jo helt like, men de ser det ikke selv. For resten av oss så får vi bare ta avstand til begge to. Jeg har sett litt av hvert rundt på diverse forum. Der menn snakker om hvor forferdelige kvinner er. Og der kvinner snakker om hvor horrible menn er. Det skremmer meg å lese. Fullstendig mistet kontakten med virkeligheten, etter min mening...

Poenget er... alle er velkomne i #metoo. Og de som sier noe annet er, etter min menging, egoistiske og uempatiske.

TB

08.11.2017 kl.14:30

Sofie Frøysaa hater alle menn. På samme tid har det visst ingen verdens ting å si for hennes tanker om liv og lære at hun har vokst opp med to mødre. Er det ikke rart hvordan mannsrollen på død og liv skal tilintetgjøres? Hvordan farsrollen aldri betyr noe når kvinner får bestemme alt selv?

Det finnes såvisst kvinner som hater menn. Disse får mikrofonstativ og hyllest. Tenke seg til omvendt - hvilket ramaskrik det ville blitt da ....

Det finnes langt flere kvinner som til stadighet går til angrep på etniske norske menn, enn - de som faktisk står bak horrible overgrep og hendelser. Overfallsvoldtekter i Norge? Tilsidesatt. Massakrer som utspant seg i Rotheram og Køln? Gjemt bort. Det er også helt stille om hvorfor det nå kommer kjønnsdelte festivaler - deriblant i Sverige. Det ble ramaskrik i Sverige da det kom ut hvem som hadde forgrepet seg i store monn. Nok en gang ble faktum omgjort til å være rasistisk. Isteden for å ta et oppgjør med forskjellige kulturer og kvinnesyn - velger kremfeminister å stigmatisere ALLE menn.

ALLE menn kan jo bli voldtektsmenn, det er jo et kjent blodrødt kremfeministisk ordtak.

Kremfeminister som fronter at de vil bekjempe all form for urett - men, som tilsidesetter menn sine opplevelser og fortellinger. Som alltid er det kun gutter og menn som må gå i seg selv. Det sedvanlige med at det er kun gutter og menn som gjør det gale - mens alle jenter og kvinner er alltid offer.

Når selv Kripos fronter et angrep på gutter vedrørende videreformidling av bilder - enn å skape en kjønnsløs kamp mot urett, blir det litt mer vanskelig for gutter og menn å bli hørt. At kremfeminister tilsidesetter gutter og menn - det er nå en ting. Derimot at alt fokus på urett som blir begått av hunnkjønn skal bli forbigått? At det ikke skapes en felles front med å endre holdninger, tanker og valg hos alle? Det skaper kun videre splid og alt annet enn bedring tilhørende de lidende.

Kremfeminister som har skreket høyest og mest innen "metoo" - bryr seg kun om egen oppmerksomhet, egen makt - egen vinning til politisk ståsted og offerrollen. De som faktisk ER offer, kommer igjen helt bakerst. Gutter og menn har til nød blitt nevnt med ytterst liten skrift. Som alt i samfunnet med andre ord: Gutter og menn er uviktig. Gutter og menn betyr ingen verdens ting.

Tilbake til stigmatiseringen. Tror man virkelig at disse som faktisk forgriper seg - de som ser på kvinner som annenrangs, fritt vilt, leketøy eller hva det nå enn er - faktisk vil innordne seg grunnet emneknagger? Tror man virkelig at de gutter eller menn som gir blanke faen i alt og alle - at det er de som vil endre adferd?

Jeg tenker heller at det er igjen de som alt sliter med å finne sin plass i samfunnet som blir lidende. Gutter skal jo ikke være gutter - det er ikke tilrettelagt eller skapt noen forståelse av hvordan testosteron eller guttekropp, tanker og oppførsel er. Det er ikke skapt fokus på ulikheter - men at alle gutter må bli lik flest mulig jenter.

I dagens verden er selv blitt fra gutter rettet mot jenter - betegnet som et overgrep! Når jenter videreformidler nakenbilder av andre gutter eller jente - blir det ikke betegnet som overgrep. Den ordlyden kommer kun til overflaten når hannkjønnet utfører det tarvelige.

Sett kvinner medgi dårlig oppførsel? Sett kvinner mane til forandring hos eget kjønn? Aldri! Har man sett menn kjempe for kvinner og stoppe den urett som rammer kvinner grunnet menn? Ja, gang på gang.

Alt i dagens samfunn er tettet inn med feministisk fokus - hvor gutter faller fra hele skolekarusellen. Gutter tar langt mer sine liv - og, de er lidende av større vold og rusproblemer. Like fult snakkes det så høyt om hvor fantastisk likestilt Norge er. Ja, annet enn innen lederstillinger i det private. At de fleste gutter og menn aldri blir ledere? At de fleste gutter og menn faktisk ikke begår overgrep? Det er ikke et fokus som selger. Det eneste som selger - er at hunnkjønnet er offer - og alle menn kan bli voldtektsmenn.

Fasiten er satt: Jenter og kvinner kan gjøre hva de vil - de bærer intet ansvar. Hunnkjønnet er alltid offer - og det er alltid hannkjønnet som er selve ondskapen!

Kanskje ikke så rart at flere og flere gutter faller fra i samfunnet, hvor eneste lykke er kanonføde eller selvmord? Om de nå skulle leve - må de leve med å bli hatet. Hatet, selv om de aldri har begått overgrep eller i det hele tatt tenkt tanken på å gjøre urett mot hunnkjønnet. Merkelapp i pannen med at - "Jeg kan begå voldtekt" - der er toppen av likestilling ...

AJ

09.11.2017 kl.12:29

Problemer med meetoo er at det ikke løser noe som helst problem, men tvert imot tegner alle kvinner som ofre. Det har blitt praksis at så fort en kvinne opplever noe skal hun gå rett til myndighetene eller arbeidsgiver, at noen andre skal løse problemet. Menn har mye høyere terskel for å definere seg selv som offer.

Løsningen er som følger, vi må lære kvinner å håndtere vanskelige situasjoner på egenhånd. Vi må gå fra "jeg er også et offer" og slutte med å identifisere folk som ofre til å ansvarliggjøre hvert individ til å håndtere situasjoner selv. Det et empowerment.

Jeg nekter at kvinner nå skal identifisere seg som ofre og legger skylden på meg som er mann. Kanskje det er mulig at kvinner også trenger nye holdninger, ikke bare menn?

Sceptic

09.11.2017 kl.13:24

TB's innlegg er meget bra. Bare synd at det ikke nytter å bare skrive. Noen som har ideer om hva menn kan gjøre som vil hjelpe?

LEO

09.11.2017 kl.13:26

Grete Waitz løpere på byen. Eneste de ikke er villig til å ta av seg er medaljen :-) Blir litt som julebord

TDR

09.11.2017 kl.13:33

Ja - nok er nok.

Dette er en destabiliseringskampanje som naturligvis kommer fra USA - akkurat som krenkehysteriet. Den truer den vestlige sivilisasjon og levemåte. Det handler om makt. Godt organisert, med nettverk i media og NRK, og "alle" er blitt utsatt for voldtekt. Påfallende?

Sexanklager er en urgammel hersketeknikk, fra oldtiden og mye brukt av KGB og Stasi. Nå har mannevonde feministorganisasjoner satt i gang en hekseprosess - med bål og brann og lynsjemobb.

Det er flere måter å "ta" menn på. Ta fra dem barn, anklage dem for vold og sexovergrep og deretter fremstille seg selv som "offer".

Vi har brukt 200 år på å bygge opp et demokrati og en rettsstat, med uskyldspresumpsjonen som bærende prinsipp. Du er uskyldig inntil det er avsatt fellende dom. Dette vil aggressive feminister ha slutt på - fordi menn er fienden som skal knekkes koste hva det koste vil.

Og ikke en eneste mannlig politiker, jurist eller journalist våger å heve stemmen når den feministiske lynsjemobben fråder av indignasjon og raseri. Du er skyldig uansett - siden du er anklaget. Hekseprosessene på 1600 tallet var nesten bedre - for der var en slags domstol med før vedkommende blir brent.

Men det vil slå tilbake på dem selv. Vil noen ansette slike kvinner? Nei fri og bevares - de er trøbbe.

Vi trenger en kampanje #sheetoo - som motvekt til det mannshatet som er i ferd med å bli en kreftbyll i samfunnet.

Chris

09.11.2017 kl.13:38

You go, my man! Sender deg en metafysisk bro-fist.

