hits

Nordmenn bør boikotte Fischer

13.02.2017 - 14:45 19 kommentarer

Fischer har bestemt seg for å kutte samarbeidet med Therese Johaug fordi hun fikk en 13 måneders dopingdom i forbindelse med leppekrem-saken. Fischer har en slik dopingklausul med alle utøverne de har i stallen sin, men klarer tydeligvis ikke se forskjell på en bevisst dopinghandling og et uhell.

Jeg mener Johaug allerede har fått straff nok, både gjennom heksejakt i media samt den nevnte 13 måneders utestengelsen. At Fischer som samarbeidspartner, velger å bryte avtalen de har med Johaug, vitner om svært dårlig bedømmelseskraft. For de fleste begriper nå at Johaug langt i fra har dopet seg bevisst og at det hele var en uheldig hendelse, som dessuten skjedde utenfor sesongen med landslagslegens velsignelse. Fisher hadde nå altså en unik mulighet til å stå frem og å støtte sin skiløper med å fortsette kontrakten, og etter min mening burde de kommet med et klart standpunkt om at dette er en fillesak som har lite med bevisst doping å gjøre. I stedet velger de å forholde seg illojale og snur heller ryggen til sin egen utøver. Jeg kan ikke tenke meg en hesligere oppførsel. Fisher er gjerne med å soler seg i glansen når Johaug vinner gull på skiarenaen, men ved det minste problem, ja leppekremsaken er en bagatellmessig hendelse, så svikter de sin utøver i ren Quisling-stil.

Les også: Johaug-saken: Kjære sutrende svensker

Man kvitter seg da ikke med et familiemedlem fordi hun eller han har vært utsatt for et uhell? Nei, da trår man støtende til. Men det er det Fischer gjør nå, de bryter kontrakten. Samtidig åpner de for å samarbeide med Johaug på nytt når de 13 månedene har gått, og det er jo direkte frekt fordi det er ikke sånn en real sponsor oppfører seg. Enten er man en støttende sponsor eller ei. Hadde Johaug drevet med bevisst doping hadde det vært en helt annen sak, men å bare være medgangsponsor virker både useriøst og fordummende og folk vil gjennomskue det.

Samtidig synes jeg Johaug har fått nok motstand i denne saken, så hvis Fischer kan boikotte Johaug, så mener jeg det er legitimt at vi nordmenn boikotter Fischers produkter. Jeg synes altså ikke noe om at vi skal tråkke på folk som ligger nede, men at vi heller støtter dem. Jeg kommer altså til å velge alle andre produkter foran Fischer sine hvis denne avgjørelsen står seg. Og jeg håper dere andre gjør det samme, så kan kanskje den illojale sponsoren forstå at man ikke skal trampe på folk som er nede for telling og slik at de får svir der det gjør mest vondt; i lommebøkene deres.

PS. Untied Bakeries har forstått det. Det er de som står bak produktet Isklar og de har ikke valgt å trekke seg som sponsor. Les saken på Nettavisen: Nå trenger hun vår støtte mest.

Les også:

Johaug-saken: Bødlene står klare

Amerika er et sykt land - God bless America

James Bond stoppet norsk storfilm

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Mini lanserer sin største bil noensinne og lover knallpris på hybrid-utgaven​

Koster du mer enn 270.000 kroner, er det ikke sikkert du får behandling​

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#johaug #fisher #sponsor #samfunn #norge #kulturdrops #langrenn #ski #vm

 

19 kommentarer

Sajber

13.02.2017 kl.15:32

Tåpelig forslag.

Fischer gjr helt rett i å avikle samarbeidet inntil straffen er ferdig sonet.

Dette sender et signal om alvoret....og det signalet er noe skisporten trenger.

AndersInge

13.02.2017 kl.16:13

Støtter 100% opp om boikotten av Fischer. Kommer aldri mer til å kjøpe ski eller utstyr fra Fischer.

Medgangsponsor og medgangsupportere er veldig tragiske ting.

Håper flere i Norge støtter opp om boikotten.

Stå på Therese Johaug. Skal heie på deg i OL.

kulturdrops av René Zografos

14.02.2017 kl.11:28

AndersInge: Helt enig, tipper medgangsupporterne er på plass i god tid før OL.

Bare Per

13.02.2017 kl.17:53

Så sant, så sant og umulig å ikke stille seg 100% bak. Hva skal vi forresten med Fischer i noe tilfelle? Så lenge Madshus lager norske ski for norske skiløpere i Norge, så er det alt vi trenger å vite. Husk at det er vi som er best, så hvorfor skal ikke det gjelde for dem som lager skiene like mye som for dem som går på dem? Men jeg lurer på, hvor blir det av anken? Den burde vært levert nå, det er jo ikke så lenge til VM heller.

JAKK

13.02.2017 kl.17:53

NORSKE SKILØPERE BØR REPRESENTERE NORSKE SKIPRODUKTER

Norske skattebetalere betaler årlig mange millioner kroner for at norske landslagsutøvere i langrenn skal gjøre det bra i internasjonale konkurranser.

Skuffende er det å se at mange av våre utøvere stolt reklamerer for utenlandske skimerker når de blir intervjuet på TV.

Som takk for de økonomiske midlene Norge gir dem for at de kan satse 100 % på sin idrett, burde det være helt naturlig at de betalte noe tilbake ved å støtte norske produkter i tider med stor arbeidsledighet.

Nå forlater de utenlandske merkene bindingen Rottefella etter at patenttiden på 50 år har gått ut. Madshus fortsetter samarbeidet med Rottefella etter det en kan lese i avisene.

Når det norske skimerket Madshus har vist seg å være på topp i uavhengige tester, så må årsaken være at de får bedre betalt ved å reklamere for utenlandske skimerker.

I Finland viste Madshus igjen sin kvalitet ved å vinne i herreklassen og dobbelt i dameklassen, og i Lillehammer tredobbelt i dameklassen. I VM i skiskyting lørdag vant tyske Doll gull med norske Madshus-ski.

Vårt ønske er at alle skiløpere som skal representere Norge stiller med norske ski. Det vil gi oss supportere en dobbelt glede ved norske seire.

JAKK

skattebetaler

Torbjørn Omland

13.02.2017 kl.17:55

Vi bør ikke godta at noen blir tatt i doping, og Fischer følger avtalen de har med Johaug, som er har fått en dopingdom, og den er kort.

Lars

13.02.2017 kl.18:02

Jeg forstår (regner med) det er litt satt på spissen det her. Tror dog ikke du får gjennomslag hos alle, helt enkelt av den grunn at Johaug-støtten er delt. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg mener helt enkelt at Johaug opptrådte uforsvarlig i den grad hun ikke sjekket ting nøye nok - med andre ord, hun kunne unngått en dopingsak i det hele tatt. Det blir opp til enhver enkeltperson å finne ut selv hva de tenker om Johaug, og om de mener hun er uskyldig eller ei - også basert på domsavsigelsen. Jeg mener i det minste at Fischer ikke gjør noe galt når de trekker seg ut av samarbeidet i perioden Johaug soner. De får ingen ROI i løpet av 13 måneder (noen mnd har blitt sonet allerede), i og med at Johaug ikke går løp. Hvorfor skal de da spytte inn millionbeløp i en som i de neste månedene assosieres med dopingdom? Når Johaug har sonet sin dom starter hun med blanke ark - også hos Fischer. Det virker som "tilgivelse" og "aksept" fra Fischer sin side. Helt greit, i mine øyne. Fischer har i det minste ikke gjort noe mot det norske folket, så hvorfor skal vi ut å kjøpe nye ski av den grunn? =)

13.02.2017 kl.18:10

Bare å kjøpe Madshusski det! Da støtter man norsk i tillegg

uforstående

13.02.2017 kl.18:14

Har det klikka helt for deg? Hun har brutt avtalen i kontrakten med Fischer og de trekker seg helt rett ut. Dette er ikke god PR for Fischer. Man kan ikke synes synd på en idrettsutøver som ikke greier å ta litt ansvar for seg selv.

Jale

13.02.2017 kl.18:44

Hvorfor skal Fischer betale masse sponsorkroner til ett objekt som sponsormessig vil være fullstendig verdiløst over lengre tid? I tillegg, uansett om det var med overlegg eller ikke så har hun fått en dopingdom, som til syvende og sist faktisk skyldes hennes og apparatet rundt henne sin sløvhet

Knut Olsen

14.02.2017 kl.01:54

Her har det rablet fullstendig for bloggeren.

Johaug er dømt for doping, og da har hun i praksis selv brutt avtalen med Fischer.

Skal ut å kjøpe nye Fischer-ski imorgen, fine dager i marka nå!

Pelle

14.02.2017 kl.07:33

Når straffen for det hun ikke har gjort er sonet, og Fischer kommer løpende med ny kontrakt, bør hun be dem ryke og reise. Johaug bør aldri mer gå på Fischer-ski. En sponsor som vender utøveren ryggen når hun trenger dem mest, er ikke verdt noen ting.

Fischer tenker på sitt eget omdømme, men det er nettopp dette som kan vise seg å bli en katastrofe for omdømmet.

Bjeff

14.02.2017 kl.09:49

Fischer gjør bare det de må gjøre. Det er bedre å følge kontrakten slavisk på dopingområdet enn å forskjellsbehandle utøvere og bli upopulære av den grunn. De er nok tilbake den dagen hun kan konkurrere igjen, for de ser vel like godt som andre at hun ikke bedrev doping for å prestere bedre.

Ser uansett ingen grunn til at Fischer skal betale millionbeløp når hun ikke kan delta i løp.

En liten, norsk bedrift kan lettere støtte henne, men Fischer er ikke norsk og må dermed være mer forsiktig.

John Calvin

14.02.2017 kl.10:30

Tåpelig tankegang, Rene. Du hadde ikke betalt for reklame på en bli som blir satt i garasjen i 13 måneder.

kulturdrops av René Zografos

14.02.2017 kl.12:09

John Calvin: John Calvin: Det kan alltid være lurt å tenke før man uttaler seg. Hvem skal parkeres i 13 måneder? Johaug har aldr vært mer synlig enn nå, selv om det ikke er i regi av landslaget. Dessuten vil en støttende sponsor som står trofast ved sin utøver under vanskelige omstendigheter, oppnå merverdi av pengene enn å bare påpeke at "regler er regler". En stor norsk sponsor (isklar) skjønner det, og backer ikke av pga denne tåpelig dopingpåstanden. Men Janteloven i Norge sier at hun skal tas hardt, uansett om man ser de faktiske forhold.(påført leppekrem utenfor sesong med landslagslegens anbefaling) Merkelig at folk er så dømmende..

Cecilie_M

14.02.2017 kl.11:16

Jeg stiller meg helt bak det forslaget he he! Nå går jeg bare på Rossignol ski ;-)

COYS

14.02.2017 kl.12:11

Prøv å holde hodene litt kalde nå da! Fischer er et stort internasjonalt konsern som selger i Sverige, Finland, Russland, Tyskland etc.etc I disse landene er neppe alle like opptatt av Johaugs uskyld som oss nordmenn og jeg overdriver vel ikke når jeg antyder at disse markedene + selvsagt resten av verden med alpint i tillegg betyr litt mer for selskapet enn hva Norge gjør!Fischer har selvsagt sine ansatte og aksjonærer å tenke på så om det sitter noen nordmenn som "ikkje beliter seg" oppe i nord. Face it folks : de gjør bare det de må gjøre som ansvarlig selskap.

Marcus

02.03.2017 kl.21:48

Helt ofattbart hur ni norrmän nonchalerar dopingfrågan. Två av era bästa åkare har det senaste året åkt fast för doping. 70% av det norska landslaget tar atsmamedicin. Detta är inte påståenden utan fakta. Hur tror ni att resten av världen ser på er? Ni har lika låg moral som Ryssland. Ni kan ta hur många guld ni vill (och Ustiogov också för den delen) men vi vet alla hur ni har tagit dessa guld, glöm aldrig det.

P.s http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/210783

Nina

04.03.2017 kl.22:08

http://www.dn.se/sport/oppet-brev-fran-skidlandslagets-lakare-medicinska-landvinningar-anvands-for-overgrepp-pa-idrottens-sjal/

Tre norska åkare som går på tunga atsmamediciner vinner tre guls, silver och brons och Charlotte Kalla bryter en stav, en liknelse som säger vart längdskidåkningen är på väg. Så sorgligt.

Skriv en ny kommentar