hits

Dette kan koste deg dyrt når du er i utlandet

03.08.2016 - 11:50 Ingen kommentarerDu kan risikere å betale for telefonbruken fra et annet land enn der du befinner deg hvis du ikke passer på

Tidligere i sommer var jeg på den greske ferieøya Korfu. Jeg hadde før jeg reiste, benyttet meg av min teleoperatørs sommertilbud som gjør at jeg kan bruke 1 GB gratis datapakke i utlandet.  Datapakken fra Talkmore skulle gjelde for EU/EØS/USA.

Ettersom det er mangel på god datadekning visse steder, så brukte jeg roamingen i EU-landet Hellas med visshet om at jeg hadde gratis roamingen inntil 1GB. Jeg fulgte jevnt med på forbruket så jeg ikke skulle overskride bruken for mye.

Men da jeg kom hjem sjekket jeg opp bruken av datatrafikken og kunne jeg se at Talkmore hadde belastet meg for ca 90 kroner for datatrafikk i ikke-EU landet Albania. Men jeg hadde jo bare vært i Hellas. Riktig nok kunne jeg se Albania i det fjerne fra ferieøye Korfu, men jeg hadde verken vært der eller brukt mobilen derfra.

90 kroner er ikke så mye, men med tanke på at jeg kun hadde vært inne kjapt for å sjekke e.post, så kan man tenke seg hva utgiftene hadde blitt om jeg hadde brukt mobilen flittigere.

På chat med Talkmores kundeservice så kunne de opplyse om at beløpet var riktig og at jeg burde sjekket min sms, om jeg hadde fått melding om at det var Albanske takster som gjaldt. Det fikk meg til å spørre. Hvorfor skal jeg sjekke sånt i ferien da jeg oppholder meg i et annet land og er for så vidt ganske langt fra Albania? Hvorfor skal jeg betale for at ikke systemet til Talkmore ikke vet hvor jeg befinner meg?

Etter en lengre Chat-runde lovte hun å dekke beløpet, men hun skrev klart og tydelig at jeg ikke må regne med å få dekket sånt hvis dette gjentar seg.

Jeg mistenker at andre mobilbrukere har gått på større smeller enn meg, men jeg lurer også på om de har lov til å fakturere for bruk i et annet land enn det du faktisk befinner deg i.

Har du opplevd liknende, og er det virkelig kundene som skal ta smellen hvis systemet til operatøren ikke kan lokalisere hvor man befinner seg? Jeg mener at svaret på siste spørsmålet er bastant nei.

Uansett, pass på når du er i utlandet. Ellers kan det bli veldig dyrt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar