hits

Snekker Andersen og Julenissen = Gammeldags norsk julestemning

10.11.2016 - 12:27 Ingen kommentarerSnekker Andersen og julenissen er en kjent og kjær barnebok av Alf Prøysen. Nå er historien blitt til en koselig familefilm som gir deg god gammeldags julestemning.Kinofilm: Snekker Andersen og Julenissen
Premiere: 11, november
Regi: Terje Rangnes.
Skuespillere: Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Johanna Mørck, Erik Hivju.
 
Snekker Andersen ønsker å gi barna en skikkelig god jul med nisse og fine gaver, men fru Andersen er lei av at den litt klønete Snekker Andersen gjør så mange feil i juleforberedelsene, så hun ber han om å tone ned juleforberedelsen og i hvert fall ikke kle seg ut som nisse. Snekker Andersen lover henne dette, men så møter han den ekte julenissen...

Filmen, som er innspilt i Romania, er en riktig koselig julefilm som du kan se med hele familien. Filmen har ingenting skummelt i seg, og tvert i mot opplever vi gammeldags koselig jul sånn som det var før i tida.

Når det gjelder skuespill så overrasker det meg at de snakker dialekt i filmen i og med at dette ikke er konsekvent. De burde altså enten øvet på skikkelig Hedmarks-dialekt eller latt være. Ellers er karakterene veldig fine, men det er Trond Espen Seim, som snekker Andersen som bærer filmen. Han er overraskende bra som koselig julefantast.


 

Alle som har lest boken vet at det ikke skjer så mye i denne historien, og det er klokt å korte ned filmen til å vare kun 1 time og 10 minutter. Likevel er det noen søvndyssende perioder i filmen, som da Snekker Andersen besøker nissefamilien, og kanskje den ikke burde vært laget for det store lerretet, men heller som en litt kortere TV-film.

Men alt i alt er dette en varm fin familiefilm om godhet og et lite dryss magi, som garantert vil gi deg en god gammeldags norsk julestemning.

Les også:
 
Tusen takk for at du leser.
Følg meg gjerne på:
Snapchat: renezografos
Hilsen René, Kulturdrops

#snekkerandersen #film #filmtips #jul #kulturdrops #julenissen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar