hits

Derfor kan Trump bli USAs neste president

06.11.2016 - 08:34 2 kommentarer
Foto: Carlo Allegri (Reuters / NTB scanpix)

Det er flere årsaker til at amerikanerne kan velge Donald Trump som president, selv om det for noen av oss nordmenn kan virke ganske så ufattelig, Men sett fra amerikanernes eget ståsted, så er mange desperate etter drastiske endringer

John Cleese, sa en gang at i USA finner du det aller beste og det aller verste, og jeg tror han han skyter blink. Da jeg skrev boka Attractive Unattracive Americans snakket jeg med mange amerikanere, både republikanere og demokrater. Det jeg fikk vite var at amerikanere er enormt forksjellige. I USA finner man ekstrem rikdom og ekstrem fattigdom. I mange andre land er det ikke alltid så store synlige forskjeller som det er i USA.

Men med Donald Trumps mobbing og hausing av blant annet kvinner, meksikanere og muslimer så skulle man tro han var sjanseløs i den amerikanske valgkampen. Men at han fortsatt har vinnersjanser viser egentlig bare hvor desperate amerikanerne er etter en forandring, samt at han har en svak motkandidat.

 

Her er fem gode grunner til at Trump kan lykkes i å bli USAs neste president:

1. Middelklassen:

Fattigdommen i USA er stor, og mange mener at middelklassen så og si er blitt borte i USA. Det er altså blitt en ny stor fattigklasse som verken klarer å brødfø seg selv eller sin familie. Mange mangler jobb, mens noen har flere jobber for å overleve. Felles for de fleste er at pengene ikke strekker til. Jeg snakket med ei amerikansk jente for noen få år tilbake. Hun hadde en helt ordinær leilighet i Orange County i California. Hun hadde tre jobber og hadde derfor ikke tid til å bruke penger i fritiden. Likevel slet hun med å betale alle utgiftene sine. Ferie husket hun ikke å ha hatt en eneste av siden hun var skoleelev. Dette er normalhverdagen for mange amerikanere.

Mange amerikanerne er derfor desperate etter en forandring. Men spørsmålet er om republikaneren Trump klarer å fordele pengene mer rettferdig enn det Obama har gjort. Det virker som Trump selv synes det er greit at rike ikke betaler noe skatt, om de kan sno seg unna. Samtidig ønsker han å ta snylterne (innvandrere) og fjerne dem fra det amerikanske kontinentet. For noen amerikanere er dette musikk i deres ører.

 

2. Økonomien:

USA går faktisk bra økonomisk, men utenlandsgjelden er stor. Problemet er at pengene som produseres ikke kommer frem til de som trenger de mest. Det er de rike som blir rikere. Selv om Obama er godt likt, og har fått mer fart på økonomien, så kommer altså ikke pengene frem til den tidligere middelklassen. Republikaneren Trump fnyser også av Obamacare og ønsker å fjerne den. Jeg vet ikke om et annet land i verden som kan gå til valg på å fjerne sosiale goder som helsehjelp, og fortsatt ha mulighet til å vinne valget. Men i USA så er det å være en self made man viktigere enn å være delaktig i et spleiselag som vi har her i Norge. For oss, høres det rart ut, men for amerikanerne så er de vant til å jobbe hardt for å klare seg selv. Men er du en av de som ikke vil eller kan jobbe hardt, så kan du derfor være ille ute i et land som USA, spesielt når ekstreme republikanere , som Trump, sitter ved makten.

Trump lover en revolusjon og nærmest en handelsblokade med land utenfor USA. Mange amerikanere ønsker sårt en forandring, og kan derfor være villige til å prøve ut Trumps metode.

 

3. Media:

Trump sier det som faller han inn. I en tale kan han plutselig komme med et ikke planlagt tema og snakke om det i 5-7 minutter, helt uten manus, som han gjorde med mexicanere som han anklaget for å være snyltere, late, narkotikalangere og voldetekstmenn. Trump har også hatt suksess som hotelleier og med reality- TV-programmet Apprentice. Han var altså en populær mann før han ble republikanernes kandidat. Nå virker han både elsket og hatet. Mange mener Trump er med på å splitte det amerikanske folk gjennom å snakke nedverdigende i media om spesifikke folkegrupper som kvinner og innvandrere.

Mens noen amerikanere liker rettfrem artikuleringen som Trump foretar seg i media, rister andre på hodet og kan ikke begripe at han i det hele tatt har nådd frem til noen velgere.

 

4. Fly-over-states:

Mange amerikanerne kaller statene mellom øst- og vestkysten for fly-over-states. De sier det med en litt nedlatende holdning, og faktum er at det er her vi finner mange av kjernevelgerne til Trump. Det er amerikanske tettsteder og småbyer som gått fra å være spirende lokalsamfunn med god velstand til nedlagte fabrikkbyer der fattigdom, kriminalitet, narkotika og arbeidsløshet har fått lov å vokse drastisk i flere tiår. Som i store deler av verden så ser man også i USA en sentralisering der de yngre forlater hjembyene for å flytte til en større by der de kan ha mulighet for en bedre jobb og fremtid.

I de republikanske statene i USA, så er også retten til å bære våpen viktigere enn vi skulle tro. Faktisk er det mange som stemmer republikansk bare av denne ene grunnen; retten til å bære våpen og å beskytte seg selv. (dette kalles Second Amendment)

 

5, Motstanden Hillary Clinton:

Hillary Clinton oppfattes som svak og byråkratisk, og jeg har hørt flere som vil stemme på Trump av den grunn at Hillary er alternativet. Sammenliknet med president Obama, så blir Clinton sett på som en litt veikere demokrat enn den regjerende presidenten. Samtidig ønsker mange i USA en stor forandring. De tror derfor ikke Clinton er et godt valg, og mange hadde nok ønsket seg demokraten Bernie Sanders og hans visjoner til å styre America inn i lysere fremtid. Amerikanerne er slitne av politikerprat og lovnader som ikke blir til. Og med åtte år med demokratisk Obama-styre så virker det som amerikanerne er villige til å gamble på en ny retning i politikken.

Clinton har også vært utenriksminister under Obama og har fått kritikk gjennom de såkalte private epost-skandalene. Og mens Clinton har fokus på verdenspolitikk, så snakker Trump nesten utelukkende om innenlandsutfordringene de har i Amerika. Dette treffer velgere som vil ha en drastisk forandring snarest mulig.

Trump sier rett ut til det amerikanske folk at den amerikanske drømmen er død, og at han er den eneste rette som kan få America på beina igjen og at han kan gjøre USA til en store nasjon den en gang var. (Make America Great Again).

Det som er veldig spesielt er at Trump fortsatt er med i gamet etter alle skandalene han har vært gjennom. Det alene viser at motstanderen Clinton ikke er så populær som mange hadde håpet på.

Les også: Verdens beste by

Jeg synes synd på et USA som trenger en radikal forandring. Med forandring, så mener jeg bedre vilkår for vanlige folk innen utdanning, helse, arbeid, lønn, kriminalitet, rus, miljø og mye annet. Jeg håper den representanten som vinner valget klarer å samle folket i felles retning for bedre velstand for hele folket. Men jeg er redd amerikanerne får seg en lærepenge uansett hvem som vinner valget. For meg er det et under at noen av dem vant nominasjonsvalget for de representative partiene.

Men selve valget av president 8. November er ikke like enkelt som å velge mellom pest eller kolera. Men mer som et valg mellom håp om forandring (Trump) eller minimal forandring (Hillary). Jeg ville valgt minimal forandring fordi Trump virker både rasistisk og nedlatende overfor hele folkegrupper. Men det er også haugevis av andre grunner til å ikke velge Trump. Han er den rake motsetningen til gentlemanen Barack Obama.

Men at amerikanerne kan ende med å velge Trump som amerikansk president er et leit faktum. For etter hva jeg har sett av republikaneren Trump, så liker han å snakke med de store ordene om at han skal gjøre Amerika Great Again, uten å presentere noen skikkelige virkemidler som  gjør at amerikanerne kan håpe på en lysere fremtid.

Les også:

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:
Snapchat: renezografos
Hilsen René, Kulturdrops

#helsepartiet #norge #helse #kulturdrops #samfunn

2 kommentarer

Per Lottrup

06.11.2016 kl.12:00

Trump kan også bli president i Russland. Han kom i riktig tid for politker forakten i forhold til Washington er stor, hvor en senator kommer på jobb tirsdag og reiser hjem torsdag. Han har privat sjåfør, livvakter og eget sekretariat med damer der har stort hår og store bryster.

Trump river og splitter stit parti og der begynner ned turen.

Han er 70 år, har aldri lyttet til noen, han liker ikke domokrati men han vil bli USAs 1st diktator.

Som realitystjerne skulle man tro Trump kunne mer om kominikasjon, men har start glat med å skade sig selv fra første stund.

Hvem husker ikke dame med blod, eller når han står på tv å forteller han er stinkende rik og betaler valget selv. Men da trenger man ikke å støtte han med penge og Clinton får det hel flere 100de mill usd ja mange flere hundere mill usd.

Han legger sig ut med media, hispanic, afro amerikans, homo, jøder ja alle minoitets grupper og nå den 8 er der pay day og jeg tror der er mange der husker.

han samler alle de sex gale rundt sig og damene med blått hår liker ikke sådan.

Er der så ikke noe positivt eller er der ingen der støtter Trump: Mike Tyson.

Han lyver og forvrenger virkeligheten, hadde han så gjort i det stille og elegant, men det er så tykt at selv et barn på 4 år forstår.

Hillary Clinton er også god på å skade sig selv, men hun vinner valget fordi det er Trump hun er opp i mott og at hun har Baracks 100% støtte samt valgmaskinen til Dems som er unik.

Bare Per

07.11.2016 kl.10:53

Jeg gleder meg så mye til valget at jeg nesten ikke kan vente. Det kommer til å bli en historisk seier for:

Who always likes to start an argument?

Who always shows a lot of temperament?

Who's never wrong but always right?

Who'd always dream of starting a fight?

Who gets stuck with all the good luck?

No one but Donald Trump!

Skriv en ny kommentar