hits

Amerika er et sykt land - God Bless America

09.11.2016 - 13:11 2 kommentarer

Donald Trump
/ImageCollect
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com


På søndag skrev jeg en artikkel som het Derfor Kan Trump Bli USAs Neste President. Mange fnøs litt av denne påstanden, men i dag har nok pipa fått en annen lyd. La meg si med en gang at jeg ikke holdt med Trump. Jeg hadde håpet på en bedre kandidat en det både Trump eller Clinton er. Men samtidig må man se på alle fakta i et land som er vannstyrt lenge. Og realiteten er at USA har vært et sykt land i lengre tid. Derfor trodde jeg Trump kunne vinne av flere grunner.

I mange stater har folk vært lei over at investeringene og pengene går til de største byene ved kysten. Mange er lei over at jobbene ikke vokser sentralt i Amerika, og at man ser at unge mennesker med håp om en fremtid, ser seg nødt til flykte inn til de store byene. Mange er lei over at de rike blir rikere, mens middelklassen ikke har opplevd noen lønnsvekst å snakke om på flere tiår. Mange er lei over at prisen for å få seg en utdannelse har mangedoblet seg de siste tiårene. Det amerikanske folk er også lei av kriminalitet, gjenger og narkotika. Derfor har amerikanerne vært redd for fire år til med demokratisk politikk, og om mulig, en enda svakere kandidat enn det Obama var. Nemlig Hillary Clinton.

Les mitt innlegg i Huffington Post: Trumps Success is a Desperate Cry for Help

Jeg har tatt pulsen på USA og følt deres desperasjon gjennom flere år, så jeg forstår at de klamrer seg til det eneste håpet sett fra deres ståsted, og det er til en som lover å gjøre America Great Again, nemlig Donald Trump. Hva ville du gjort om du ikke hadde hatt råd til å ta barnet ditt til lege, til skole, om du ikke kunne spist mat hver dag, om du mistet jobben og hjemmet ditt for å flytte i en campingvogn for å tigge til livets opphold? Det er dette mange amerikanere opplever daglig. Og det er ikke bare narkomane eller kriminelle som har opplevd denne smertefulle endringen til fattigdom. Tvert i mot så er de nye fattige i Amerika, en krigsveteran, en tidligere fabrikkarbeider, en tidigere landbruker. Altså en vanlig arbeider, en mann, et barn, en kvinne. De fattige i Amerika er fra alle kår, og derfor har de valgt en ny retning i desperasjon og håp om en bedre fremtid.

Amerika er altså et sykt land som trenger å helbredes. Om de får oppleve et America som blir Great Again, er nå opptil Donald Trump og hans republikanske samarbeidspartnere. Fortsettelsen blir uansett spennende å følge med på , så God Bless America. 

 

Les gjerne:Les også:

 
Tusen takk for at du leser.
Følg meg gjerne på:
Snapchat: renezografos

Hilsen René, Kulturdrops

#USA #America #Trump #kulturdrops #samfunn #valg 

2 kommentarer

Sten

09.11.2016 kl.21:36

Enig - en god analyse som de fleste "eksperter" og journalister aldri gadd å sette seg inn i.

De fleste av NRKs journalister nedlot seg aldri å bevege seg ut av de store byene på østkysten der den rike eliten bor. I stedet omtalte de samtlige som støttet Trump som "dumme hvite menn uten utdannelse" - et knefall for eliten og et hån mot fattigfolk.

I dag slikker eliten sine sår men vil neppe ta lærdom.

kulturdrops av René Zografos

10.11.2016 kl.10:27

Sten: Tusen takk! Er helt enig med deg i at det er mange unyanserte meninger om USA. Det bør bli en slutt på at journalister går i flokk! Ha en fin dag, Sten..

Skriv en ny kommentar