Det er som du sier virkelig på tide at vi som menn snart setter ned foten og sier stopp! Nok er nok! Verden er reist og drives av menn, frigjort av menn, alle verdens beste kunstnere, kokker, forskere, ledere, hærførere, oppfinnere, musikere mm gjennom tidene har vært menn!

Hvis en 130kg tung psykopat barneovergriper på amfetamin står å slår på døra til dattera di klokka 2 på natten håper du at det dukker opp mannlige politibetjenter og ikke noen småjenter i uniform. Hvis du sitter fast i et brennende hus krysser du fingrene for mannlige brannkonstabler! Det er på tide at dere kvinner roer dere ned noen tusen hakk før det ender dårlig for dere, for dette er en krig dere åpenbart er dømt til å tape.

Jeg er mest fokusert på det store bildet men har noe å tilføre ang trakassering; Jeg har opplevd mye seksuell trakassering selv, de få årene jeg jobbet som dørvakt og hver eneste gang jeg er ute på byen - senest i helgen! Jeg tåler det, men verden skal vite at kvinner er ekle og fucked up også. Og dere er faen så dårlige til å sjekke at det er latterlig.

CMS

09.11.2017 kl.13:42

Uforståelig? Det er veldig enkelt: Kun anklager får lov til å være rasist, sexist, ja; å ha en generell rett til å hate! Det være seg tredje bølge-feminister, kommunister, islamister (hva er forskjellen mellom disse, sånn egentlig?)

Det de alle har til felles er at de tilhører venstresiden med sin kollektivisme, som jo søker å dele opp folk etter kjønn eller rase, og ikke deres indviduelle ferdigheter og verdier.

Dette er AKKURAT som når et psykopatmannfolk greier å få dama til å se gæærn ut! Stikkord: Psykopat!

Chris

09.11.2017 kl.13:43

Til TB og TDR; vi kunne vært gode kompiser. Metafysisk bro-fist for you my brothers!

Dere har åpenbart øynene oppe. Menn er under angrep. Noe må snart gjøres for den kulturelle marxismen knekker oss!

#NokErNok <-------- lol, se så teit det ser ut, jenter.

Irritert

09.11.2017 kl.13:57

Bra kronikk og takk for at du som mann står opp mot organisert mannshat og feministisk heksejakt.

Hvorfor skal vi menn finne oss i å bli pissa på av mannevonde feminister som jager etter makt? Null respekt for domstoler, lover og regler - fordi de er kvinner.

De har lukkede nettverk som påvirker media og organiserer hatkampanjene, men tror at vi ikke gjennomskuer maktjaget.

Ja, vi hater kvinner som hater menn. Er det ikke nok hat i verden kjære søster?

TDR

09.11.2017 kl.14:45

Chris

Er 100 % enig med deg. Menn fremstilles utelukkende negativt i norsk presse og i norsk politikk - som "overgripere", "undertrykkere" og "sexmonstre". Det er helt legitimt for en kvinnelig middelmådig komiker å spy ut at "hun hater menn" - men når en mann forsøker å pirke i en kvinnelig rosablogger eller kvinneaktivist så gløder media av raseri og indignasjon. Korsfest korsfest! Og venstresidens "menn" bøyer hodet i skam og roper "pisk meg mer" - jeg er en ond mann.

Feministnettverkene har også skapt regler for hvordan reklame skal være - menn er dumme og kvinner smarte. Tenk det Hedda....

Men når ulykka er ute og folk skal reddes fra brann, snøstorm eller naturkatastrofer er mannfolkene gode nok. Eller rydde opp etter terror og krigshandlinger? Katastrofer på havet? Finne olje og gass som gjør oss rike? Plutselig ropes det på modige menn.

Ja - nok er nok.

Sceptic

09.11.2017 kl.14:58

Ang. TDR

Hva med på lage en kampanje der vi henger ut og boikoter firmaer / produkter som har mannsfiendlig reklame?

Merkster

09.11.2017 kl.14:58

Jeg hadde klikket totalt, fått dem til å holde kjeften sin igjen og sagt at de faen ikke må dra alle under samme kam. Hadde rett og slett spurt om de var stokk dum

TDR

09.11.2017 kl.21:39

Sceptic

God ide og flere menn må klage på reklame som driter ut menn.

Viktig å ta mannshater tidligst mulig.

Alexia Bohwim

19.11.2017 kl.20:31

#loveyou

Skriv en ny kommentar