hits

Ekstreme seertall for Kongens Nei

26.09.2016 - 14:22 Ingen kommentarer


Nesten 118 000 valgte seg Kongens Nei som helgens kinoopplevelse. Dermed er Kongens Nei allerede sett av over 126 000 etter første helg på kino med forhåndsvisninger inkludert.

I tillegg var rundt 10.000 tilstede ved den store utevisningen i Slottsparken forrige onsdag. Med denne store interessen for Kongens Nei, har filmen klatret til toppen av åpningshelger for både norske og utenlandske filmer i 2016.

Også produsentene av filmen er fornøyde med suksessen.


- Dette er fantastisk! Vi er svært glade for at det norske folk ser ut til å flokke seg om Kongens Nei, sier produsent Stein B. Kvae som sender gratulasjoner og en varm takk til hundrevis av medvirkende og bidragsytere foran og bak kamera. - Kongens Nei er resultat av et enormt stort teamarbeid, med utgangspunkt i et manus av Jan Trygve Røyneland og Harald Rosenløw Eeg, og under Erik Poppes kunstneriske ledelse. Vi er sikre på at Jesper Christensens Kong Haakon og Anders Baasmo Christiansens tolking av Kronprins Olav vil bli husket i mange år fremover og gleder oss over det som kan bli et langt liv på kino for filmen vår, sier Stein B. Kvae.

Les hele anmeldelsen av Kongens Nei

Over 100.000 solgte billetter er en kjempebragd for en hvilken som helst film. Til sammelikning har de norske filmene Løvekvinnen, med premiere 1. august, blitt sett av snaue 38.000 til nå, mens filmen Magnus, som hadde premiere 2. september, bare er sett av litt over 12.000 publikumere.

Jeg gratulerer med velfortjent suksess til Kongens Nei!

Jeg hadde i forkantan av premieren er lengre prat med Erik Poppe om Oscar-nominasjonen, om veien fremover og om en stor hindring som gjorde at Kongens Nei ble forsinket med over ett år. Hele intervjuet kommer snart på bloggen her.

 

Les også: Dette dør menn av

#kongensnei #kulturdrops #film

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar