hits

Bob har fått dødsstraff

08.10.2017 - 10:53 16 kommentarer
Foto: Noah

I en serie med artikler jeg har gjort, så har jeg en egen fane som heter Karma. Tanken rundt denne fanen er å ære de som gjør noe godt for folk, dyr, natur eller annet i samfunnet. Kort sagt, dette er mitt bidrag til å gi honnør til noen som gjør at vår lille klode blir til et bedre sted å være for alle levende vesener.

Men denne gangen skal jeg ikke gi ut en god dose med karma, tvert i mot skal jeg gi dårlig karma til de ansvarlige innen politiet og domstolene som har fått hunden Bob dømt til døden uten noen som helst rimelig grunn. Når jeg skriver uten rimelig grunn, så mener jeg at hunden agerte som en hund skal gjøre - uten tegn til aggresjon eller forsøk på å bite. Dette bekreftes også av spesialister som har sett på Bob.

 

Her er saken i korte drag:

I september 2015 var Bob involvert i en episode på Grønland i Oslo. Bob skal da ha hoppet på en kvinne i politiets nærvær. Det hevdes at hunden ikke gjorde dette i aggresjon, men av glede. En av politibetjentene mente likevel at hunden fremsto som farlig, og anmeldte forholdet uavhengig av fornærmedes mening. Det var heller ingen tegn til at Bob hadde bitt noen. For noen dager siden ble det kjent at hunden Bob ble dømt til døden av Borgarting lagmannsrett.

 

For to dager siden leverte jeg bilen til vask. Både hunden min og alle pledd og hundeleker ble tatt ut slik at bilen skulle bli klar til vaskingen. Mens jeg ventet så registrerte jeg en mann som også satt og ventet på at sin bil skulle bli klar. Man kunne se lang vei at han var en god mann, - smilende og interessert i både meg og hunden min.

Så sa han på dansk:

- Jeg ser du er flink med hunden din, så vakker den er. Jeg har også en hund, og har hatt flere tidligere. Men du vet, de blir nesten som våre barn, jeg blir helt sønderknust hver gang jeg mister en hund, det er faktisk verre enn å miste sitt eget barn, disse hundene har jo bare oss, og de er våre barn hele livet ut.

Disse ordene fikk meg til å tenke på hvor glad jeg virkelig er i min fantastiske hund som er blitt en stor og betydelig del av familien. Hun er med på nesten alle gjøremål. Så lenge hun får være med, så er hun fornøyd med livet sitt. Hele hennes vesen lyser godhet. Når jeg ser TV-klipp og bilder av Bob, så ser jeg samme type godhet som jeg gjør i min egen hund.

 

Når jeg er ute å lufter min egen hund så kan det gå ivrig for seg. Og vi møter alltid mange andre hunder, felles for disse hundene er at de viser naturlig adferd i form av hopping opp på menneskene som er der, de løper rundt i glede, sleiker oss på hender og i fjeset med å vise at de bryr seg. Jeg kan med sikkerhet si at alle hunder jeg har brukt litt tid med har hoppet opp på meg i glede en eller annen gang. Hunder jeg nettopp har møtt, kan agere på samme måte, men ikke alle i og med at de ikke kjenner meg godt nok ennå, eller at de har en roligere personlighet. Ut av disse hoppene så har jeg fått kloremerker en haug av ganger, hunder har jo klør, så hva er unaturlig med det?

Jeg er også helt sikker på at hundene som politiet selv trener opp har bidratt med kloremerker uten at disse hundene er sendt til døden. Og skal vi bare tillate små veskehunder som knapt klarer å gå av seg selv? Og hva med katter, de er da meget uberegnelige og både klorer og biter så fort de vil, men man sender da ikke katter til galgen for det, gjør man?  Så hvorfor skal da Bob dø? Jo fordi en politimann sier hunden er farlig selv om det motsatte er bevist, så står man der maktesløs og mister sin beste venn i livet. Hvordan kan man være så nådesløs og kald?

Bob skulle selvfølgelig vært fri for denne torturen han opplever nå, og hvorfor skal han på død og liv drepes? Bob befinner seg nå på en kennel, han er livredd og har vært der i to år allerede. Er ikke det straff nok? Kan han ikke være der om de er så redde for konsekvensene utenfor kennelen. Kan han ikke få dressur som straff? Vi dreper da ikke mennesker i samfunnet som gjør noe galt. Nå har jo også flere veterinær og eksperter forklart i klare ordlag at Bob har oppført seg som en hund normalt skal gjøre, men likevel legges det mer vekt på politimannens forklaring enn på ekspertisen på området. Jeg kan faktisk ikke forstå at hunder og hundeeiere skal ha så dårlig rettsikkerhet.  Og hva om man møter de som ikke liker hunder en dag? De kan jo da hevde at ens egen hund er farlig og sende den til døden.

Skulle man sendt alle hunder som hoppet på mennesker av glede til døden, så hadde det ikke blitt en enste hund igjen i dette landet. Og da kan man begynne med å avlive alle politihundene, for de har garantert hoppet på en del mennesker gjennom sitt liv.

Les også: Hjelp, min far har hjerteinfark. Fastlegen: Beklager vi har lunsj

Hele saken er egentlig veldig fjollete, og at de har gått så langt som til retten med konsekvens at Bob dømmes til døden, er bevis på at alle hunder i Norges land potensialet kan rives ut av hendene våre og bli avlivet for den minste bagatell. Man skulle ikke tro man hadde med voksne folk å gjøre når man ser på denne saken i sin helhet. Riktignok sa 1 av de 3 dommere at Bob ikke skulle dømmes, så her er det også tilfeldig hva utfallet blir avhengig om hvem man møter som dommer i rettsalen. Kudos til dommeren som brukte sitt intellekt, logikk og medfølelse i saken.  

 

Hele hundeloven er noe som snarest bør gjennomgås noe denne saken beviser, loven er altfor dårlig  med tanke på våre kjære dyrs- og deres respektive eieres rettsikkerhet.

Nå håper jeg politikerne stiller opp for Bob, så vi kan få stoppet denne barbariske handlingen av et helt uskyldig dyr, fine Bob har fått straff nok, nå er det på tide å vise litt empati og ikke minst vise at man er klok nok til å gjøre det eneste riktige i denne saken, og det er å slipp Bob fri, han er savnet og savner selv sin familie - la hunden komme hjem til de som er glad i ham.

 

Jeg håper i det lengste at noen av våre folkevalgte politikere stopper denne henrettingen av et dyr som aldri før har bitt noen, ei forvoldet noen skade, men simpelthen vært en glad hund og vist det til sitt fulleste. Spesialister har konkludert med at det ikke dreier seg om en aggressiv hund. Bob er altså helt ufarlig.

Politikere, det er tid for å handle nå. La Bob leve sine siste år i trygge omgivelser. Vi kan ikke sende menneskets beste venn til henrettelse uten en eneste god grunn.

 

NOAH gjør det de kan i denne saken og inviterer til protest mot dommen. Du kan også være med å protestere mot dommen foran stortinget på tirsdag, jeg vil selv være tilstede. Meld deg på her på Facebook (eller bare kom kl 11:30)

 

Les også:

Toppfotballbløffen

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

Reale menn voldtar ikke

Elbiler trenger flere fordeler

Nordmenn er ikke rasister

Verdens beste by

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#bob #samfunn #dyrevern #noah #dødsstraff #kulturdrops #politiet #fare #uskyldig #norge #hund #kjæledyr #henrettelse #straff #karma

16 kommentarer

Alexia Bohwim

08.10.2017 kl.12:22

Du er favo- blogger. Sees tirsdag.

mvh

Alexia

kulturdrops av René Zografos

08.10.2017 kl.20:29

Takk Alexia Bohwim :)

Diana

08.10.2017 kl.13:31

Støtter Bob!! Tåler ikke folk noen ting lengre eller?? Det er så oversensibelt - helt utrolig!

Hm

08.10.2017 kl.14:12

Naboen har ei kjempebikkje som nesten velter meg hver gang den skal hilse på, og jeg er tung. Farlig hund? Niks, bare svær.

Politibikkjer har bitt folk, og de ( bikkjene altså) avlives ikke. Selv ikke da et barn ble skambitt.

Dommen mot Bob er sinnsyk, og man kan bli rimelig lei av politifolk som står og overdriver og juger og synser og mener for mye. Rene dramaqueens, noen av dem. De er stadig to stykker og joda, de backer hverandre opp. Det betyr ikke at de har rett. Slett ikke.

Petter

08.10.2017 kl.14:26

Jeg ville hørt versjonen til de fornærmede før jeg trekker noen konklusjon. Hva opplevde de?

Jeg liker vanligvis hunder godt, men jeg liker ikke aggressive hunder uten kontroll. En gang jeg jogget i Nygårdsparken ble jeg bitt i låret av en Husky. Eieren sa da at den ville bare leke. - Hadde den angrepet deg, kunne du ikke stått oppreist nå, var unnskyldningen hans.

Ved fritidsboligen vår hadde vi en nabohund som jeg vil betegne som sinnsyk. Vanvittig aggressiv og full av mordlyst mot alt utenforstående, uansett forsøk på beroligende signaler. Til slutt kunne vi ikke være der mer, det var å slå plenen og reise fortest mulig. Eiers forklaring var at hunden var vakthund. Hva skal man gjøre?

Heldigvis - de solgte og flyttet for 1 måned siden. Flagget til topps!

ACAB

08.10.2017 kl.19:21

Politisvina kan gjøre hva dem vil. Rettstaten norge er en fucking joke.

VålerengaOslo

08.10.2017 kl.20:13

Dette er garantert en skitten muslim. I deres "religion" er hunden, nettopp skitten. Vel, en hund er nydelig, en muslim ikke. De har ingenting her å gjøre, det har derimot Bob. Skam.

kulturdrops av René Zografos

08.10.2017 kl.20:24

VålerengaOslo: Tror ikke vi skal beskylde muslimer for dette, men er enig med at Bob så absolutt har noe her å gjøre.

arne

08.10.2017 kl.20:14

Saken er vel heller at altfor få hunder blir avlivet1

Bruk av ord som "politisvina" viser at for mange hundeiere slipper unna!

Har selv fått avlivet to hunder,men kunne gjerne vært flere...

kulturdrops av René Zografos

08.10.2017 kl.20:18

arne: For en patetisk figur du er, jeg vil helst ikke ha slike lesere som deg, Forsvinn herfra, og kom aldri tilbake!

08.10.2017 kl.20:24

Søker nå etter deg Arne på nettet. Vi i Vålerenga finner alltid sånne som deg. Gled deg.

kulturdrops av René Zografos

08.10.2017 kl.20:27

Anonym: Hei, la oss holde oss unna trusler, please. Men har forståelse for at det "koker over" når karakteren "arne" skryter av å henrette dyr. Støtt gjerne Noah og gjør det dere kan for å redde Bob!

Espen Hansen

08.10.2017 kl.22:28

Hva i all verden er det slags taper av en politi som har stelt istand dette? Kjenner at jeg ikke skal skrive mer nå, da kan det fort være at politiet vurderer å avlive meg... :-(

Sliten

08.10.2017 kl.23:13

Så det er bare dine meninger og dine meningsfeller som får lov å skrive her. Så fort en skriver at han fått to hunder avlivet (av grunner hverken du eller andre vet noe som helst om) bes han å forsvinne og truet? (Synes den kommentaren er av det grovere slaget og må slåes hardere ned på, hørte jeg anmeldelse?) men du er vel en typisk sosialist du som bare hører på deg selv og vil kneble alle som er mot deg. Sier mye om deg og dine meningsfeller her. Noen har følt seg truet av en hund. Og anmeldt, et apprat har funnet hunden uskikket og som i mange andre saker ender også denne med at hunden avlives. Skjedd før og vil skje mange ganger til. Men har du andre fakta som kan omgjøre denne sake er du velkommen til å dele dette. Eller da godta at denne saken har gått igjennom rettssytemet og funnet uskikket. Sånn er det. Må gjerne lage hylekor og synge regnbuensbarn men det fungerer nok ikke vil jeg tro. Så igjen. Hvis du sitter på info som ingen av de involverte ikke har hørt før eller tatt med i beregningene sine. Del dem istedet for å skrive tøv på en blogg

kulturdrops av René Zografos

09.10.2017 kl.09:33

Sliten: Sliten: Ja dette er min blogg, og dermed jeg som skriver her. Dyremishandlere som ønsker at flere hunder burde avlives er ikke velkommen her inne. Dere får finne dere en annen plass å drive på. Min blogg er ingen tumleplass folk som synes det er greit å henrette dyr. Dette må altså respekteres. Saklige motinnlegg er alltid sunt, sånn sett er ditt innlegg meget usaklig, men likevel skal du få motsvar. Til saken, eksperter på dyreadferd har sjekket Bob nøye. de har konkludert med at han har oppført seg som en vanlig hund, og at han ikke finnes aggressiv. Han blir likevel dømt til døden. Og hvilken skade mener du han har gjort som fortjener henrettelse? Jeg vurderte først å sensurere innlegget ditt, men her kan nå alle se hvilke holdninger som finnes der ute. Ellers er du svært usaklig med merkelig påstander om at jeg er sosialist osv. Det er helt forkastelig at mennesker ønsker å drepe dyr over en lav sko på grunn av bagateller. Hva har skjedd med samfunnet, hvorfor denne trangen til å drepe alt man ikke liker?

08.10.2017 kl.23:40

Er ikke mye rettferdighet igjen, trenger ikke beviser for noen ting er skjedd lenger... så lenge sannsynligheten er der for at det kan ha skjedd så blir det dømt i dette landet... ka har skjedde med at all tvil skal komme den tiltalte til gode i dette tilfelle bob!

Norske rettsystemet er enn skam...

Takk for meg, nå får ikke eg sove

Skriv en ny kommentar