hits

Johaug-saken: Bødlene står klare

13.10.2016 - 13:32 26 kommentarer
Fredrik Varfjell NTB scanpix

Det er ingenting som er bedre enn en folkehelt som står for fall

I dag kom sjokket. Stuerene og erkenorske Therese Johaug er blitt tatt i doping! Det er mye som kan virke galt med den forrige setningen. For det første så doper ikke nordmenn seg. For det andre, hvis det i det hele tatt skulle skje, så må det være i litt mer sære idretter som bodybuilding og vektløfting. At noen skulle dope seg i Norges nasjonalidrett er faktisk helt uforståelig sett med norske øyne. Og når det i tilegg er Norges største skidronning som er på tiltalebenken, så er alle ingrediensene for hylekoret til janteloven komplette. For bare sekunder etter nyheten om at dopingmistanken var publisert, var bødlene klare med både dom og sårende kommentarer. Her er bare noen av kommentarene der ute:

Les også: James Bond stoppet Norsk storfilm

 • Krokodilletårer! Står det på dopinglistene til Wada så er det doping.
 • Doping er doping! slutt å beskytte juksemakere ell. egne landsmenn. doping har ingen tilhørighet, en doper er doper.
 • Ja ja.. ikke overraskende... det måtte komme.. Over og ut for Norsk dominansen i ski sporet... Bra for sporten at juksemakere blir tatt så det blir litt jevnere.. Dette er bare toppen av isfjell.. sikkert mange flere som systematisk har blitt dopet som i Russland.
 • Det blir vel feid under teppet dette, hun er jo norsk og de gjør aldri noe galt.
 • Har hatt mistanke om doping i norsk vintersport lenge. Ikke spesielt overrasket!
 • Ikke overraskende, først Sundby, nå Johaug, hvem blir den neste? Petter Northug? Vi kan ikke fortsette med denne ydmykgjøringen av den norske nasjonalsporten og vanæringen. Som skiløper vet jeg selv hvor mye disse stoffene hjelper og det bare tull at kremen ikke har noe effekt. Det er ikke noe hemmelighet at Therese lenge har ligget på grensa av hva som er lovlig bruk, og hun er heldig som først er blitt tatt nå. Håper publikum kan få den ordentlige granskningen av denne råttende kulturen, som de fortjener.
 • Det finnes mange måter å dope seg på. Stoffer som blir smurt inn i huden og tatt opp i blodet er en av dem. Johaug er selvsagt skyldig!
 • Ha ha, dette har Norge godt av.
 • Der hvor samtlige andre land og utøvere doper seg stiller Norge seg helt uforstående til at noen av våre tygger brokkoli med ekstra krydder, Ja ja....
 • Landsvikeren! Jævla dritt! Sånne som ødelegger! Men Norge, Norge som er best i vintersport! Er det egentlig sant? Jeg tror det er bra vi finner ut av doping som skjer i Norge, fordi jeg er ganske sikker på at det er mye av det!
 • Johaug er nå tatt, håper hun får en straff!

For det første, Johaug har kun testet positivt på et forbudt stoff, Closetbol, og er altså ennå ikke dømt. Likevel står folk i kø for å rakke ned- og forhåndsdømme henne. Slik jeg har forstått saken, så har hun rådført seg meg legen og fått klarsignal på å bruke leppekremen. Jeg mener strengt tatt at legen, som er eksperten her, har skylden og at han burde sjekket ut dette for henne. Det samme kan sies til forsvar i Martin Johnsrud Sundby saken, selv om den er litt annerledes fordi Sundby ikke hadde en klar diagnose/sykdom/problem relatert til medisinen han brukte. Han hadde heller ikke fulgt WADA-reglementet for astmamedisinen Ventoline om å søke på medisinsk fritak.

Les også: Disse er de tryggeste landene i verden

Jeg er ikke av dem som til vanlig hyller det norske skilandslaget for sine bragder i en svært lite utbredt idrett. Tvert i mot ser jeg sjelden på når verdenscup-sesongen er i gang. Men selv om skiidretten nå får sine riper i lakken, med Johaug-saken, så vil jeg ikke hoppe på lynsjekoret før alle fakta i saken er på plass.

Ut i fra det vi faktisk vet om disse siste dopingsakene som nå er avslørt, er at legen tilknyttet landslaget ikke er kompetent nok til å rådføre skiløperne om medisiner. Jeg er også fristet til å si det samme om langrenssjefen som både bortforklarer og forsvarer bruken av astmamedisinen til Sundby. Likevel synes jeg det er både ufint og ugreit å, fra det ene øyeblikket å dyrke Johaug som idrettsutøver til i neste øyeblikk, fryde seg over og nærmest domfelle henne før hun faktisk er dømt. Men det er vel bare typisk norsk og slik janteloven skal fungere i praksis, er det ikke? Bødlene er i hvert fall klare med sine sviende dommer.

Les også:

Her er verdens dyreste og billigste ferieland

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

Da jeg badet med alligatorer i Florida

Opplever knallsalg på denne Elbilen

Kongen av klassiske motorsykler

 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Snapchat: renezografos

Facebook

Instagram

Twitter

Hilsen René, Kulturdrops

#sport #kulturdrops #norge #samfunn #johaug 

 

26 kommentarer

Bare Per

13.10.2016 kl.14:54

Pøh, dette kan faktisk ikke ha skjedd! Det er en toppidrettsmessig umulighet, akkurat som Sundby-saken var det. Jeg måtte trippelsjekke kalenderen i dag, for å være sikker på at det ikke er 1. april til tross for gult løv på trærne. For høstfarger i april er tross alt langt mer sannsynlig enn at norske langrennsløpere skal dope seg. Men heldigvis begynner fakta i saken å bli klare, det dreier seg tross alt bare om en beklagelig bagatell fra landslagslegen, og stoffet er jo tross alt ikke doping heller som forklart fra landslagshold. Alt i alt bør vi rett og slett bare forvente, og forlange, full frifinnelse. Hele verden må jo bare være klar over at norske langrennsløpere, og toppidrettsutøvere forøvrig, aldri bruker noen form for dopingmidler. Dette ville selvsagt stilt seg annerledes om det var en finsk eller russisk utøver som hadde blitt tatt for det samme, for ikke å snakke om dersom det var Kowalczyk. Da burde hele det norske langrennsmiljøet forlangt livslang utestengelse, og for å være helt ærlig er jeg ikke i tvil om at dette egentlig er en internasjonal konspirasjon fra finner, russere og nettopp Kowalczyk, ene og alene for å sverte den gullrene norske langrennssporten med våre utøvere, verdens beste landslag uansett idrett, som banker alle de gjennomdopede utlendingene hele sesongen igjennom! Det er hva jeg tror. Skikkelig dårlig gjort, altså!

Per Helge Odden

13.10.2016 kl.16:44

Veldig fint- og riktig skrevet. Sannheten er ond.

meg

13.10.2016 kl.17:14

Når leger har holdt på for lenge, slurver en del av dem. ( fastlegen min er blitt sånn)

Norge og nordmenn har viftet med moralsk pekefinger hver gang utlendinger tas, selv om det har vært uhell, i god tro. Utøveren har det siste ansvaret. Det samme gjelder for nordmenn. Det lærer norske utøvere på den harde måten nå. De må kontrollere selv, ikke bare stole blindt på legen.

Jeg tror ikke Johaug har dopet seg med vilje. Men jeg er skeptisk til at en landslagslege går og kjøper ukjente kremer på apotek i Italia og ikke studerer innholdsdeklarasjonen. Eller utøveren selv...fikk hun ikke hele tuben?

Det er helt utrolig at ingen sjekket pakningen. Særlig på en ukjent krem...

Kremen selges ikke i Norge, og da bør man være ekstra nøye. Eller var kremen kjent for legen, men at han kortsluttet i toppen?

Det som er bra med disse sakene, er at norske idrettsutøvere kommer til å passe på litt mer selv. I det minste de neste årene...inntil minner bleknes.

Bare Pål

13.10.2016 kl.17:18

Hvem er Johaug ?

Sceptic

13.10.2016 kl.17:36

Dette ville neppe vært så alvorlig viss ikke Norge alltid skulle være så j..la "hellige" og fordømmende hver gang noen fra andre land blir tatt i doping. Kanskje vi bør roe oss litt ned?

hasssan

13.10.2016 kl.17:51

dt var synd.

Bamse Brakar

13.10.2016 kl.18:13

Flott! så er gatedomstolen i gang igjen. Blant alle som har kommet med surmagede kommentarer om denne saken, ser jeg at det kun er høyt utdannede jurister som sitter i gatas domstol og uttaler seg om ting de har greie på. Dommere som aldri gjør feil. De må jo ha doktorgrad i jus alle sammen, så skråsikre og overbevisende de nå fremstår med sin surmagede kritikk. Jeg håper at dersom én enste av dere noen gang blir tiltalt for lovbrudd, så blir dere behandlet som uskyldig inntil dere eventuelt er dømt. Dere får meg virkelig lyst til å gå på dass å spy.

