hits

Hybridbiler forurenser syv ganger mer enn elbiler

25.10.2016 - 09:41 Ingen kommentarer
Mitsubishi Outlander Hybrid. Foto: Mitsubishi motors

Plug-in hybridbiler forurenser syv ganger mer enn elbiler, ifølge nye forskningsresultater. Likevel får de nye hybridbilene betydelige avgiftslettelser både i Norge og utlandet

Det er Doug Robertson, leder av Electric Vehicle Association Skottland, som nå oppfordrer den britiske regjeringen til å avslutte de "absurde" skattelettelsene bensinhybriden får. Grunnen til det er altså at en hybridbil forurenser betydelig mer enn det en vanlig elbil gjør.

Den britiske regjeringen har som den norske, gitt betydelige avgiftslettelser for å velge hybridbiler i stedet for vanlige bensin- og diseselbiler. Robertson mener at en hybridbil bør betale rundt seks ganger mer i skatt enn den som bruker en ren elektrisk modell.

Les også: Dobler salget av denne elbilen

Resultatene av de nye forurensingstestene anslår at en ren elektrisk Nissan Leaf som går 10.000 engelske miles i året vil generere 1,12 tonn med drivhusgasser, mens en hybrid som en Mitsubishi Outlander vil frigjøre 8,42 tonn, som er mer enn syv og en halv ganger så mye.

Les også: Teslasalget tar av

Samtidig melder TV2 nyhetskanalen at CO2 utslippene på en hybridbil i realiteten er hele 40% høyere enn det fabrikktestene tilsier. 

Siv Jensen, sier til TV2 at det likevel er bedre med en hybridbil enn en ren forbrenningsbil i og med at de vanligvis forurenser mindre. I samme TV2-sending får vi vite at det ikke er noe garanti for at hybridbiler forurenser mindre enn en vanlig forbrenningsbil, av den enkle grunn at man kan velge å ikke bruke strøm på en hybridbil. Altså at man bruker hybriden som ren bensinbil.

Hybridbilsalget i Norge har økt fra 0,1 til ufattelige 13,3 prosent. De store tunge ladbare hybridene er de som får mest avgiftslette.

 

Les også:

Elbiler trenger flere fordeler

Terningkast 6 til Vikingane

James Bond stoppet norsk storfilm

Johaug-saken: Nå viser svenskene sitt sanne jeg

 

Tusen takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

 

Les også:

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Da jeg badet med alligatorer i Florida

 #elbil #økonomi #miljø #kulturdrops #bil #trafikk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar