hits

Meldte fra om lovbrudd, fikk 553.557 kr i bot

01.11.2017 - 11:11 3 kommentarer
Criminal handcuffed to bars in jail
Illustrasjonsfoto Licensed from: moodboard / yayimages.com

Det absurde i saken er at påstatt lovbryter får pengene

Her er saken:

Lagmannsretten avga i oktober i år en dom i en sivil erstatningssak til fire pelsvarslere fra Nettverk for dyrs frihet til å betale totalt 553.577 kroner til pelsdyrlederen som de mente hadde gjort lovbruddet. Søksmålet kom etter at pelsvarslerne i 2013 tok seg inn på pelsdyrlederens minkfarm og avdekket syke, døde og skadde dyr. Pelslederen som var ansvarlig for de avdekkede forholdene går imidlertid fri uten å få noen som helst reaksjon. Pelsvarsleren ble også dømt til 30 dagers fengsel.

I 2016 ble pelsvarslerne dømt  til 30 dagers betinget fengsel i Jæren tingsrett for inspeksjonen i lederens minkfarm, men her ble de frikjent for erstatningskravet. Pelsdyrnæringen anket deretter erstatningsdelen til Gulating lagmannsrett, og avga i retten sin oppsiktsvekkende dom.

- Til tross for at vi dokumenterte syke, skadde og døde dyr hos en av lederne i pelsdyrnæringen, gir rettsvesenet han nå erstatning fremfor straff. Dommen er absurd og et stort nederlag for dyrene, sier Rune Ellefsen som er en av de fire varslerne fra Nettverk for dyrs frihet.

- Først og fremst er dette en trist dag for dyrene. Dyrene som lider i det skjulte får nå et enda svakere vern, siden dommen kan gjøre det vanskeligere for oss å avdekke dyremishandlingen som skjer i norske pelsfarmer. Lagmannsretten har nå gitt pelsdyrnæringen et nytt verktøy for å kneble varslere. Gjennom store erstatningskrav kan de skremme folk vekk fra å si fra om de grusomme forholdene rev og mink lever under, sier Ellefsen.

Les også: Bob har fått dødsstraff

                          ----------------------------------------------------------------------------------

Jeg mener det som prinsipp bør være høy terskel til å melde fra om lovbrudd, spesielt med tanke på at her er det snakk om notorisk dyremishandling. De fleste av oss vet hvor kynisk denne bransjen er der pelsdyrene i hele sitt liv står i trange bur og som sjelden får satt potene sine på landejorda. At systematisk dyretortur er tillat i Norge er en skam. Og hvorfor? Jo fordi vi skal eksportere pels til rike kinesere der mesterparten av pelsen havner.

Det er to ting som bør endres umiddelbart i dagens samfunn, den ene er å forby pels omgående. Det andre er å styrke lovverket så mishandling av dyr aldri vil bli tillatt igjen.

Politikere som leser dette; Hvordan kan dere sove godt om natten når dere vet at rev og mink står natten gjennom i trange bur med avbitte bein, åpne sår, mens de sakte men sikkert mister livsgnisten og endrer adferd, skader seg, blir syke og muligens dør. Er det ikke på tide å tenke på  dyrenes beste og ikke på lommebøkene til noen fåtall med  pelsoppdrettere?  Ta tak nå, dyrene lider nå, de trenger mer vern NÅ.

Foto: Nettverk for dyrs frihet

Det fine i denne saken er mange støtter kampen mot pelsbruk. I en innsamlingskampanje så er det nå samlet inn 450.000 kroner til å hjelpe varslerne med boten. Det vurderes også å ta saken til høyesterett.

Vi alle kan bidra til saken med å Vippse til 91883 eller bruke bankkonto 1254.05.55069. Eller send SMS med kodeord varslerne BELØP til 2484. Eksempel: Ønsker du å gi kr 200: varslerne 200 til 2484. Du velger selv hvor mye du ønsker å gi.

Til tross for dommen kommer pelsdyrnæringen aldri til å vinne frem, pelsvarslerne sier de aldri vil gi seg før det siste buret er tomt.

Jeg anbefaler alle mine lesere å gå inn på forbypels.no slik at dere selv kan se hvor jævlig disse dyrene har det. Dette er vår tids konsetrasjonsleire for dyrene, og dette skjer med med bistand og tillatelse fra politikerne våre. 

Takk til alle som er med på å bidra til å kjempe mot pels.

Takk også til pelsvarslerne for den viktige jobben dere gjør. Dere er de virkelige heltene i samfunnet vårt!

 

3 kommentarer

ingrid

01.11.2017 kl.12:00

Dette er mer enn utrolig, skammelig rett og slett.

Slik er Norge blitt, de som skulle ha blitt straffet,

går fri. Asylanter som voldtar småjenter går fri grunnet

kulturforskjell. Ingen blir satt til ansvar, dette er

en forferdelig ukultur som er veldig utbredt i Norge.

Selv har jeg bodd i mange andre europ. land, lengst i

Sveits, for en forskjell. Der blir de som er ansvarlige

straffet, som er riktig. Men i lille Provinsnorge skjer

ingenting, som vanlig. At mange stakkarslige dyr lider

bryr våre folkevalgte seg ikke noe om. Viktig for dem

er penger og atter penger. Stakkars små syke barn som dør

fordi medisin er "for dyrt" og eldre som ikke får den

omsorg de har rett til, slik er Norge.

En mann som ble tatt da han juksefisket hummer, får aldri mer fiske hummer, greit, men en hundeeier som

plager sin lille valp til døde, får ha hund igjen om

5 år. Forstå det den som kan. Jeg forteller dette til

massevis av venner rundt om i Europa, alle tror nesten

ikke det de hører. Jeg ber dem om å gå til media, så

kanskje hjelper dette noe, våre feige politikere liker

å sole seg i glansen, men nå glansen forsvinner, blir

ikke mye igjen. For et land Norge har blitt, en stor

skam ! Stakkars dyr, pels må forbys !

Skvatt

01.11.2017 kl.14:03

Flott! Sidan sånne pelsfarmararar au er ein slag bønder lyt me tolka detta som ein siger for alle norske bønder og norsk jordbruk sånn sjenerelt. Hugs at sånne pelsdyr er deira gardsdyr, og at pelsfarmarane difor av di dei samstundes er norske berre vil det beste for gardsdyra sine. Slik sett er det rett or retten å tilkjenna dei ei monaleg erstatting, noko eg er viss på at Senterpartiet au hev visdomen til å vêre heilt samde i. Eg trur beint fram at dei norsk pelsdyra er so lukkelege over å få vêre pelsdyr i verdas beste land at dei bit båe pelsen, bein og armar or seg sjølve i rein glede, eg. Jau, denna lukka lyt ikkje vekkje åtgaum hjå meg, sann.

Hans c johansen

01.11.2017 kl.14:35

Hvem erDommeren

Skriv en ny kommentar