Espen André

13.10.2016 kl.18:31

Nå burde den såkalte "legen" miste legelisensen sin, er større nisse finnes ikke.

NOpe

13.10.2016 kl.18:36

Norge har inte lärt sig merker jag. Okritiskt försvara utövaren. lägger all skuld på läkaren. Jag har till och med sett konspirationsteorier att de onda svenskerne ligger bakom allt.

Dag

13.10.2016 kl.18:59

Kvittering fra kjøp av krem der kan vel vises fram ?

Aksel

13.10.2016 kl.19:04

Bødlene er totalt overskygget av en enorm flokk apologeter. Selv avisene tar ekstremt lett i Johaug. De velger avfeie at dette er noe annet enn et hendig uhell ved påstanden "Clostebol er svakt".

Nå er det nå en gang slik at svake anabole, androgene steroider (AAS) er nettopp det en dame ville tatt. Clostebol er også blant om ikke det AASet med kortest vindu for å bli oppdaget i tester. Enkelte AAS kan man finne spor av etter mer enn et år og de fleste er mulig å påvise 4-6 måneder etter bruk. Inntil ganske nylig var clostebol bare mulig å påvise dager etter inntak. Nå er man oppe i en måned. Så om man vil ta et AAS og vet man risikerer å bli testet vil så er clostebol sannsynligvis et godt valg, særlig om du er dame. Jeg påstår ikke at dette gjelder Johaug, men avisene er litt for ivrige å fremstille costebol som et stoff man ikke ville tatt for å fremme prestasjoner. Det er så feil som det kan få blitt.

Samtidig er det ingen som våger å stille spørmål om det faktisk er mulig kremen bare er en dekkhistorie. Når man blir fersket i å ha gjort noe galt er normen man ikke umiddelbart kjøper en forklaring som minimaliserer grovheten av handlingen. Vi Johaug og legen som har kastet seg på sverdet bli nøye etterforsket, eller vil forklaringen gitt av dem under deres egen regi bli det eneste vi får vite om?

Audiomy

13.10.2016 kl.20:11

Til lykke med å ødelegge en flott idrettsjente. Sjekk legen, kjøpt og betalt

John

13.10.2016 kl.20:48

Ni norrmän är verkligen blinda! Ett stort märke på paketet där det står doping men en rutinerad läkare ger det till Johaug som för 3 veckor påstod att hon aldrig använder något utan att trippelchecka. Hon kör också astmamedicin trots att hon är frisk, va fan hela norska landslaget har astma också, Give Me a break!

Hade ett finskt, ryskt eller svenskt landslag kommit med dessa förklaringar hade hela Norge vrålat DOPING! Kom ner från era höga hästar och inse att ert skidlandslag är totalt genomruttet och tokdopat, dessutom verkar ni köra statsdoping! Inse att era idrottare dopar sig precis lika mycket som finska, ryska och jag förtydligar-många svenskar är också dopade! Kom ner från era höga hästar!

kulturdrops av René Zografos

13.10.2016 kl.21:55

John: Takk for engasjement! Ganske åpenbart at jenta hadde problemer med munnsår. Det er altså skilnad på bevisst doping og denne saken her. Selv dere over kølen burde forstå det?? Og glem inte personen Therese oppi det hele. Ei jente som blir lynsjet overalt i sosiale medier..

Brumle

13.10.2016 kl.21:53

Jeg har fire barn under 18 år. Hittil har tre av dem begynt i skolekorps, og takk og pris for det. De skal ikke under noen omstendighet inn i noen form for idrett. Riktignok spiller én av den football, men dette blir det slutt på nå. Hvorfor? Jo, når det ikke går an å gå på apoteket ? uansett om apoteket er i Norge eller utlandet ? uten å risikere å avgi postiv dopingprøve, og som følge av det oppleve å bli satt i gapestokken i medier nasjonalt og internasjonalt, da skal faen meg ingen av mine barn drive med idrett. Det er juridisk sett utøverens objective ansvar for hva de bruker av midler. Når utøveren samtidig må skrive under på avtale om å gjøre som landslagslegen sier, setter man utøveren i en umulig situasjon, fordi det dessverre er menneskelig å gjøre feil, og vi mennesker gjør feil. Dere som her inne, og alle andre steder driver gapestokkmentalitet mot Therese og Martin, samt idiotiske idrettsledere, har overbevist meg om at mine barn faen i meg IKKE skal inn i idretten.

kulturdrops av René Zografos

13.10.2016 kl.22:09

Spot on, Brumle!

Cecilie_M

13.10.2016 kl.23:38

Godt skrevet og fint at noen tar to skritt tilbake og setter det hele i perspektiv og evner og nyansere litt! Jeg tror i motsetning til "bøddlene" til Johaug at dette var det bare uheldige omstendigheter som forårsaket, rett og slett en glipp, med eneste inntensjon og lege et sår på leppen.

ove

14.10.2016 kl.01:35

Du er en fantastisk idrettsutøver, Therese.

Slaktere står klare.

Ikke la deg knekke!!!!!!!!!

toto

14.10.2016 kl.08:43

Bødler ? Det er vel få eller ingen andre enn oss Nordmenn som virkelig er verdensbødlene . Vi er vel dem som mest skriver negativt om alle andre nasjoner og helliggjør oss selv .

Dette får vi tåle .

Erik

14.10.2016 kl.08:47

I dopingsammenheng er det noe som heter utøverens objektive ansvar. Therese fokuserer for mye på legen og for lite på eget ansvar for å forsikre seg om at kremen, i dette tilfellet, ikke inneholder stoffer som fins på dopinglista. Det er en enkel sak å sjekke for henne selv, noe hun burde ha gjort. Jeg tror hun blir utestengt i minst ett år...

Jonas

14.10.2016 kl.12:27

Etter dette er det fritt frem for doping i Norge, for det er bare å skylde på uhell eller uvitenhet å så er alt tilgitt.

Saurons sønn

14.10.2016 kl.14:05

Hvordan vet dere at dette ikke er sabotasje fra Russland? De har mye å hevne En nordmann ledet komiteen som stengte dem ute fra Rio OL. Mange av deres helter fra Sotsji er tatt i doping og nrske ledere har gitt dem mye pepper og forrakt. De har et horn i sida på oss og har eksperter på å presse og bestikke folk. De kan ha presset legene til å sabotere. Det ser rart ut at både Sundby og Johaug er felt av legefeil. Feil som erfarne leger ikke pleier å gjøre. Det er jobben deres å sjekke ut slike ting. Det er ikke troverdig at legen kjøpte inn denne salva uten å sjekke.

Oldie

14.10.2016 kl.19:40

Fikk hun tuben uten eske av legen? Fjernet han den fordi han ikke ville hun skulle se dopingadvarselen...kanskje han gamblet på at siden det kun var til et lite område på munnen, så ville det ikke slå ut i en urinprøve? Det er liksom noe som skurrer i denne saken, og jeg synes det er helt utrolig rart at legen har opptrådt så lettvint.

Johaug sier forøvrig feil når hun sier at hun sjekker nøye. Hun spør legen, og da overlater hun faktisk sjekkingen til andre. "Sjekke selv " er å ta for seg innholdsdeklarasjonen og kontrollere alle ingredienser mot WADAs liste. Dessverre fikk hun den lærdommen for sent. Trist sak!

Harald Hansen

15.10.2016 kl.06:29

Både legen og Johaug glippet her, ingen tvil om det. Men å hevde dette er forsøk på doping blir litt meningsløst. Leppen hennes så jo skikkelig fæl ut. Jeg tror forklaringen er at Therese ikke tenkte at en leppekrem kunne være et dopingmiddel? Vi mennesker gjør dessverre feil av og til.

Anders

15.10.2016 kl.08:57

Noen ganger går det litt fort i svingene...

Du kan sammenligne dette med å GLEMME å spenningsteste en Hovedtavle.. så legger du en en strømførende gjenstand feil sted... BANG!!!!!

Jævlig kjipt for de som står nermest.. Enda kjipere for de som har ansvaret. MEN!!!! Shit hAPPENS

Hat Rin

15.10.2016 kl.09:35

For og si som de i Dalsbygda, "hun har driti på draget" og må ta konsekvensene av det. Men dobbelmoralen i Norge er hyklersk, hadde det vært en Italiener, Russer el.en annen nasjon kan jeg forestille meg reaksjonene i Norge. Men de som har ansvaret gjør som alltid stikker unna og skylder på alle andre i er system de ene og alene har ansvaret for!

Skriv en ny kommentar