hits

Svensk superkjendis hånet og krenket, men så slo hun tilbake

23.11.2016 - 16:19 Én kommentar


For noen dager siden ble artisten og programlederen, Sanna Nielsen, presentert som Sveriges Televisions nye julevertinne. Men da kokte det over på sosiale medier i form av hets og hat.
 
Sanna Nielsen skriver følgende til Amelia om hva som hendte.
- Det var mange positive kommentarer som gledet meg, men det var også utrolig mange sårende kommentarer om mitt utseende, sier hun til det kjente svenske magasinet.
- Det var veldig mange som følte at det jeg hadde på meg på pressebildene ikke var passende, og at det rett og slett var veldig stygt. De hånte, krenket meg og skrev en haug med dritt rett og slett.
Det var disse pressebildene som fikk svenskene til å koke over med netthets. Foto: Janne Danielsson/SVT
 
Sanna forteller videre at hun er vant til at folk ytrer sine meninger om hennes utseende, om musikken og stemmen hennes, og at hun har lært å takle det, men at alle de støtende kommentarene hun fikk på disse bildene gjorde at begeret rant over.
- Folk fyrte hverandre opp i kommentarfeltet, og det ble bare verre og verre, og på et forferdelig lavt nivå, slik at jeg til slutt ikke klarte å motstå å svare tilbake. Ja, jeg var både sint og trist.
 
- Jeg var også der den 13 år gamle Sanna som skalv for å gå til skolen hver dag når de på skolen hånet meg på akkurat samme måte som det ble gjort i disse kommentarfeltene. Og da jeg fikk mot nok til å svare disse kritikerne tilbake, fikk jeg kommentarer som: "Tåler du ikke en liten spøk?" "Noe kritikk kan du vel tåle" for deretter å le bak ryggen min. Igjen.
 
 
Sanna forklarer at å svare kritikerne med taushet, kan være det beste mot nettrollene. Men at hun i forrige uke ikke kunne bare sitte og motta.
Hun sa også at det er mange av hennes unge tilhengere som også blir mobbet og fornærmet daglig av slike nettkommentarer, og at hun absolutt ikke vil akseptere eller tolerere denne typen atferd.
Det som også plaget henne var at kommentarene hun fikk, oftest kom fra eldre kvinner og menn. Og det var spesielt mange kvinner.
- Det så trist at jeg får dette fra kvinner når vi skal støtte og hjelpe hverandre i stedet for å skyve hverandre ned når vi sliter daglig for et mer likestilt samfunn.
 
Videre forteller Sanna Nielsen at mobbing er et problem på både skoler og på arbeidsplasser og at vi alle må jobbe sammen mot dette!
- Det er vi voksne som bærer ansvaret, sa Sanna. Hvordan kan vi bekjempe mobbing i skolen når vi ikke selv kan oppføre oss på en respektfull måte. Hvis du skriver denne type kommentarer på nettet, gir det direkte signal til alle barn og unge at det er en ok oppførsel. Jeg tror ikke folk flest ville synes det var greit hvis deres barn får nedsettende kommentarer eller blir latterliggjort for sitt utseende eller for hvem de er.
Jeg håper og tror at hvis deres egne barn blir utsatt for dette, så gjør de alt for å stoppe det, akkurat som mine foreldre gjorde på skolen den gangen jeg var liten.
 
Sanna forteller til slutt at hun kunne sagt så mye mer om dette temaet, men avslutter med følgende sitat.
- Jeg vil at stemmen min skal høres til de som trenger den og for den 13 år gamle Sanna som fortsatt er inne i meg.
 

Jeg synes samfunnet er blitt sykt når folk kan sitte hjemme å publisere hatske og aggressive kommentarer mot et veldig sympatisk, varmt og inkluderende menneske, som jeg oppfatter at Sanna Nielsen er. Og bare fordi de ikke liker pressebildene. 

Selv om denne hetsingen skjedde i Sverige, så ser vi eksempler på samme type hat i Norge og andre land i verden. Men det virker som Sverige er spesielt ivrige på nettmobbing. At de vil rakke ned på sine egne folk når de kan. Vi nordmenn opplevde mye av den samme hetsen fra over kjølen da Johaugsaken stod på som verst, men vi kan likevel takke gudene for at vi ikke er kjendiser i Sverige. Der blir de flådd av noe så enkelt som å ha på seg, i noens øyne, et feil klesplagg. 

Etter hva jeg har forstått, så kommer slike uttalelser fra misunnelse, om at de som kritiserer føler seg ofte mislykket og dermed velger å rakke ned på andre som har suksess, enn å se seg selv i speilet. At Sanna også er vakker, flink og suksessfull, er nok hardt å takle for svensker som ønsker å praktisere janteloven. I Sverige, og spesielt i Stockholm, er kjendiseri og status så inderlig viktig. Det er om å gjøre å ble sett. Og det forbauser meg gang etter gang at svenskene ikke setter pris på andre kvaliteter i livet enn sin egen selvgodhet. Jeg har selv familie i Sverige, og hver gang jeg besøker landet opplever jeg det som et betydelig kaldere samfunn enn det Norge er. Og da snakker jeg altså om menneskene og ikke været. 

Les også:
 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:
Snapchat: renezografos

Hilsen René, Kulturdrops

#sverige #nettroll #mobbing #sanna #melodifestivalen #svt #mgp

Én kommentar

Terje Bakken

23.11.2016 kl.18:17

"Det som også plaget henne var at kommentarene hun fikk, oftest kom fra eldre kvinner og menn. Og det var spesielt mange kvinner" ...

Hvorfor er kvinner så onde med andre kvinner? Og, hvorfor i alle dager er det ikke slik at feminister tar tak i eget kjønn og deres føring?

Hvorfor er det så mange usikre kvinner her i verden? Nå har feministeliten prøvd å gi skylden til menn, reklame og media. Men, å pirke bortpå egen føring - eget kjønn? Nei.

Kvinner er hverandres største fiende - det er ikke menn som feminister fortsatt febrilsk prøver å skrike ut. Det er og forblir kvinner som er mest onde med hverandre.

Ellers er det jo slik at - alle feminister som har manet til stopp av såkalte "troll på nettet" - maler skjulte bilder om at det er bare menn.

Når man tenker over hvor stygge kvinner er med hverandre - er det ikke forunderlig at sannheten kommer til overflaten.

Hvor mange feminister våger å røre i sannheten? Se på seg selv, eget kjønn - og, hvorfor usikkerheten skaper så utrolig mye hat og kvalme mot andre kvinner?

Hvorfor er det slik at selv voksne kvinner - må hviske og tiske, mobbe og knuse andre mennesker - bare slik at de kan føle at de står i et litt bedre lys?

Kvinner er det kjønn som slår egne barn mer enn manne. Kvinner er det kjønn som slår mest i et forhold hvor den andre part er mann. Bugner alt dette i usikkerhet? Hvor - det eneste man har lært i generasjoner - er å legge skylden på alle andre?

Når kvinner får lov til å mobbe - uten at selv kvinner engang våger å heve røsten, kan det virke som et håpløst ønske om forbedring. Noe kvinnekamp blir det såvisst ikke - for, kvinner skal fredes og skylden skal alltid alle andre få.

Kvinner er og forblir hverandres verste fiende. Og - verden lar det gå forbi i stillhet. Hadde det vært flest menn som hadde trykket kvalme ordelag - ville det derimot brått vært fokus og krav om at alle menn måtte gå i seg selv.

Forøvrig en meget vakker denne Sanna.

Føler andre kvinner at noen er mer vakker eller tiltrekkende enn de selv føler og ser? Da er det aldri noen hinder for hva som følger og kommer fra kvinnekanten.

Kvinner fortsetter å sminke seg for hverandre, markere seg - hevde seg - mobbe, hate og - trolle over nettet for å igjen føle seg litt bedre.

De menn som kommer med ukvemsord er alt stigmatisert som lavstående uten utdannelse eller dannelse. De menn som troller over nett - er alt ferdigmalt som hvite tapere, som alle hater kvinner. Der er det et kobbel av mennesker som alt ytrer motstand og standpunkter mot slik dårlig stil. Kvinner derimot, der er det - og, forblir det: Fritt fram, mobbe, rakke og hate.

Skriv en ny kommentar