hits

Drømmebilen du har råd til

11.04.2016 - 11:43 13 kommentarer

Nye Mini Cabrio

Da jeg kjøpte min første Mini Cooper i 2003 fikk jeg en helt ny bilopplevelse. Før var en bil for meg ikke annet enn et kjøretøy som tak meg fra A til B - verken mer eller mindre. Mine tidligere bilmerker hadde vitnet om dette: Det hele begynte med en 68-modell Volvo 144 som jeg fikk kjøpt temmelig billig. Grei nok. Så fulgte det på, VW boble(1302) Opel Kadett, Chrysler Voyager og en hel del andre kjedelige merker. Alle greie til sitt bruk, men blottet for kjøreopplevelse, finish og comfort. Da jeg så fikk min første Mini Cooper endret dette seg drastisk. I Minien fikk jeg hestekrefter, kjøreegenskaper uten sidestykke og lekkert design. I 2003 var dessuten Minien ganske ny på markedet, og vekket derfor oppsikt hvor jeg enn kjørte. Unge folk flokket seg rundt for spørre om bilen, mens de eldre som tok kontakt, fortalte entusiastisk og med stor glede om sine tidligere Mini modeller de hadde eid da de var unge. 

Å kjøre rundt i en Mini, uansett hvilken modell du velger, er som å ta en kraftig lykkepille. Jeg har etter hvert hatt flere bilmerker - også helt nye modeller og alt fra Fiat 500 til Mercedes Benz, men aldri har jeg funnet noen som kan erstatte mitt kjære favoritt-bilmerke, Mini. Tidligere da jeg har kjøpt ny bil, har lykkefølelsen av å være nybileier forsvunnet på bare få uker. Nå tre år etter min første Mini Countryman, har jeg denne lykkefølelsen fortsatt, og hver eneste dag året gjennom, man blir bare mer og mer glad i Minien sin. Countryman som jeg er så heldig å eie er en SD All4 - med automatgir. Dette er for meg, den perfekte alround-helårsbilen, og i Norge er nok den mer fornuftig enn en Cabriolet-utgave. Men for de som ikke trenger vinterbil til hytta eller fjellet så kan nettop nye Mini Cabriolet være den ultimate drømmebilen. 

Selv om Mini har endret litt på utvendig design siden første lansering av bilene sine så har de beholdt sin identitet, sånn er det også med nye Cabrio, som Mini kaller denne modellen. En tøffere bil skal du lete lenge etter, den er kul, den er morsom, den har swag. Man skal kjenne igjen en Mini, den skal skille seg ut fra andre bilmerker - det er det som er Mini - aldri traust, aldri kjedelig. En Mini uten tak, er om mulig, er enda mer morsom å kjøre. Det blir litt som å cruise på landeveien på gammel classic motorsykkel en god varm sommerdag, men med komforten av en bil. 

Mini kommer i utgavene Cooper og Cooper D, men også med de raskere modellene i Cooper S og John Cooper Works utgave. En cooper S gjør 0-100 på 7,2 km/t sekunder mens Works-modellen bruker 6,6 sekunder fra 1-100 km/t.

Det morsomme med Mini er at  du kan bygge din egen "custom-made" variant. Dette betyr at det er svært få Minis som er identiske der ute på norske veier. 

Prisen er heller ikke avskrekkende, fra kr 293.300.-

Drømmebilen finner du på Mini.no

 
 

 

 

13 kommentarer

Meg

11.04.2016 kl.14:52

Reklame som ikke merkes med reklame er bare så utrolig irriterende. Vi leter etter ny nr.2 bil, og så trodde jeg jeg klikka inn på en test. Så feil kan man ta, det var bare enda en kritikkløs enveiskommunikasjon fra noen som later som de er en lesbar blogger. Og enda en bil som er strøket av lista fordi noen tror en kunden er helt idiot.

kulturdrops av René Zografos

11.04.2016 kl.15:12

Meg: Kan ikke helt forstå at du ser dette som reklame siden dette er en betraktning jeg har gjort med et bilmerke gjennom flere år. At omtalen er positiv har betyr ikke det samme som at dette er kjøpt og betalt omtale. Tvert i mot har jeg betalt for bilene selv, og ikke mottatt noe annet honorar på noen måte. Men siden jeg er såpass fornøyd med kjøretøyet, og at en ny cabriolet er ute, så ville jeg informere om det. Dessuten; tester av bil vil som regel bli merket med TEST i ingress eller i tittel. Håper dette var oppklarende, og ha en fin dag videre!

Gollum

11.04.2016 kl.15:44

nei jeg har ikke råd til ny bil uansett hva den heter

Kristian

11.04.2016 kl.16:35

I reklame-verden kalles en slik omtale en evangelisering. DVS når kunden er så førnøyd som du blir du omtalt som en evangelist.

kulturdrops av René Zografos

11.04.2016 kl.17:15

Kristian: Er du reklamemann? Jeg har ikke noe i mot å skrive positivt om et produkt da det så åpenbart er kvalitet som beskrives. Hva du velger å kategorisere det som er greit for meg.., ha en fortsatt fin dag!!

Jørgen Mo

11.04.2016 kl.17:28

Flott bil og bra artikkel, men Mini burde lansere noe EL snart. Etter å ha hatt elbil et halvår kommer vi ALDRI til å kjøpe fossilbil igjen :)

kulturdrops av René Zografos

11.04.2016 kl.17:32

Jørgen Mo: Takk for det! En elbil er visstnok underveis. En hybrid, hvis ryktene er sanne, er også under planlegging. Ha en fortsatt fin kveld!

Norulf Hansen

11.04.2016 kl.17:53

Takk for en hyggelig artikkel :-) Noe vel entusiastisk kanskje, men det er jo forståelig, Mini er både et design-ikon og en retrobil på en gang. I tillegg er det noe så uvanlig som en erke-engelsk bil som har overlevd! Jeg har jo selv den samme boblende entusiasmen i forhold til det jeg kjører med, så hvorfor skal ikke andre kunne "boble" litt også :-)?

kulturdrops av René Zografos

11.04.2016 kl.21:43

Norulf Hansen: Tusen takk for fin kommentar!

Roger

11.04.2016 kl.18:54

Ikke bry deg om hva det kålhodet sier! Mini Coooper S er verdens fineste og kjekkeste bil. Gråter av savn hver gang jeg setter meg bak rattet på E-Golfen..

kulturdrops av René Zografos

11.04.2016 kl.21:41

Roger: Herlig bil! Takk for det, Roger :-)

12.04.2016 kl.22:40

Fin kommentar og Mini er toppers har selv en sd😀😀😀

Skriv en ny kommentar